Zobacz pełną wersję : Kazimierska Jodie Foster
VonGregorius
7.10.08, 19:44
Witam serdecznie wszystkich.
Poniżej trzy impresje na temat poznanej w Kazimierzu dziewczyny.
Autorami są (nie w kolejności) VonGregorius, wujek samo h. oraz mariush.
Jako że chodzi o koleżeński zakład (kolejka przy następnym spotkaniu) proszę głosować. Wyniki poznacie za tydzień kto jest autorem konkretnych zdjęć.
1. Zwinietowana
2. Wygładzona
3. Zaszumiona
W imieniu nas trzech pozdrawiam
vG
OMG, taka ładna dziewczyna a Wy zapiliście gęby i nie wybraliście się do niej w niedziele, noł koment
VonGregorius
7.10.08, 19:50
fotomajk :/ nie mogłem, mariush z wujkiem dali ciała :) a ty nie komentuj tylko głosuj
Jodie, nie Judy, kurka blaszka! :-)
Mogła zadzwonić w niedzielę... ja juz o 13-tej byłem na nogach! :-)
VonGregorius
7.10.08, 19:55
poprawiłem marudo :)
Nie pozostawiliście w zasadzie wyboru, dziewczyna ma piękne oczy, które widać tylko na drugim zdjęciu. Co to za wybór bez wyboru !!!
Nie pozostawiliście w zasadzie wyboru, dziewczyna ma piękne oczy, które widać tylko na drugim zdjęciu. Co to za wybór bez wyboru !!!Głos miała też śliczny... i robiła dobre pierożki...
Głos miała też śliczny... i robiła dobre pierożki...
uhhhhh cały czas tracisz....
VonGregorius
7.10.08, 20:02
a jaki kompocik i polędwiczki.... mniam
Gdyby miała 18 lat byłaby znakomita kandydatka na żonę.
Szkoda że światło było tam marne, jedna lampa centralnie na suficie... :-( Chociaż... gdyby na stole położyć... (ból głowy zabija inwencję... :-()
Szkoda że światło było tam marne, jedna lampa centralnie na suficie... :-( Chociaż... gdyby na stole położyć... (ból głowy zabija inwencję... :-() jest argument aby wrócić i to mocny argument :cool:
Nie pozostawiliście w zasadzie wyboru, dziewczyna ma piękne oczy, które widać tylko na drugim zdjęciu. Co to za wybór bez wyboru !!!
Mam ten sam dylemat, hmm ...
Szkoda że światło było tam marne, jedna lampa centralnie na suficie... :-( Chociaż... gdyby na stole położyć... (ból głowy zabija inwencję... :-()
FL-ek chyba u Was było dostatek. Dziadek miał fajny dyfuzorek, trzeba było odbijać światło od ścian.
Ale nieźle musieliście być narąbani :-P:lol:
Ankieta jest niepełna.
Odpowiedź D - Jak mogłeś zrobić jej foty na takim koszmarnym tle, które bije po oczach? Jak!!
jak dla mnie laika:
1. winietka fajnie, ale jakoś nie widzę tego piękna, bo słabo ją widać
2. byłoby świetnie, ale albo mój lapek albo twarz ma jak mąką posypaną
3. najbardziej naturalnie, ale szkoda oczu i twarzy przez pochylenie głowy
nr 3
Ankieta jest niepełna.
Odpowiedź D - Jak mogłeś zrobić jej foty na takim koszmarnym tle, które bije po oczach? Jak!!Na stole leżał fajny obrus... wiem, wiem...
:-)
a jaki kompocik i polędwiczki.... mniam
no i nie uciekała przed aparatem...
Na stole leżał fajny obrus... wiem, wiem...
:-)
A gdzie ta legendarna papierowa GO, którą można tło rozmyć?? :mrgreen:
paakayttaja
7.10.08, 20:26
Jak dla mnie, brakuje jeszcze czwartej opcji - żadna :cool: :wink:
A gdzie ta legendarna papierowa GO, którą można tło rozmyć?? :mrgreen:W "Legendach o papierowej GO", dzieło zagubione niestety bezpowrotnie... ;-)
W "Legendach o papierowej GO", dzieło zagubione niestety bezpowrotnie... ;-)
No to nr 2 (jak wystemplujesz tło na brązowo, tak jak za głową) :grin:
Rafał Czarny
7.10.08, 20:38
Aleście wymyślili wysublimowany sposób podrywu. :roll: Który był takim geniuszem i wcisnął dziewczynie, że jest podobna do znanej aktorki? Niech się przyzna. Za oryginalność dostanie ode mnie punkty reputacji... :wink:
Wybrałem 3. bo na 2. twarz nienaturalnie biała na dodatek z delikatną nutką ochłodzenia albo mój monitor nadaje się do kubła :). Zdecydowanie wolę portrety w ciepłych kolorkach.
Aleście wymyślili wysublimowany sposób podrywu. :roll: Który był takim geniuszem i wcisnął dziewczynie, że jest podobna do znanej aktorki? Niech się przyzna. Za oryginalność dostanie ode mnie punkty reputacji... :wink:
eee, nikt jej nie wmówił i nie mówił...
Rafał Czarny
7.10.08, 20:46
eee, nikt jej nie wmówił i nie mówił...
Sądząc po stylu to był Piotr Grześ. Stara szkoła... :wink:
Na dwójce to mi ta dziewczyna przypomina bardziej Claire Danes ;)
OMG, taka ładna dziewczyna a Wy zapiliście gęby i nie wybraliście się do niej w niedziele, noł koment
No, no... daliście ciała panowie, heh 8)
Sądząc po stylu to był Piotr Grześ. Stara szkoła... :wink:
Gdyby był to pewnie taaak...
Ja powiem krótko - najlepiej wygląda w realu, ale na każdej fotce równie ładnie i sympatycznie...
VonGregorius
7.10.08, 21:13
Pomiędzy jednym a drugim daniem próbowaliśmy dopasować do kogo jest podobna. Nie udało się więc wybór padł na Jodi F. Podryw był bardziej wysublimowany. Tu cytat "Czy mówił ktoś pani że ma pani bardzo fotogeniczną twarz?" Tym delikatnym był mariush. Aż chciało się dodać "Obiektyw cię kocha bejbe.....".
Chyba żaden z nas nie zabrał ze sobą lampy. Szkoda że niektórym nie chciało się podejść w niedzielę
A to o niej opowiadaliście przy śniadaniu....
Baby... obiektyw Cię kocha....
hihihihihihihiih
wujek.samo.h
7.10.08, 21:39
Hehehe:D:D:D:D
Sesja wyglądała tak - wchodzi kelnerka, a trzech chłopa jak jeden mąż wyciąga swoje sprzęty.. tfu! aparaty i pstryka jej zdjęcia.
Nie ma co - trzeba będzie się do niej wybrać na obiadek nie jeden raz i nie dwa.
Rafał Czarny
7.10.08, 21:45
Tu cytat "Czy mówił ktoś pani że ma pani bardzo fotogeniczną twarz?"
Dobre!!! Myślałbym rok i bym nie wymyślił. :grin: Zapisałem sobie w kajeciku.
Ja jestem za 3....
Doskonale pokazuje niewinność i urodę tej dziewczyny. Choć wachałem się nad tymi oczkami z 2 :) Ale nie można mieć wszystkiego
W 1 troszkę za ciemna prawa część twarzy ale i tak można się zakochać :)
Hehehe:D:D:D:D
Sesja wyglądała tak - wchodzi kelnerka, a trzech chłopa jak jeden mąż wyciąga swoje sprzęty.. tfu! aparaty i pstryka jej zdjęcia.
"Obiektyw cię kocha bejbe.....".
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
wujek.samo.h jesteś najbliżej liczymy na Ciebie, trzeba się zrehabilitować !
VonGregorius
7.10.08, 21:54
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
wujek.samo.h jesteś najbliżej liczymy na Ciebie, trzeba się zrehabilitować !
hihi a ja mam 60 km do kazimierza i samochód :)
była dalsza część w wykonaniu mariusha "Czy robił pani ktoś taką profesjonalną sesję?"
hihi a ja mam 60 km do kazimierza i samochód :)
była dalsza część w wykonaniu mariusha "Czy robił pani ktoś taką profesjonalną sesję?"
:> bedziemy i Ciebie ścigać :cool:, chłopaki nie róbcie wioski trzeba to naprawić, dziewczynie narobiliście nadziei i co ....... buuuuuu
Ja jestem za 3....
Doskonale pokazuje niewinność i urodę tej dziewczyny.
Z urodą sie zgodzę, ale "niewinność" to nie byłbym taki pewny :)
Rafał Czarny
7.10.08, 22:33
No, prawdziwy mistrz... :grin: :wink:
wujek.samo.h
7.10.08, 22:58
Są miejsca w które chętnie się wraca..... ;P
No proszę, po tych wszystkich niegdysiejszych jazdach na Willow'a, w rankingu na tą chwilę prowadzi jednak "wygładzone"... ;)
Oczy piękne na 2.
No proszę, po tych wszystkich niegdysiejszych jazdach na Willow'a, w rankingu na tą chwilę prowadzi jednak "wygładzone"... ;)
Akurat prowadzi zdjęcie najmniej wymęczone obróbką :)
Patrząc na te zdjęcia, bliższe jest chyba podobieństwo do Jennifer Morrison z serialu Dr House.
von Gregorius, złą ankietę wstawiłeś, powinna byc:
"Do kogo podobna jest dziewczyna ze zdjęć?"
albo
"Jaki sposób podrywu uważasz za najskuteczniej odstraszający?"
Co do drugiego, to on dawna powszechnie wiadomo, że najlepiej zacząć od "Ma pani śliczne oczy, doskonale nadają się do fotografowania" tudzież "Te polędwiczki są tak soczyste a światło tak subtelne... może fotę?" :-)
Niezle rozrasta sie ten wątek :-)
Mariush, a tak powaznie, to Jodi odpowiedziala na zaproszenie?
Niezle rozrasta sie ten wątek :-)
Mariush, a tak powaznie, to Jodi odpowiedziala na zaproszenie?
Zbyt późno zorientowała się że nie jesteśmy podrywaczami-cffffaniaaakamii :-)
A przy okazji - co robił najwięszy olsztyński tOlib w czasie, kiedy my z wujkiem i v. gregoriusem próbowaliśmy nawiązac kontrakt wzrokowy z piękną kazimierzanką?
Nawiązywał kontakt wzrokowy z pięknym czarnym korpusem ;-)
http://img221.imageshack.us/img221/2715/img9039qn0.jpg
Szkoda, ze zabraklo tej informacji na samym poczatku. Wniosek z tego taki, ze musimy nad soba popracowac! Tak czy inaczej, obiad, ktory nam wowczas podala byl smaczny i tego trzeba sie trzymac :-)
Wniosek z tego taki, ze musimy nad soba popracowac! Otóż to!
Następnym razem aspirynę łykać trzeba przed obiadem, nie po! :-)
Mariush, a poważnie, to co powiesz na sugestie Kazimierskiej Żaby?
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=14546&page=30
Mariush, a poważnie, to co powiesz na sugestie Kazimierskiej Żaby?
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=14546&page=30Sam widziałeś że już wszystko uzgodnione z Szefową. Pozostaje odsapnąć nieco - wrócimy do tematu za niedługi czas :-)
VonGregorius
10.10.08, 21:23
up, up...... ankieta. Szanowni Państwo. Prosze głosowac
VonGregorius
13.10.08, 20:31
up, up...... ankieta. Szanowni Państwo. Prosze głosowac
up, up....(dziesięć znaków)
...ach, na pierwszym światło jak na obrazach dawnych mistrzów, mój typ ;)
dokonałem wyboru i okazało się, że na razie jestem w większości chociaż każde z poszczególnych zdjęć ma swoje zalety.
dziewczyna Was chyba onieśmieliła i cały PROfesjonalzm Was opuścił.
Najbardziejsze 2. (choć modelka blada ;) ) 3 ładnie pozowane ale ten szum mi jakoś nie leży.
Marudna może jestem z wieczora :)
Śliczna dziewczyna :grin:
dziewczyna Was chyba onieśmieliła i cały PROfesjonalzm Was opuścił.Jakby trafiła na profesjonalistów to by miała profesjonalne zdjęcia... a z tym onieśmieleniem to sporo prawdy, twarda była kiedy sie na nia gapiliśmy.
Własnie oglądam "Bugsy Malone" Alana Parkera. To chyba pierwszy film z Judie (tak stoi na okładce płyty!!) Foster.
Miała wtedy 14 lat i autorytatywnie stwierdzam, ze wasza modelka jest ładniejsza.
A film dziś byłby "prokuratorski".
VonGregorius
14.10.08, 08:08
Jakby trafiła na profesjonalistów to by miała profesjonalne zdjęcia... a z tym onieśmieleniem to sporo prawdy, twarda była kiedy sie na nia gapiliśmy.
Właśnie przypomniałem sobie jak trzech talibów fociło dziewczę. Ja, na jej miejscu ścierą przez łeb bym pociągnął, a nie do aparatu patrzył. +2 do respektu
wujek.samo.h
14.10.08, 09:24
Właśnie przypomniałem sobie jak trzech talibów fociło dziewczę. Ja, na jej miejscu ścierą przez łeb bym pociągnął, a nie do aparatu patrzył. +2 do respektu
Dla niedowiarków - mówimy o czymś takim;)
VonGregorius
14.10.08, 15:57
Ostatnie podniesienie przed zakończeniem :)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Sonda zakończona :)
W imieniu swoim i kolegów pragnę podziękować wszystkim osobom które zagłosowały na nasze "wariacje" kazimierskie.
Podobieństwo głownej bohaterki dosławanych i bogatych niepotwierdzone :)
Cóż, ja, autor post'a, pozostaję nieutulony w żalu iż to nie moje "dzieło" wygrało i będę musiał postawić kolejkę mariush'owi za wygranie tegoż dżentelmeńskiego zakładu.
Autorami poszczególnych prac są :
1. Zwinietowana (przepraszam Maćku za tytuł, ale obaj nie podesłaliście)
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=8428.jpg
wujek.samo.h
2.Wygładzona (Mariusz - j/w)
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=8429.jpg
mariush
3.Zaszumiona (sam siebie nie będę przepraszał)
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=8430.jpg
vonGregorius
Jeszcze raz serdecznie dziękujemy