Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : rozbiórka e1

pietro77
31.10.08, 19:22
Witam
Czy ma ktoś doświadczenie z rozkręcaniem ejedynki?Aparat wykazuje niechęci przy włączaniu,mrugnie światełko i tyle z objaw życia. Zwykle pomaga niewielki wstrząs,wyjęcie i włożenie ponownie baterii i przy którejś takiej próbie wstaje do życia. Wygląda jakby coś,gdzieś nie stykało. Rozbierać,czy jakaś inna przyczyna Wam przychodzi do głowy?
pzdr

qbic
31.10.08, 19:29
Wyczyść styki bat. najlepiej jakimś preparatem typu kontakt-S...

XXL
1.11.08, 21:12
Masz odwagę, chcesz do tak precyzyjnego urządzenia "wystartować" z śrubokrętem? Ja bym się nie odważył. No, chyba że masz bardzo lekką rękę i doświadczenie w takiej "mechanice precyzyjnej" to możesz się ćwiczyć na E1, ale na wszelki wypadek zajmij sobie kolejkę w serwisie. :lol::lol::lol:

qbic
1.11.08, 21:15
http://www.jensbirch.eu/jensbirch/box/IR/IR-E-1.html

To może pomóc.

XXL
1.11.08, 21:23
Cie chłoroba...jak mawiał sołtys Kierdziołek, jak zobaczyłem te bebechy to aż mi się ręce zatrzęsły. W życiu bym się nie tknął śrybokręta. Toż to dla zegarmistrza robota!!! Powodzenia, ja spadam.

Yarek1971
6.11.08, 10:54
Ja rozbietałem taki aparat, miał uszkodzony port kart CF, musiałem go wyjąć i przelutować. Wszystko poszło pięknie i bez problemów, aparat działa do dzisiaj. Trzeba bardzo uważać na taśmy i poprawnie odbezpieczyć zatrzaski na tych taśmach, bo mozna je przerwać. Reszta test dosyć masywnie zrobiona i jeśli sie bacznie uważa to mozna bez problemu go rozebrać. Ale zdalnie przez net to by było mi cięzko pomuc.

Pozdrawiam
jarek

fotomic, pomóc

pietro77
9.11.08, 18:57
dzięki za pomoc,
to raczej nie styki,gdyż aparat zdaje się reagować na wstrząsy...
Do serwisu nie będę wysyłał,w chwili wolnej spróbuję sam go rozebrać...zobaczymy.

dzięki
pozdrawiam