Zobacz pełną wersję : Zaślepka do gniazda lampy
Hej!
Jeśli taki temat już gdzieś był to uprzejmie prosze o wskazanie go (szukałem na forum).
Czy ktoś wie gdzie kupić zaślepkę do gniazda zewnętrznej lampy (w e-410) - taki kwadracik ;). Po ostatnim wypadzie i szybkim pakowaniu aparatu do torby z powodu ostrego deszczu nie mogę jej znaleźć :(
Ma to może jakąś fachową nazwę, bo na allegro nawet nie znalazłem...
Ps. Dobry dział?
Olej sprawę.
Testowane długo i na deszczu ;)
Chciałem kupić, bo nie wiem czy na stykach w tym gnieździe jest cały czas jakieś napięcie i czy nie dojdzie do jakiegoś zwarcia. (Lampy zewnętrznej nie posiadam póki co. :) )
Jak pisałem taskam swoją e-1 w warunkach mocno nieprzyjemnych, zaślepki nie mam i wszystko śmiga.
To świetnie ;) Uspokoiłeś mnie :)
Ja pierwszą rzecza jaką zrobiłem po kupnie drugiego body było zdjęcie tej zaslepki i schowanie jej razem z pudełkiem, aby móc kiedyś ew. sprzedać kompletny aparat. Nigdy nie nosiłem tego czegoś na sankach od lampy.
ciężka sprawa ja też zgubiłem ale w Łodzi zostałem obdarowany. Dzisiaj mam schowane w plastikowym pudełeczku po karcie nie zginam nie gniotę pięć lat posłuży ;)
nie wiem czy na stykach w tym gnieździe jest cały czas jakieś napięcie i czy nie dojdzie do jakiegoś zwarcia. (Lampy zewnętrznej nie posiadam póki co. :) )
Napiecia nie ma-sprawdzane jezykiem,styki czekaja na sygnal,a nie wysylaja przez siebie odpowiedzi jak nie ma pytania
Od kilku miesięcy mam schowane to to cudo i jak narazie bez problemów aparacik mi foci...
...a poza tym lampkę bez problemów wkładam w sanki kiedy tylko potrzebuję nie stresując się kiedy,co i jak...
;)
Za grizzem - olej temat nie warto wydawać kasy na kawałek plastiku. Przecież ta zaślepka do niczego nie służy - to luźny kawałek plastiku, nie zapewnia to żadnej szczelności - jak na nią spadnie woda to podejdzie pod nią... Zresztą jak temat nie daje Ci spokoju to wytnij sobie taki kwadracik z kawałka plastiku, nie trzeba mieć zdolności Irka żeby to zrobić ;-)