Zobacz pełną wersję : Dzisiaj pełnia księżyca
misiek1928
14.10.08, 20:32
Witam wszystkich i proszę o ocenę księżyca, który świeci nad moim domem - ewentualnie tylko ocenę jego fotografii ;)
8809
fajny "łysy" tylko chyba nieostry:wink:
pozdrawiam
misiek , wyostrzyj to zdjęcie i przytnij
misiek1928
14.10.08, 20:51
Przycięcie specjalnie tak zrobiłem, nietypowo - no ale na próbę przycięte na wymiar.
Podostrzyłem nieco, ale nie wiem czy nie przesadziłem...
8810
jeśli uzywałeś statywu i funkcji anti shock to znaczy że źle złapałeś ostrość, - wg mnie pomimo podostrzenia w programie nadal lekkie mydełko
Nie wiem, po co robić milion pierwsze zdjęcie księżyca. Wszystkie są takie same - to jeden z niewielu rodzajów zdjęć, przy których można tak powiedzieć.
misiek1928
14.10.08, 21:05
Nie wiem, po co robić milion pierwsze zdjęcie księżyca. Wszystkie są takie same - to jeden z niewielu rodzajów zdjęć, przy których można tak powiedzieć.
Zgadzam się ;) dlatego nie wpadłem na pomysł aby wrzucać to do galerii jednak każdy kiedyś musi wykonać swoje pierwsze zdjęcie księżyca - zgadza się? :)
@zeman2: w tym rzecz, że własnie nie włączyłem antishocka, a złapałem się na tym kończąc już chłodną wizytę na balkonie :cry:
Taki fajny tytul watku.Myslalem,ze se wspolnie powyjemy,a Wy znow o fotach:grin:
misiek1928
14.10.08, 21:28
OK lucca, słuchasz może III programu polskiego radia? Podczas pełni księżyca (a mianowicie przedwczoraj) jest ciekawa audycja w nocy: nazywa się "trzecia strona księżyca". Polecam podczas każdej pełni ;)
W życiu każdego jest pierwszy papieros, pierwszy "raz" i pierwsze zdjęcie księżyca :-) To ostatnie z pierwszych masz za sobą - a więc nie odwracaj się i cała naprzód! :-)
pewnie dlatego, że wcale nie jest prosto zrobić udane technicznie zdjęcie księżyca - to dobra lekcja cierpliwości
Żebyś wiedział,... nie jest to łatwe . Jeszcze mi się nie udało, takie jakie bym chciał
misiek1928
14.10.08, 21:45
W życiu każdego jest pierwszy papieros, pierwszy "raz" i pierwsze zdjęcie księżyca :-) To ostatnie z pierwszych masz za sobą - a więc nie odwracaj się i cała naprzód! :-)
Dwa mam za sobą ;) Podpowiem, że nie palę i nie będę - mam inne "zboczenia" na które wydaję kasę. Wolę np. piwko: Perła Chmielowa albo z popularniejszych Żubr. :)
tak na szybkiego... z przed chwil kilku
pozdrawiam
Łysy dziś nie dla mnie, mam go na suficie
Ja już księżyc mam "ostro obcykany" i już pewnie nie będe go focić.
Zamieszcze tu swoje foto, bo nieskromnie uważam, że jest dosyć dobre, a zrobione jest kompaktem sp 560.
Często też na tym forum czytałem, że ultrazoomem nie da sie zrobić na maksymalnej ogniskowej "niezamydlonej" fotki ;)
https://galeria.olympusclub.pl/albums/userpics/15665/P1220424.JPG