Zobacz pełną wersję : USB2 iC-770
Witam
Wiektos jak uruchomic USB2 dla aparatu C-770. Zdjecia zgrywa mi w USB1.1, a aparat ma USB2. Mam czytnik zewnetrzny kart USB2 i on smiga bez problemu (bardzo szybko zgrywa zdjecia). Tylko aparat mi nie chodzi w USB2. czy sa potrzebne jakies sterowniki?Na plytce nic nie bylo.
pozrawiam
A jaki system?
Mi jak pamietam smigal normlanie po usb2...
Moze w tym gniezdzie co podlaczasz akurat nie ma usb2?
Witam
Mam nowa plyte z osmioma portami usb 2.0 Sprawdzalem, na kazdym porcie dziala mi czytnik zewnetrzny kart w USB2.0. Zgranie karty 512 z Olympusa trwa wiecznosc. Czytnikiem momencik. Niby nie problem, jak mam czytnik, ale ciekawi mnie dlaczego to niedziala.
pozdrawiam
zloty_2000
12.08.04, 08:26
TomPo,
a moze masz w biosie plyty wylaczona obsluge USB2.0???
Przytaczajac dwa z praw Murphy'ego,
:arrow: Wlaczone do kontaktu lepiej dziala
:arrow: Jesli wszystko zawiedzie przeczytaj isntrukcje obslugi
:lol: A powaznie, sprawdzales aparat na jakims innym kompie z USB2.0? Moze cos "boli" aparat, albo faktycznie w biosie masz mozliwosc zmiany standardu USB...
pozdrowionka
OF - TomPo, czy to Ty może robiłeś takie ładne MHW na pionki ... ? ;)
Witam
Ad1. USB2.0 mam wlaczone bo dziala mi czytnik zewnetrzny na USB2.0
Sprawdzalem C-760, inny C-770 - objaw taki sam. System mam XP z SP1a. Ma ktos moze sterowniki do XP do USB ktore dzialaja z aparatem?
Ad2. Tak to ja :)
pozdrawiam
Niestety mam tak samo ze swoim C-765UZ, mam wpietego go w USB 2.0 ale sciaga mi foty z ~800kb/s. Czy ktos zna przyczyne? Mam Win2k.