Zobacz pełną wersję : Corel® Paint Shop Pro® Photo X2
Witam,
Ponieważ przymierzam się do kupna jakiegoś oprogramowania mam pytanie: Adobe Lightroom czy Corel® Paint Shop Pro® Photo X2? Ktos moze bawil się obydwoma programami i ma jakieś przemyślenia? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, bo jak już raz kupię to nie chcę żałować.
ściagnij trial jednego - popracuj miesiac.
sciagnij trial drugiego popracuj drugi miesiać
Sam wyrobisz sobie opinie.
Przepraszam chodziło nie o Lightroom-a, a Elements. Jeżeli chodzi o czas na testowanie to niestety go nie mam. Muszę, z określonych powodów, w przeciagu tygodnia cos kupic, a nie mam czasu tego niestety testowac. Stad moja prosba o ewentualne sugestie.
Postawie na Elementa.MZ jest bardziej funkcjonalny.Blyskotki z szopa tez w nim sie swieca.
bo jak już raz kupię to nie chcę żałować.
Wyjdzie nowa wersja i znów będziesz musiał kupować. Pobaw się też GIMP-em i darmowymi konwerterami do RAW, bo może się okazać, że jest to sposób na ograniczenie wydatków. PSP kiedyś używałem przez chwilę i wydawał mi się taką zabawką (poprawianie zdjęcia jednym kliknięciem) z profesjonalnymi dodatkami, programów Adobe nie oceniam, bo nie znam ich za bardzo.