Zobacz pełną wersję : rozbiórka e1
Witam
Czy ma ktoś doświadczenie z rozkręcaniem ejedynki?Aparat wykazuje niechęci przy włączaniu,mrugnie światełko i tyle z objaw życia. Zwykle pomaga niewielki wstrząs,wyjęcie i włożenie ponownie baterii i przy którejś takiej próbie wstaje do życia. Wygląda jakby coś,gdzieś nie stykało. Rozbierać,czy jakaś inna przyczyna Wam przychodzi do głowy?
pzdr
Wyczyść styki bat. najlepiej jakimś preparatem typu kontakt-S...
Masz odwagę, chcesz do tak precyzyjnego urządzenia "wystartować" z śrubokrętem? Ja bym się nie odważył. No, chyba że masz bardzo lekką rękę i doświadczenie w takiej "mechanice precyzyjnej" to możesz się ćwiczyć na E1, ale na wszelki wypadek zajmij sobie kolejkę w serwisie. :lol::lol::lol:
http://www.jensbirch.eu/jensbirch/box/IR/IR-E-1.html
To może pomóc.
Cie chłoroba...jak mawiał sołtys Kierdziołek, jak zobaczyłem te bebechy to aż mi się ręce zatrzęsły. W życiu bym się nie tknął śrybokręta. Toż to dla zegarmistrza robota!!! Powodzenia, ja spadam.
Ja rozbietałem taki aparat, miał uszkodzony port kart CF, musiałem go wyjąć i przelutować. Wszystko poszło pięknie i bez problemów, aparat działa do dzisiaj. Trzeba bardzo uważać na taśmy i poprawnie odbezpieczyć zatrzaski na tych taśmach, bo mozna je przerwać. Reszta test dosyć masywnie zrobiona i jeśli sie bacznie uważa to mozna bez problemu go rozebrać. Ale zdalnie przez net to by było mi cięzko pomuc.
Pozdrawiam
jarek
fotomic, pomóc
dzięki za pomoc,
to raczej nie styki,gdyż aparat zdaje się reagować na wstrząsy...
Do serwisu nie będę wysyłał,w chwili wolnej spróbuję sam go rozebrać...zobaczymy.
dzięki
pozdrawiam