Zobacz pełną wersję : Problem z E-510 + 14-42 - dziwny odgłos
dziwny odgłos przy wyłaczaniu aparatu , jakby robił :shock: zdjęcia seryjne , serwis?
dziwny odgłos przy wyłaczaniu aparatu , jakby robił :shock: zdjęcia seryjne , serwis?
a nei masz czasem włączonej stabilizacji (IS)? Sporo się o tym pisało na tym forum :(
Ręce czasem opadają, tak offtopicznie, łagodnie napiszę...
A przy okazji. Jak jadę samochodem, to z tyłu z takiej cienkiej rurki wydostaje się dymek. Serwis?
Być może masz włączony IS?
Ups - spóźniłem się :-)
is wyłaczony ,
ma problem z ustawien ostrości na 14-42 , 40 - 150 af ok
manualnie z 2 obiektywami ok
psemo a skąd wiesz że masz stabilizację wyłączoną ?
is wyłaczony ,
ma problem z ustawien ostrości na 14-42 , 40 - 150 af ok
manualnie z 2 obiektywami ok
Aaa, to zmienia postać rzeczy. Pisz na drugi raz precyzyjnie. Ale na wszelki wypadek sprawdź jeszcze raz IS.
dawaj dokładnie ustawienia, dawaj zdjęcie, może pomożemy co z tą ostrością.
is mam zawsze na wyłaczonym nawet teraz , nie uzywam tej opcji , wole statyw .
problem mam tylko z 14 - 42 af głupieje i aparat tylko z min wydaje dziwny stukot . 40 -150 wszystko ok
znaczy 14-42 walnięty, jego do serwisu
Aparat domyślnie resetuje obiektyw przy wyłączaniu, stąd warkot być może, ale to oznacza że 14-42 jest uszkodzony = serwis
Zmieniłam Ci tytuł, bo "e 510 problem" kompletnie nic nie mówi.
dzieki za zmiane tytułu dog master.
oddałem słoik , na czas naprawy dali mi zapasowy 14-42 :grin:
ich odpowiedz ,lepiej zakup uszczelniony obiektyw i korpus :mrgreen:
:esystem:
dziś odebrałem obiektyw 14-42 :mrgreen:
Tylko nie mój , dali mi nowy sloik - pytałem czemu na gwarancji wpisali zakupiony 8 marca , sprzedawca - masz nowy obiektyw czego chcesz więcej .
:lol:
Wraz z wymianą na nowy egzemplarz zaczyna się nowa gwarancja, a więc od daty wymiany, a nie zakupu poprzedniego egzemplarza.
Wygląda ok, tzn. ostrość jest, bo listki można policzyć :)
sprzedawca - masz nowy obiektyw czego chcesz więcej .
Koryguj, to jest kilka miesięcy w plecy, tylko dlatego, że komuś się nie chciało pomyśleć.