Zobacz pełną wersję : dodatki do SP-560
fotoamator2891
8.11.08, 21:45
Witam :)
Posiadam Olympus SP-560 UZ...
Chcialbym zainwestowac w dodatki do niego (filtry, tulejki, oslone przeciwsloneczna itd.) Jednak nie wiem co wybrac. Co tak naprawde zda swoj egzamin, co warto kupic? No i kiedy dana rzecz najbardziej sie przyda??Prosze o pomoc :)
To zależy tylko i wyłącznie od Twoich potrzeb. Co, kiedy i do czego będzie Ci potrzebne.
pzdr
przeczytaj wymagania dotyczące wyglądu stopki - popraw tak aby nie łamać regulaminu. Zmień temat na bardziej rozsądny, na pozostałe pytania odpowiedzi są na forum.
Polecam na początek:
osłona przeciwsłoneczna,
tulejka do mocowania filtrów,
filtr UV lub inny ale dobrej marki do ochrony obiektywu,
filtr polaryzacyjny,tez dobrej markiOsobiscie polecam filtry Hoya (czarne opakowania).
fotoamator2891
8.11.08, 21:59
Tak, wiem... :) Ale slyszalem ze nie wystko sie nadaje mimo tego iz jest przeznaczone dla tego aparatu ze wzgledu na ruchomy obiektyw.Czy to jest prawda?
Posłuchaj fotomica i usuń ikonkę ze stopki.Wszystko się nadaje chyba oprócz tulipanowej osłony.
Posłuchaj fotomica i usuń ikonkę ze stopki.Wszystko się nadaje chyba oprócz tulipanowej osłony.
ikonke, max 3 liniki z tego co pamiętam, i temat na mówiący więcej, czas do jutra. Zresztą regulamin forum się zatwierdza przy zakładaniu konta...
Skoro nie wiesz co kupić, to znaczy, że "tego" nie potrzebujesz, nie uważasz?
Skojarzyło mi się z postami w stylu:
"Jaki obiektyw mi polecacie:
-7-14
-14-54
-70-300?"
Niestety, ale tego nikt nie wie:)
Sam natomiast możesz sobie poszperać w internecie czy w książkach, a może nawet na forum i dowiedzieć się jak działa filtr polaryzacyjny, UV, połówkowy, szary itp. Wtedy na pewno dowiesz się, czy coś się przyda, czy będzie leżeć w torbie...