Zobacz pełną wersję : BARDZO PILNE=> szkła OM z AF a adapter OM i e510
czy ktos kupić wie jak dziala adapter om=>4/3 ze szkłami om z AF? mam zamiar kupić 2 : Olympus Zoom AF 70-210mm f/3.5-4.5
Olympus AF 50mm f/1.8
ale w opisie jest "It will only fit the OM101 & OM707 SLR's. It will not work on any other OM SLR's as this lens does not have a focusing ring"
czy bedzie to smigac z adapterem i e510? prosze o szybka odpowiedz aukcje za 5 godzin sie konczą
trochę nie na temat, IMO nie warto kupować zoomów z m42 i podpinać na 4/3 - kończy się to tragicznym mydleniem.
to nie m42 tylko OM. chce kupić ww szkła do mojej e510. tylko czy one bedą śmigać? szkiełka maja mocowanie OM ale sa z auto focus i czy na przejsciówce z dendalionem bedą działać?
OK przepraszam za zamieszanie ale zapomniałem o dpreview.forum. jest tam ten sam temat i jednoznaczna odpowiedź. szkła z mocowaniem OM wyposazone w AF (autofocus) nie bedą pracowały z innymi lustrzankami które nie maja bagnetu OM 101 i om 707. lustrzaki te mają konektor do tych szkieł i tylko one z nimi działaja. adaptery do 4/3 nie ruchomią ww szkieł. poztym ww szkła sa w pełni elektronicze i mozna regulowac tylko przysłone. czyli do e systemu odpadaja NIESTETY ;(
temat do zakniecia/ skasowania jesli nie przydadzą sie nikomu te informacje.
Moim zdaniem nie będzie śmigać, bo nie masz pierścienia ostrości, więc nie ma jak ostrzyć.
Nie sadze żeby działały, dandelion jest zaślepka oszukująca body i nie przekazuje danych do obiektywu (chyba ze czegoś nie wiem...) , co do tego ze to OM - nie ma znaczenia to są stare konstrukcje na pełne klatki, tylko stalki mogą dać znośna rozdzielczość.