PDA

Zobacz pełną wersję : 740 sam sie wylacza :(

boloek
20.07.04, 11:50
witam wszystkich

od dwoch dni podczas pracy z aparatem zauwazylem denerwujace wylaczanie sie aparatu po wcisnieciu strzalki do gory (gorny przycisk nawigacyjny). wczesniej bylo wszystko w porzadku a ostatnio niezaleznie od tego czy biegam po menu, czy zmieniam migawke - co ktores klikniecie powoduje natychmiastowe wylaczenie sie aparatu. spotkal sie juz ktos z takim dzialaniem? czy pozostaje mi juz tylko serwis?

pozdrawiam

vodnik
20.07.04, 15:20
Faktycznei dziwne zachowanie. Mi sie nie zdazylo, natomiast wczoraj pierwszy raz zwiesil mi sie C-750. Podczas robienia zdjecia z lampa wydal z siebie dziwne dzwieki prez glosnik i zaczal bezprzerwy zapisywac lub odczytywac dan z karty. Pomoglo dopiero wyjecie baterii.

woojasek
21.08.04, 12:29
ja mam dokladnie taki sam problem.. gorna strzalka co jakis czas wylacza aparat.. a juz maxymalnie rzadko .. 2x.. dolna zrobila zdjecie :D .. i tez szukam powodu i sposobu rozwiazania problemu..

zauwazylem ze temat zapoczatkowany w lipcu byl.. znalazles jakies rozwiazanie???

Gryphoon
13.09.04, 13:42
Odpowiadalem dopiero co w innym poscie. Sprobojcie zrobic reset aparatu.
Mialem podobnie i po restarcie pomoglo.

*_radosny_*
13.09.04, 22:27
@vodnik
Mnie tez 750 sie zawiesił się jeden jedyny raz - podczas wakacji - przy robieniu nocnych fotek - wyjecie baterii od razu pomoglo :)

marcju
14.09.04, 16:01
Mój też raz się nie zawiesił, tzn. nie chcial schować się obiektyw, ale wyjęcie baterii pomogło i od ponad miesiąca sytuacja się nie powtórzyła :-)

Gryphoon
17.09.04, 16:52
Nie mowie o wyjmowaniu baterii, tylko o RESET.
Oto przepis, moze komus sie przyda:

1. wylaczamy aparat i odlaczamy USB
2. otwieramy klapke od karty i wyjmujemy karte (na wszelki wypadek)
3. ustawiamy tryb na a/s/m
4. wlaczamy aparat
5. zglosi blad, ze klapka otwarta. Wciskamy OK i QUICKVIEW (przycisk, ktory zmienia wyswietlanie miedzy LCD a celownikiem) i trzymamy chwilke
6. Pojawia sie menu z ktorego wybieramy RESET.
7. Aparat sie restartuje, wylaczamy, wkladamy karte, zamykamy klapke.

i to na tyle. Mnie pomoglo.
Pozdrawiam goraco.