PDA

Zobacz pełną wersję : dodatki do SP-560

fotoamator2891
8.11.08, 21:45
Witam :)

Posiadam Olympus SP-560 UZ...
Chcialbym zainwestowac w dodatki do niego (filtry, tulejki, oslone przeciwsloneczna itd.) Jednak nie wiem co wybrac. Co tak naprawde zda swoj egzamin, co warto kupic? No i kiedy dana rzecz najbardziej sie przyda??Prosze o pomoc :)

asfoto_p
8.11.08, 21:48
To zależy tylko i wyłącznie od Twoich potrzeb. Co, kiedy i do czego będzie Ci potrzebne.
pzdr

fotomic
8.11.08, 21:53
przeczytaj wymagania dotyczące wyglądu stopki - popraw tak aby nie łamać regulaminu. Zmień temat na bardziej rozsądny, na pozostałe pytania odpowiedzi są na forum.

voovoo2
8.11.08, 21:53
Polecam na początek:
osłona przeciwsłoneczna,
tulejka do mocowania filtrów,
filtr UV lub inny ale dobrej marki do ochrony obiektywu,
filtr polaryzacyjny,tez dobrej markiOsobiscie polecam filtry Hoya (czarne opakowania).

fotoamator2891
8.11.08, 21:59
Tak, wiem... :) Ale slyszalem ze nie wystko sie nadaje mimo tego iz jest przeznaczone dla tego aparatu ze wzgledu na ruchomy obiektyw.Czy to jest prawda?

voovoo2
8.11.08, 22:11
Posłuchaj fotomica i usuń ikonkę ze stopki.Wszystko się nadaje chyba oprócz tulipanowej osłony.

fotomic
8.11.08, 22:15
Posłuchaj fotomica i usuń ikonkę ze stopki.Wszystko się nadaje chyba oprócz tulipanowej osłony.
ikonke, max 3 liniki z tego co pamiętam, i temat na mówiący więcej, czas do jutra. Zresztą regulamin forum się zatwierdza przy zakładaniu konta...

Daniello
9.11.08, 21:41
Skoro nie wiesz co kupić, to znaczy, że "tego" nie potrzebujesz, nie uważasz?

Skojarzyło mi się z postami w stylu:
"Jaki obiektyw mi polecacie:
-7-14
-14-54
-70-300?"
Niestety, ale tego nikt nie wie:)

Sam natomiast możesz sobie poszperać w internecie czy w książkach, a może nawet na forum i dowiedzieć się jak działa filtr polaryzacyjny, UV, połówkowy, szary itp. Wtedy na pewno dowiesz się, czy coś się przyda, czy będzie leżeć w torbie...