Zobacz pełną wersję : "[naprawa gwarancyjna] Jak minie 14 dni...."
... roboczych????
Czy ktoś już spotkał się z takim przypadkiem??
Czy przysługuje mi wymiana na nowy aprat??
Jak długo ktos z Was czekał na naprawiany aparta??
Mam dylemat, bo zadzwonił wczoraj do mnie pani z Euro-Coloru i nie znając przyczyn powiedizał tylko, że prawdo podbnie się nie zmieszczą w 14 dniach.... No cóż. Zdaża się, ale mi jest aparat potrzebny do pracy !!!!!
Więc...........
Dzięki za podpowiedz.
to jest standard 14dni roboczych.
A jesli sie nie zmieszcza to powiedz w jaki sposob zrekompoensuja ci to - jak aparat potrzebny ci do pracy to moze zazadaj innego w zamian na czas naprawy a jak nie to wystaw im rachunek za czas pod ktorego nei masz aparatu
Rachunek ..... hmmmm
To dobry pomysł :twisted:
Ciekawe jak mi go zapłacą??
Ale jeszcze zadzwonie do Rzecznika Spraw Konsumenta.
Nie wiem jaką gwarancję masz z Euro-Color, jeśli ostatnią to wyraźnie jest napisane że czas naprawy wynosi "nie dłużej niż 14 dni od daty uwzględnienia przez gwaranta zgłoszonych roszczeń", co ciekawe zaznaczają że w przypadku konieczności sprowadzania części z zagranicy lub naprawy poza granicami RP, mogą wydłużyć okres naprawy. Muszą jednak wcześniej powiadomić klienta, i podać termin wykonania naprawy.
To co napisałem występuje w obecnych gwarancjach, Euro-Color miał wcześniej inne gwarancje, jeśli znajdę stare to dam znać jak to wygląda w ich przypadku.
Generalnie czytanie gwarancji to podstawa!
p.s.
Sam jestem obecnie na etapie serwisowania mojego aparatu, i zastanawiałem się czy nie zrobić z tego małego tutoriala :)