Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Barwy ziemi

Igorra
22.10.08, 14:50
Witam. w mojej szkole organizowany jest taki konkurs fotograficzny pt. barwy ziemi. Czyli, że trzeba ukazać świat kolorowy. Czy mielibyście jakieś rady jaki pomysł..... pierwszy raz biore udział w konkursie i nie zbyt wiem jak sie za to zabrać:oops:. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

voovoo2
22.10.08, 14:58
Wyjdż gdzieś na spacer i porozglądaj się.Pogoda paskudna więc te barwy nie będą aż takie barwne :-) Moze masz coś z wakacji?Barwne to nie koniecznie kolorowo.Twoje pytanie.....jest bardzo trudne i nie licz na gotową odpowiedż.

Igorra
22.10.08, 15:05
U mnie (małopolska) pogoda jest dosyć ładna. Tylko nie wiem czy zrobić pare zdjęc ale mniej więcej o tej samej tematyce czy pare całkiem różnych. Czy to ma byc las czy co :/:idea:

diabolique
22.10.08, 15:13
poszukaj inspiracji w konkursach forumowych
https://forum.olympusclub.pl/forumdisplay.php?f=25
https://forum.olympusclub.pl/forumdisplay.php?f=29

Igorra
22.10.08, 15:30
Dziękuje ;)

dobas
22.10.08, 16:30
do kiedy masz czas na złożenie pracy ?
Staraj się mysleć o zdjęciu ak byś je widział
jeśli znajdziesz gdzieś koło siebie dobry motyw.
zapamętaj go gdzie jest, gdzie stałeś - zrób zdjęcie

i pilnuj pogody. Wróć tam o wschodzi zachodzie w burzę czy w jakimkolwiek momencie kiedy zdjęcie może nabrać dużo lepszego wyrazu przez rodzaj chmur oświetlenia czy cokolwiek innego...

Jak masz czas i jakies propozycje a nie czujesz się zbyt pewnie załóż wątek w ocenie zdjęć i pokaż co masz zrobione. Ludzie pewnie Ci doradzą wytkną błedy w gorszych pochwalą lepsze

Jak założysz wątek możesz mi puścić PW - postaram się pomóc :)

powodzenia

zimny
22.10.08, 19:36
Witam. w mojej szkole organizowany jest taki konkurs fotograficzny pt. barwy ziemi. Czyli, że trzeba ukazać świat kolorowy. Czy mielibyście jakieś rady jaki pomysł..... pierwszy raz biore udział w konkursie i nie zbyt wiem jak sie za to zabrać:oops:. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Chodzi o barwy ziemi czy Ziemi? :wink:

Igorra
22.10.08, 21:17
emm mam chyba czas aż do stycznia. Dobas spróbuje zrobić coś takiego :grin: chodzi o barwy Ziemi i ziemi :grin: hehe

Rinho
30.10.08, 21:05
Proponowałbym teraz wyruszyć jeszcze w plenerek. Wszystko naokoło mocno kolorowe - tylko pogody przypilnuj.
Trawa jeszcze zielona, brązowe pola po orce, drzewa od zielonych poprzez żółte, rdzawe do kompletnie gołych:grin:.
U nas na śląsku, przy tych wiatrach nawet niebo było bardziej niebieskie niż zwykle:wink:

Igorra
30.10.08, 22:40
no to dobry pomysł tylko że: albo ja nie dostrzegam albo W MOIM MIEŚCIE nie ma ładnych miejsc :( nie ma takich pól, lasów może na rowerze gdzieś pojadę i cos wynajde :)

Wiejo
30.10.08, 23:42
moja rada jest taka, wyjechać na rowerku z miasta i skręcic w polną drogę, dojechać albo dojść do wioski a stamtąd do następnej. Z doświadczenia wiem ile pięknych plenerów może być ukrytych za niewielkim pagórkiem.

Igorra
31.10.08, 00:20
i chyba tak zrobię :D