PDA

Zobacz pełną wersję : Pasek na szyję

IACEk
1.10.08, 01:08
Witam!
Nie bede zakladal specjalnie nowego tematu wiec zapytam tu.
Otoz jak kazdy wie pasek w E-510 do najwygodniejszych nie nalezy, czy ktos widzial, macal a moze posiada pasek firmy Matin? Jesli tak to jak wyglada ich wytrzymalosc i przede wszystkim wygoda z uzytkowania? A moze polecili byscie cos lepszego?

Tu link do sprzedawcy oferujacego paski Matin:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=479244

Zeby nie bylo ze wszystko OT :P to jesli chodzi o torbe to z czystym sumieniem polecam LowePro Edit 160, jesli ktos posiada dwa szkla i nie planuje w najblizszym czasie powiekszac kolekcji to torba dla niego, idealnie miesci sie E-510 z 14-42 + obok 40-150, kieszen z przodu z trzema przegrodkami gdzie wlazi kabel PC, ladowarka i kabel do ladowarki, na pokrywie torby od srodka kieszen z siatki na np karty pamiec, szmatki i inne duperele, dodatkowo po obu stronach dwie kieszenie na rzep. Srodek torby miekki takze zabezpiecza sprzet. Jestem w 100% zadowolony z tej torby. Dla chetnych moge wrzucic fotki.

RadioErewan
1.10.08, 01:49
Kup sobie taki, http://products.lowepro.com/product/Transporter,2065,41.htm
Co prawda droższy (Nokaut twierdzi, że 65 PLN), ale biednego nie stać na najpopularniejsze zdanie świata.
Ten ma złącze szybkiego wypięcia i nie da się ukryć, że to bardzo wygodne.
btw, strasznie zaleciało mi spamem...

Wydzielam temat do ewentualnego ubicia.

ps. Jest tych pasków jednak więcej (pamiętałem, że ten, który ostatnio używałem miał perełki zamiast pasków kauczuku).

Lowepro Neoprene Camera Strap
Lowepro Speedster
Lowepro Transporter
Lowepro Voyager C
Lowepro Voyager S

I nie ma takiego, który był by miksem Neoprene i Transportera, ciekawe.

Pozdrawiam

IACEk
1.10.08, 02:24
Spamem? A to niby czemu? Link podalem wylacznie dla informacji.
Pasek zmienic mam zamiar wiec dzieki za rade.
Przejrzalem wlasnie te, ktore wymieniles, na uwage zasluguje faktycznie Transporter i ewentualnie Voyager C ale z tego co widze to roznica tylko w wymiarach i w materiale wykonczeniowym no i dodatkowej regulacji.
Oferta godna przemyslenia, chyba wybiore sie do sklepu i sprawdze organoleptycznie.
A jesli chodzi o zlacze szybkiego wypinania, hmm osobiscie nie odczulem jeszcze potrzeby odpinania paska podczas robienia zdjec.

k-d
10.10.08, 17:46
Czy na paskach Lowepro nie ma takiego motywu jak w oryginalnym pasku od Olumpusa E520 - po odwrotnej stronie trójkątnego kawałka skaju wielkimi literami napis MADE IN CHINA? Żona mnie skrytykowała, że jak wieszam aparat to zawsze pasek tak się powywraca, że "szpanuję" Chinami :)

kali999
10.10.08, 17:55
Ja zakupiłem ten Matin do E-3, bo z fabrycznym nie wyrabiałem tak mi tarł o szyję. Powiem tak znaczna różnica, a przy E-520 z racji mniejszego ciężaru powinno być miodzio.