Zobacz pełną wersję : Adobe Element 7
Dzis otrzymalem,zeby sie pobawic wersja finalna.
Pierwsze odczucia.
Dla leniuchow chyba wrecz idealny,automatyczne korekcje dzialaja prawidlowo i rzeczywiscie poprawiaja fotke,wyostrzanie dziala znakomicie.Jest szybszy od poprzedniej wersjii.Na 750 RAM i zegarze 1,8 orfa z olka E-510 obrabia bez zajakniecia.Dla amatora wiecej nie trzeba.Moge go chyba zaakceptowac.
Cenie Twoje wypowiedzi na tym forum...dlatego nieśmiało zapytam co sądzisz o Corel Paint X2....Pozdrawiam
...dlatego nieśmiało zapytam co sądzisz o Corel Paint X2....Pozdrawiam
Jest wart swojej ceny.Duzo opcji,ktore na poczatek nawet wymagajacemu amatorowi sa niepotrzebne.Nigdy do konca go nie wykorzystalem,ale to co uzylem wystarczylo,zeby mnie zadowolic.
RadioErewan
17.10.08, 13:39
Że tak niewinnie zapytam, bo X2 to chyba już nie oglądałem, potrafi on wywołać rawa? Choćby tak jak UFRAW?
Pozdrawiam
Że tak niewinnie zapytam, bo X2 to chyba już nie oglądałem, potrafi on wywołać rawa? Choćby tak jak UFRAW?
Pozdrawiam
X2 z olka chyba nic nie otwiera(orfy).W PSE 7 ja otwieram CR4.5.Czy to lepiej czy gorzej niz UFRAW to nawet nie wiem-nigdy go nie mialem.
RadioErewan
17.10.08, 14:05
PSE 7 będzie pewnie obsługiwać też ACR5, więc otworzy wszystko co ukaże się przez najbliższe 20 miesięcy. Pytałem o Corela, bo brak wywoływania RAW to moim zdaniem knockout dla takiego programu.
Pozdrawiam
Ja dziś zamierzam przetestować nowego Capture One 4 w wersji PRO.
http://www.phaseone.com/4/
Dzis otrzymalem,zeby sie pobawic wersja finalna.
Pierwsze odczucia.
Dla leniuchow chyba wrecz idealny,automatyczne korekcje dzialaja prawidlowo i rzeczywiscie poprawiaja fotke,wyostrzanie dziala znakomicie.Jest szybszy od poprzedniej wersjii.Na 750 RAM i zegarze 1,8 orfa z olka E-510 obrabia bez zajakniecia.Dla amatora wiecej nie trzeba.Moge go chyba zaakceptowac.
Ostatnia przełomowa wersja była 4. Piątka i szóstka bez rewelacji (żałuję że zrobiłem upgrade). Ale 7-mce trzeba się przyjrzeć.
PhotoAlbum jest dołączany jak zwykle?
Ps. Jak mnie oczy bolą od tej niemieckiej wersji ;-)
A gdzie tu sprawiedliwość na tym okrutnym świecie,
że Ty się bawisz, a ja nie mogę jeszcze triala ściągnąć :twisted:
A gdzie tu sprawiedliwość na tym okrutnym świecie,
że Ty się bawisz, a ja nie mogę jeszcze triala ściągnąć :twisted:
A tu ??
http://www.adobe.com/cfusion/mmform/index.cfm?name=hobbyist_notify&promoid=DTEMO
yyyyy
Adobe® Photoshop® Elements 7 and Adobe Premiere® Elements 7 trials will be available end of October. Please complete the fields below to be notified by e-mail when the trials are available.
yyyyy
Adobe® Photoshop® Elements 7 and Adobe Premiere® Elements 7 trials will be available end of October. Please complete the fields below to be notified by e-mail when the trials are available.
Trudno.U mnie juz luty sie konczy:wink:
Jakis czas temu pisalem o wersji 7,ale z tego co mi odpisali to co niektorzy czekaja na 8 i 9.:wink:
@lucca
Nie ma w PSE 7 opcji Curves/Krzywe? bo szukam i szukam & nie ma :/ szkoda
Nie ma.Czy szkoda,sam nie wiem,ale jeszcze nigdy nawet w CS-ach nie uzywalem
W PSE6 ponoć można było ściągnąć sobie wtyczke i były.
Ponoć :wink:
Czy ktoś z Was bawił sie programem Zone Photo Studio 10 i ma jakąś wyrobioną o nim opinię ?
Witam serdecznie.
Lucca, a czy jest w końcu masowy zapis otwartych fotek z edytora? W 4-ce, którą wciąż używam trzeba każda fotkę kliknąć, wybrać "Save", jakość itd... co zajmuje sporo czasu przy kilkudziesięciu otwartych zdjęciach.
Pozdrawiam.
Jest już może polska wersja?
PS:
@lucca
Nie ma w PSE 7 opcji Curves/Krzywe? bo szukam i szukam & nie ma :/ szkoda
https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=156166&postcount=13
Lucca, a czy jest w końcu masowy zapis otwartych fotek z edytora?
Nie wiem.Gdzie to szukac?.Ja masowo to obrabiam jedno zdjecie,jak gotowe to nastepne.Stawiam na jakosc nie na ilosc:grin:
Moge ksiazke w pdf wstawic gdzies,ale jest po niemiecku,wazy okolo 40 mega.Jest duzo obrazkow,mozna zalapac o co biega:grin::grin::grin:
a możesz cały e-book przetłumaczyć na PL ? :-D Wszyscy będą ci wdzięczni :-D Posypią się reputki, zostaniesz gwiazdą No1 :-D
Niemiecki jest tak prosty,ze z obrazkami to tak jak w elementarzu.Niemieckie instrukcje sa tak pisane ,ze nawet niewidomy zakuma-to tepawy narod troszke:grin:
No to lucca przeuprzejmie prosimy :D
Witam serdecznie.
Lucca, a czy jest w końcu masowy zapis otwartych fotek z edytora?
Tak jest.Masz mozliwosc zalozenia katalogu i w nim obrobienia wszystkich fotek.Zaznaczasz wszystkie i mozesz :obracac,wyostrzac,rozmiar zmieniac.....wszystkie podstawowe funkcje jakie w nim masz.Mozesz rowniez wyeksportowac do innego programu i w nim obrobic.Fotki zapisze Ci jako kopie,tak,ze orginalow nie tracisz.Na wszystkim masz biezacy podglad.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No to lucca przeuprzejmie prosimy :D
Zaraz wstawie -troche to trwa wysylanie
No juz jest.Wiem,ze jest w necie do sciagniecia na normalnej stronie,ale cos nie moge znalesc.
http://www.megaupload.com/pl/?d=Y8F3VKQ8
Witam ponownie.
Dzięki za info. Chodziło mi tylko o zapis masowy. Tzn. Wczytuję do "Fix&edit photos" za pomoca ACR, nowego RAW-a. Obrabiam, wczytuje kolejnego itd. Później z "Photo bin" trzeba ręcznie zaznaczyć każda fotkę, kliknąć "Save", wybrać jakość itd.
Czy w "Photo Bin" można zaznaczyć fotki do masowego zapisu lub zapisać wszystkie, które tam są? Tak jak to się dzieje w OM2.0.
Pozdrawiam.
Witam ponownie.
Czy w "Photo Bin" można zaznaczyć fotki do masowego zapisu lub zapisać wszystkie, które tam są?
Tak.(dziesiec znakow)