Zobacz pełną wersję : testowanie Zuiko 14-54. Gdzie we Wrocławiu?
Jak w temacie. Gdzie można bezproblemowo przetestować, "pomacać" Zuiko 14-54? Zna ktoś jakieś sklepy lub komisy we Wrocławiu gdzie zezwalają na podpięcie do body i strzelenie kilku fotek? Przymierzam sie do zakupu owego szkła a nie chciałbym kupować kota w worku. Zawsze muszę pomacać żeby brać:)
na forum jest cała masa ludzi z Wrocławia i okolic.Załap się na jakiś spot to poćwiczysz
14-54 nie mam ale jeśli masz chęć zastanowić się nad 12-60 to służę pomocą.
K_Puchatek
28.11.08, 08:25
Jak będzie kolejne spotkanie we Wrocku - zapraszam - mam to szkiełko...:wink:
Pozdrawiam
Jest tyle testów, zdjęć i opinii na temat tego obiektywu a ty mówisz o "kotu w worku" ? :o Swego czasu były w MM ale teraz już nie ma. Saturn w Magnolii widziałem ma trochę szkieł ale nie pamiętam czy mieli 14-54
Wiem ze ten obiektyw jest kultowy i nie mam wątpliwości co do jego jakości. Chodziło mi o to żeby przed zakupem go złapać w ręce i "zważyć", pokręcić trochę pierścieniem ostrości, czy 'zoomem" itp. Są testy owszem, ale jednak kusi samemu parę fotek zrobić.
Nie jestem pewny, czy to nadal będzie to aktualne, ale nie tak dawno widziałem w pasażu grunwaldzkim w saturnie dość duży wybór szkieł, między innymi właśnie 14-54, ale tez 12-60 i 50-200. A jako że to saturn to pewnie i pomacać pozwolą
Tego obiektywu nie trzeba testować. Jeśli krótki kit ci nie wystarcza - bierz i tyle.
Jak wyżej. Złapałem na chwilkę to szkiełko w Kazimierzu i stwierdziłem że jest lepsze pod każdym względem od KIT'a. Potestujesz sobie jak kupisz :D
Dokładnie...
Tyle już zostało powiedziane na jego temat, że nie ma czego sprawdzać. Jego cena też jest śmieszna - po 1000zł na allegro. To jest Zuiko, praktycznie każdy model oprócz 18-180 jest bardzo dobry lub dobry w stosunku do swojej ceny :)