PDA

Zobacz pełną wersję : Olympus master2 nie działa

Spike_poland
17.09.08, 20:53
Witam ,jak napisałem w temacie nie działa mi program Olympus master ,o dziwo program ten wcześniej działał bez zarzutów gdy dziś załączyłem go pojawiło się logo "Olympus Master" potem przeskakuje na białe tło i pojawia się informacja z Visty o takiej treści; Olympus Master has stopped working
a problem caused the program to stop working corectly.
Windows will close the program and notify you if a solution is a avible i ponizej close " i nic więcej :( ,zainstalowaną miałem wersje 2.06 jeśli dobrze pamietam, usunołem wiec pr.OM i ściągnołem z oficjalnej strony nowy niestety bez jakich kolwiek rezultatów ciągle ten sam problem ściągnolem też ten program z waszego linku i tez to samo,prubowałem odpalić OM jako xp też nic .Moje pytanie brzmi czy miał już ktoś taki problem ,jeśli nie czy pomoze mi ktoś uporać sie z tym problemem.:esystem:

jaclas
17.09.08, 21:08
Miałem podobną sytuację. Po zainstalowaniu jakiegoś zestawu kodeków do oglądania filmów porobił się bałagan np. wyświetlanie podwójnych napisów w filmach i właśnie taka sytuacja z Olympus Master, jaką opisałeś. Odinstalowywałem ten program(tzn. OM), instalowałem na nowo i nic nie pomagało.
W koncu postanowiłem zrobić porządek w laptopie, a że dysk mam podzielony na partycje, wystarczył format i ponowna instalka. Jednym z pierwszych programów, które zainstalowałem był OM, który do tej pory działa bez problemu. Oczywiscie dałem sobie spokój z tamtym pakietem kodeków.

J.Graph
17.09.08, 21:11
...np. wyświetlanie podwójnych napisów w filmach...

W zasobniku systemowym masz ikonke od tych kodeków ...
Klikasz prawym i wybierasz Hide Subtitles ;)
Co ciekawe zawsze domyślnie jest ta opcja włączona tak więc za każdym razem trzeba to przestawiać ...

Pozdrawiam.

jaclas
17.09.08, 21:15
J. Graph, dzięki!

Spike_poland
18.09.08, 04:39
Jaclas miałeś racje!! wirus był w kodekach dokładnie w tych "ACE mega code pack" oprócz OM nie działał mi Quick time player ale po usunieciu tych dwóch programow i tych kodeków zrestartowałem kompa zainstalowalęm OM na nowo i wszystko działa także uważajcie na te kodeki pozdrawiam

jaclas
18.09.08, 09:30
Cieszę się, że mogłem w jakiś sposób pomóc.
Pozdrawiam :-)

Spike_poland
18.09.08, 18:11
ok temat można zamknąć