Zobacz pełną wersję : sofcik a olympus
Witam nabyłam aparacik olympusa D-560. I pierwsze co mnie zszokowało to brak rozdzielczości 1600-1200. Mslałam ze to jest we wszytkich :( Mam rozdzielczość SHQ 2048x1536, HQ 2048x1536, oraz SQ 1024x768.
Czy zmiana softu w telefonie pozwoli osiągnąc inne rozdzielczości najbardziej mi zalezy na 1600x1200 bo 1024x768 za mała a 2048x1536 za duza z koleji :)
Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam ..
Madziaw, przede wszystkim musisz tu dać swoje zdjęcie :D
I czy jesteś pewna że chcesz zmieniać soft w TELEFONIE? :D
dobra dobra ;) nie tak szybko z tą fotką :) hihi
żartowniś sie znalazł :lol:
Jak pomożesz mi zrobć 1600 rozdziałke pośle Ci moją fotkę w tej rozdzielczości :)
A tak na serio :) to nie w telefonie - tylko w aparaciku może głupiutka jestem ale nie do końca :)
Da się jakoś ? pozatym jak sprawdzić jaki sie ma sofcik w aparaciku :)
Dziekuje :D
Jak sprawdzic software - http://forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?p=7285#7285
Dziękuję :D
To zostaje ostatnia kwestia czy po zmianie oprogramowania pojawi sie inna rozdzielczość hmm :roll:
BTW : v774-75 ;) takie mam
i teraz tak patrze i wygląda ze to jest najnowsze przynajmniej tak pisze z February 17, 2004
czyli sie nic nie da z tym zrobić ? :(
Żarty żartami :P ale chyba niestety jesteś skazana na takie rozdzielczości 2048 x 1536, połowa z tego, czyli 1024x768 i 640x480 :cry: Po przekopaniu się przez kilka for, znalazłem też narzekania ludzi, że brakuje im 1600x1200, uważają to za spory minus tego aparatu...
[edit] Ale znalazłem też coś takiego tylko model bez ZOOM w nazwie): http://www.lebcomp.com.ar/cod/leb/novedades.php3
Żarty żartami :P ale chyba niestety jesteś skazana na takie rozdzielczości 2048 x 1536, połowa z tego, czyli 1024x768 i 640x480 :cry: ...
No niestety ... :cry:
Po przekopaniu się przez kilka for, znalazłem też narzekania ludzi, że brakuje im 1600x1200, uważają to za spory minus tego aparatu...
Dokładnie. Ale za cene pomocyjną 690zł to i tak super aparacik. Dziękje za pomoc i poświęcenie :)
EDIT: a mozesz podac linki do for gdzie czytałeś o tym ?
A zdjęcie? :lol:
:D A rozdzielczość ? :lol:
Przykładowy płacz użytkownika (pkt3):
http://www.epinions.com/content_121822482052
[edit] A już chciałem Cię pocieszyć, że mój 740 też nie ma takiej rozdzielczości, ale jednak ma... :twisted:
A w jakiej klikasz rozdzialce ?
Bo szczerze mowiąc 1024x to fajnie wychodzi tylko jak robisz powiekszanie na komputerze to widać piksele
w sumie 2048x i 1024x na oko nie ma roznicy - roznica powstaje dopiero przy powiekszeniach ..
No właśnie robię w 2048x1536, zdjęciołki wychodzą ok. 600-650kB/szt.
Wcześniej, jak miałem FUJI FinePix1400ZOOM, z 1,3 MPix, to fotki 1280x960 na odbitkach 10x15 już nie były takie cacy... :?
No własnie miałam spytac jak to wychodzi na odbitkach :) dzieki to zostane przy 2048x
BTW: mam taka funkcje night. niby w nocy ale nie kumam jej wogóle czy wiesz cos o tej funkcji ?
Tu już chyba kłania się instrukcja :) Funkcja ta, jak sama nazwa wskazuje, służy do robienia zdjęć nocnych.
"Fotografowanie w scenerii nocnej jest trybem odpowiednim do wykonywania zdjęć o zmierzchu i nocą. Aparat wybiera dłuższe czasy naświetlania niż normalnie. Na przykład, jeśli wykonujesz zdjęcie ulicy nocą w trybie AUTO, brak światła spowoduje że zdjęcie będzie zbyt ciemne, tło będzie niedoświetlone i nie będzie widać szczegółów. Jeśli wybierzemy tryb fotografowania w nocnej scenerii można uchwycić naturalną atmosferę wieczoru. Aparat automatycznie ustawia najbardziej optymalne parametry dla tego rodzaju zdjęcia. Ponieważ aparat dobiera dłuższe czas naświetlania, należy skorzystać ze statywu."