Zobacz pełną wersję : E-3 do ''testów''
Może i bez sensu ale jeśli ktoś mieszka gdzieś gdzie nie ma mozliwości pobawienia się tym orpusem to może sobie pożyczyc:) http://fotozakupy.pl/lustrzanka-cyfrowa/olympus-e-3-korpus-dvd,7110s
Pozdrawiam; MicSzu.
dog_master
20.09.08, 21:23
O. Ciekawa jestem tych szczegolow :]
Nie chcę robić konkurencji, ale na niej zawsze korzysta klient :)
Tu też mozna sobie wypożyczyć sprzęt 4/3 do "testów"
http://www.sigma.fotoland.pl/sigma,mocowanie,olympus.html
Ciekawe jak się ma cennik wypożyczenia tych zuików:) wie ktoś może?
Sebastian_T
21.09.08, 10:01
Na stronie fotolanda jest napisane wszak...
Od 39 do 199 zł (zależnie od ceny detalicznej), w przypadku kwot do 6000 zł, powyżej 6000 zł - 3% ceny.
I do tego kaucja zwrotna w wysokości 66% ceny brutto.
O. Ciekawa jestem tych szczegolow :]
Rozmawiałem wczoraj telefonicznie z panią z Fotozakupów w tej sprawie. Sporządzana jest umowa. Wypożyczenie E-3 wiąże się z opłatą 50zł/dzień. Pobierana jest kaucja w wysokości ceny aparatu. Klient płaci też koszt przesyłki kurierskiej w obie strony. Nie ma limitów zdjęć podczas takiego wypożyczenia. Mają jeden taki egzemplarz testowy - aktualnie wypożyczony. Jak klient po tych testach dojdzie do wniosku, że kupuje E-3 opłata za wypożyczenie zostaje zwrócona.
Myślę, że to rozsądne warunki. Zapłaciłbym 50zł za dzień spokojnego testowania - wziąłbym aparat do ciemnego kościoła, wypróbował stabilizację na mieście podczas "szarej godziny" itp. Trochę mnie zniechęca ten kurier - dodatkowe koszty i czekanie na niego - zwykle kurierzy nie mogą do mnie trafić - boję się, że przyjedzie do mnie po południu i chcący na drugi dzień odesłać aparat mam tylko kilka godzin na testowanie a w międzyczasie praca...
Gdybym miał bliżej do siedziby sklepu - wypożyczyłbym E-3 załatwiając wszystko osobiście - nie pytałem ale myślę, że tak też można...
dog_master
24.09.08, 19:00
Dzięki :)
Fajnie, fajnie. Szkoda tylko, że tak daleko ode mnie, koszt kuriera w obie strony to 60zl... Ale super, że jest taka możliwość :)
// może tak np. cyfrowe.pl by zrobiły? ;]
Dzięki :)
// może tak np. cyfrowe.pl by zrobiły? ;]
To już raczej kwstia dogadania się sklepu z producentem więc myślę, że większośc dobrych sklepów powinna posiadac takie body to testów:)