Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Adobe Element 7

Mirek54
17.10.08, 11:09
Dzis otrzymalem,zeby sie pobawic wersja finalna.
Pierwsze odczucia.
Dla leniuchow chyba wrecz idealny,automatyczne korekcje dzialaja prawidlowo i rzeczywiscie poprawiaja fotke,wyostrzanie dziala znakomicie.Jest szybszy od poprzedniej wersjii.Na 750 RAM i zegarze 1,8 orfa z olka E-510 obrabia bez zajakniecia.Dla amatora wiecej nie trzeba.Moge go chyba zaakceptowac.

ryszyla
17.10.08, 13:03
Cenie Twoje wypowiedzi na tym forum...dlatego nieśmiało zapytam co sądzisz o Corel Paint X2....Pozdrawiam

Mirek54
17.10.08, 13:13
...dlatego nieśmiało zapytam co sądzisz o Corel Paint X2....Pozdrawiam

Jest wart swojej ceny.Duzo opcji,ktore na poczatek nawet wymagajacemu amatorowi sa niepotrzebne.Nigdy do konca go nie wykorzystalem,ale to co uzylem wystarczylo,zeby mnie zadowolic.

RadioErewan
17.10.08, 13:39
Że tak niewinnie zapytam, bo X2 to chyba już nie oglądałem, potrafi on wywołać rawa? Choćby tak jak UFRAW?

Pozdrawiam

Mirek54
17.10.08, 14:02
Że tak niewinnie zapytam, bo X2 to chyba już nie oglądałem, potrafi on wywołać rawa? Choćby tak jak UFRAW?

Pozdrawiam
X2 z olka chyba nic nie otwiera(orfy).W PSE 7 ja otwieram CR4.5.Czy to lepiej czy gorzej niz UFRAW to nawet nie wiem-nigdy go nie mialem.

RadioErewan
17.10.08, 14:05
PSE 7 będzie pewnie obsługiwać też ACR5, więc otworzy wszystko co ukaże się przez najbliższe 20 miesięcy. Pytałem o Corela, bo brak wywoływania RAW to moim zdaniem knockout dla takiego programu.

Pozdrawiam

rafrog
17.10.08, 14:19
Ja dziś zamierzam przetestować nowego Capture One 4 w wersji PRO.
http://www.phaseone.com/4/

domadm
17.10.08, 18:32
Dzis otrzymalem,zeby sie pobawic wersja finalna.
Pierwsze odczucia.
Dla leniuchow chyba wrecz idealny,automatyczne korekcje dzialaja prawidlowo i rzeczywiscie poprawiaja fotke,wyostrzanie dziala znakomicie.Jest szybszy od poprzedniej wersjii.Na 750 RAM i zegarze 1,8 orfa z olka E-510 obrabia bez zajakniecia.Dla amatora wiecej nie trzeba.Moge go chyba zaakceptowac.

Ostatnia przełomowa wersja była 4. Piątka i szóstka bez rewelacji (żałuję że zrobiłem upgrade). Ale 7-mce trzeba się przyjrzeć.
PhotoAlbum jest dołączany jak zwykle?

Ps. Jak mnie oczy bolą od tej niemieckiej wersji ;-)

zulka
18.10.08, 15:07
A gdzie tu sprawiedliwość na tym okrutnym świecie,
że Ty się bawisz, a ja nie mogę jeszcze triala ściągnąć :twisted:

Mirek54
18.10.08, 18:20
A gdzie tu sprawiedliwość na tym okrutnym świecie,
że Ty się bawisz, a ja nie mogę jeszcze triala ściągnąć :twisted:

A tu ??

http://www.adobe.com/cfusion/mmform/index.cfm?name=hobbyist_notify&promoid=DTEMO

zulka
18.10.08, 19:05
yyyyy

Adobe® Photoshop® Elements 7 and Adobe Premiere® Elements 7 trials will be available end of October. Please complete the fields below to be notified by e-mail when the trials are available.

Mirek54
18.10.08, 19:11
yyyyy

Adobe® Photoshop® Elements 7 and Adobe Premiere® Elements 7 trials will be available end of October. Please complete the fields below to be notified by e-mail when the trials are available.

Trudno.U mnie juz luty sie konczy:wink:

Jakis czas temu pisalem o wersji 7,ale z tego co mi odpisali to co niektorzy czekaja na 8 i 9.:wink:

Mirek54
18.10.08, 19:32
@lucca

Nie ma w PSE 7 opcji Curves/Krzywe? bo szukam i szukam & nie ma :/ szkoda

Nie ma.Czy szkoda,sam nie wiem,ale jeszcze nigdy nawet w CS-ach nie uzywalem

Morlok
18.10.08, 19:37
W PSE6 ponoć można było ściągnąć sobie wtyczke i były.
Ponoć :wink:

Morlok
19.10.08, 18:35
Czy ktoś z Was bawił sie programem Zone Photo Studio 10 i ma jakąś wyrobioną o nim opinię ?

Joki
22.10.08, 15:34
Witam serdecznie.

Lucca, a czy jest w końcu masowy zapis otwartych fotek z edytora? W 4-ce, którą wciąż używam trzeba każda fotkę kliknąć, wybrać "Save", jakość itd... co zajmuje sporo czasu przy kilkudziesięciu otwartych zdjęciach.
Pozdrawiam.

rocco
22.10.08, 18:00
Jest już może polska wersja?

PS:

@lucca

Nie ma w PSE 7 opcji Curves/Krzywe? bo szukam i szukam & nie ma :/ szkoda

https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=156166&postcount=13

Mirek54
22.10.08, 18:20
Lucca, a czy jest w końcu masowy zapis otwartych fotek z edytora?

Nie wiem.Gdzie to szukac?.Ja masowo to obrabiam jedno zdjecie,jak gotowe to nastepne.Stawiam na jakosc nie na ilosc:grin:
Moge ksiazke w pdf wstawic gdzies,ale jest po niemiecku,wazy okolo 40 mega.Jest duzo obrazkow,mozna zalapac o co biega:grin::grin::grin:

Mirek54
22.10.08, 19:27
a możesz cały e-book przetłumaczyć na PL ? :-D Wszyscy będą ci wdzięczni :-D Posypią się reputki, zostaniesz gwiazdą No1 :-D

Niemiecki jest tak prosty,ze z obrazkami to tak jak w elementarzu.Niemieckie instrukcje sa tak pisane ,ze nawet niewidomy zakuma-to tepawy narod troszke:grin:

zulka
22.10.08, 22:03
No to lucca przeuprzejmie prosimy :D

Mirek54
22.10.08, 22:29
Witam serdecznie.

Lucca, a czy jest w końcu masowy zapis otwartych fotek z edytora?

Tak jest.Masz mozliwosc zalozenia katalogu i w nim obrobienia wszystkich fotek.Zaznaczasz wszystkie i mozesz :obracac,wyostrzac,rozmiar zmieniac.....wszystkie podstawowe funkcje jakie w nim masz.Mozesz rowniez wyeksportowac do innego programu i w nim obrobic.Fotki zapisze Ci jako kopie,tak,ze orginalow nie tracisz.Na wszystkim masz biezacy podglad.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

No to lucca przeuprzejmie prosimy :D

Zaraz wstawie -troche to trwa wysylanie

No juz jest.Wiem,ze jest w necie do sciagniecia na normalnej stronie,ale cos nie moge znalesc.

http://www.megaupload.com/pl/?d=Y8F3VKQ8

Joki
23.10.08, 11:52
Witam ponownie.

Dzięki za info. Chodziło mi tylko o zapis masowy. Tzn. Wczytuję do "Fix&edit photos" za pomoca ACR, nowego RAW-a. Obrabiam, wczytuje kolejnego itd. Później z "Photo bin" trzeba ręcznie zaznaczyć każda fotkę, kliknąć "Save", wybrać jakość itd.
Czy w "Photo Bin" można zaznaczyć fotki do masowego zapisu lub zapisać wszystkie, które tam są? Tak jak to się dzieje w OM2.0.
Pozdrawiam.

zulka
23.10.08, 14:16
śliczne dzięki :)

Mirek54
23.10.08, 14:57
Witam ponownie.

Czy w "Photo Bin" można zaznaczyć fotki do masowego zapisu lub zapisać wszystkie, które tam są?
Tak.(dziesiec znakow)