Zobacz pełną wersję : GRIP do E-330
Witam.
Czy takie urządzenie sprawdza się z E-330? Gdzieś na forum już było o tym, że nie działa dwustopniowy spust migawki. Napisałem do sprzedawcy i twierdzi że działa w 100 %. Ktoś coś wie bliżej o tym?
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-OWNUSER-Battery-Grip-for-Olympus-Evolt-E330-E-330_W0QQcmdZViewItemQQitemZ250276634442
paakayttaja
26.09.08, 18:23
Mam kontakt z jednym użytkownikiem, który twierdzi iż będzie całkiem świetnie się sprawować. Z tym, że komunikacja odbywa się chyba przez port podczerwieni i nie wszystko działa do końca... popytam jeszcze, jak go zobaczę na GG.
Ciekawe, nawet nie miałem świadomości o istnieniu takiego cuda. Jakby to ktoś miał w Kazimierzu to się zapisuję na macanie... ;-)
Daghda - byłbym bardzo wdzięczny gdyby udało się ustalić jakieś szczegóły.
paakayttaja
29.09.08, 09:39
Oto mail od mojego znajomego:
W E-330 działa to tak samo. Gripa podłączasz normalnie jak wszędzie, ale ma styki tylko dla baterii, a spust działa na podczerwień, czyli na podczerwień w body podklejasz taką pierdółkę, która ma za zadanie odbierać przekaz z gripa. Całość działa jak pilot, czyli nie ma opcji, że wciskasz spust do połowy i jest AF, a potem fota, tylko tak jak w pilocie wciskasz od razu do końca i wtedy jest AF i od razu po nim fota.
Generalnie polecam, bo przez gripa aparat staje się wygodniejszy i stabilniejszy, firma która je produkuje nazywa się OwnUser, a kosz to około 240 do 270 zł.
Ja na szczęście mam ten problem już z głowy, od jakiegoś czasu działam na e-3
Mam nadzieję, że to coś pomogło :-)
Jak najbardziej. Dzięki za pomoc.
Pomimo, że E-330 to już konstrukcja raczej nie za młoda i zapewne niewiele osób go posiada/używa, to jednak odkopuję temat. Czy ma ktoś wiecej informacji na temat sprawowania się takiego gripa ze wspomnianym modelem? Osobną kwestią jest dostępność gripa na rynku, ale w przechodzonym sprzęcie może coś sie znajdzie. Generalnie zastanawiam sie nad funkcjonalnością przekazywania informacji przez podczerwień.
Pomimo, że E-330 to już konstrukcja raczej nie za młoda i zapewne niewiele osób go posiada/używa
O gripie nie wiem nic, ale przeciwko powyższemu stanowczo protestuję ;-) - używam, ostatnio jakieś 30 minut temu. Ten aparat po prostu się lubi ;-)
Karol, nie to, żebym też go nie lubił :-) Pomyślałem jednak, że możnaby sprawdzić jak to się spisuje w praktyce, tym bardziej, że popatrzyłem sobie na taki oto zestaw: