Zobacz pełną wersję : Olympus AF 50 MM 1:1.8 ?
witam!
Co sądzicie o takim obiektywie?
http://allegro.pl/item475238271_olympus_af_50_mm_1_1_8_igla_bcm_okaz ja.html
Przymierzam się do kupna, ale nie wiem czy da rade go podpiąć pod e-500 i czy nie lepiej zainwestowac w jakiegos portretowego manuala?
Pozdrawiam
Nie kupuj tego. To obiektyw bez manualnego pierścienia ostrości, więc nawet z przelotką na OM nic z tego nie wyjdzie.
czyli af bez odpowiednich przejsciowek nie bedzie poprawnie wspolpracowal z e-500?
W ogóle nie będzie współpracował.
Do zabawy ze starymi szkłami nadaje się system OM lub m42. Poszukaj na forum, dużo o tym było. W grę wchodzi oczywiście ostrzenie manualne za pomocą pierścienia. Co najwyżej możesz dokupić tzw. dandeliona za ok 150zł aby mieć potwierdzenie ostrości.
To szklo powstalo dla jednego konkretnego modelu om (chyba tylko jeden mial power focus'a). Nie dziala z niczym innym. A co do af ogolnie to nie ma przejsciowek ktoreby pozwolily sie dogadac obiektywowi z aparatem innego systemu.
no to jestem w domu. Zmylił mnie opis aukcji i katalog w którym została umieszczona.
Tak więc poszukam za jakims manualnym na m42.
Dzieki za odp!
Smerf Maruda
11.11.08, 17:00
Umiejscowienie aukcji jest dobre, Olympus i autofokus; fakt, że wystawiający trochę w ten sposób żeruje na nieświadomości kupujących i nie do końca odpowiadający dał opis...
PiotrAntasik
11.11.08, 17:21
"O APARATÓW LUSTRZANKA CYFROWA FIRMY OLYMPUS "
Żadna cyfrowa, to pasuje tylko do OM-707
Smerf Maruda
11.11.08, 17:24
Przez przejściówkę pasuje...
Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich.
W kwestii wyjaśnienia
Obiektyw pasuje do 2 olków: om-707 (om77) w trybie AF, om-101 (om88 ) w trybie PF. Silnik do napędzania AF/PF jest w body a nie w obiektywie.
Bagnet OM. można podpięć do E systemu przez konwerter om 4/3 ale nie ustawisz ostrości.
Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich.
W kwestii wyjaśnienia
Obiektyw pasuje do 2 olków: om-707 (om77) w trybie AF, om-101 (om88 ) w trybie PF. Silnik do napędzania AF/PF jest w body a nie w obiektywie.
Bagnet OM. można podpięć do E systemu przez konwerter om 4/3 ale nie ustawisz ostrości.
Dokładnie TAK!
U mnie pracuje z OM-101 i dość ciekawy jest ten AF