Zobacz pełną wersję : Tania lampa do e-510 prosze o pomoc
Witam mam pytanie z natury czysto technicznej, otóź jestem na kupnie lampy błyskowej które będe uzywał w raz z parasolka na statywie w plenerze to bedzie jej głowne zastosowanie. Chcialbym zapytac o jakąs tania alternatywe dla drogich lamp. Nie stać mnie na metza za 700 zł:). Zalezy mi na sprzecie z którym nie bede miał problemów z wyzwalaniem itp.. Pozdrawiam
Poszukaj na allegro, tumax robi lampki dedykowane pod olka. Nówka ok 400 zł lub upoluj jakąś używaną FL36 już za 450 się trafiają. No i przeszukaj to forum bo było o tanich lampach kilka razy.
własnie szukam alternatywy :) cos koło 200 zł..
Witam
Za przedmówcą. Pomyśl o używanej FL-36 lub trochę droższej FL-50. Używkę w dobrym stanie można kupić za przyzwoite pieniądze.
Pozdrawiam
EDIT: odpowiedź w tym samym czasie napisaliśmy :mrgreen:
Za 200 PLN chyba może być ciężko, ale szukaj...
nie koniecznie chodzi mi o lampę systemową.. mysle ze jest mozliwosc uzywania lampy nie z systemu, wyzwalając ją radiowo
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=253423#post253423
a tu masz systemową i w tej cenie :)
Nie wiem czy do końca rozumiecie pytającego:
mysle ze jest mozliwosc uzywania lampy nie z systemu, wyzwalając ją radiowo
Rozumiem, że masz już "coś" do wyzwalania radiowego - potrzebujesz samej lampy? Co to jest za wyzwalacz? Nie potrzebujesz zapinać lampy na sanki aparatu czy jednak chciałbyś od czasu do czasu używać jej w tradycyjny sposób? Jak chcesz kontrolować siłę błysku lampy?
...