Zobacz pełną wersję : Portret - polana
Proszę krytyczną o ocenę poniższej serii zdjęć z sesji z Natalią:
HrabiaMiod
13.09.08, 16:23
15 fajniuśkie.
1 i 15 IMHO najfajniejsze.
11- dla mnie kandydat do B/W
14- szkoda trochę, że nie szerszy kadr
wujek.samo.h
13.09.08, 16:43
Za Jaśnie Hrabią - 15: ponieważ jest to najbardziej naturalne ze wszystkich zdjęć. Dosyć tajemnicze i klimatyczne. Zrób tylko coś chłopie z przepałem na czole bo zdjęcie na tym traci. Jeśli chodzi o pozostałe zdjęcia. Co do Twojej techniki ciężko się przyczepić z (no może poza portretami "siedzącymi" kiedy bywa za ciasno z jakiejś strony). Natomiast modelka wygląda na spiętą i nie czuje się swobodnie. A szkoda, bo rude włosy do jesiennej polanki ładnie się komponują.
12- fajowe ;) sam chciałem zrobić podobne zdjęcie ale nie miałem okazji ;)
15 - przemyślałbym kolorową wersje :wink:
Rozkręcasz się :wink: Twoje kadry są coraz ciekawsze i lepiej wypracowana. Zabawa z lusterkiem w dłoni dziewczyny świetna, bardzo mi się podoba tamtejsza GO. :)
Wszystko ladnie i piknie,jednak dla mnie za nachalne kolory.Za kolorowo,moze tak suwaczkami zjechac.
Piotr Grześ
13.09.08, 18:58
Również wydaje mi się, że coś z kolorystyką nie tak. Ale pracuj dalej, bo potencjał w modelce jest a i widać, że talentu Ci nie poskąpiło.
diabolique
14.09.08, 16:59
Solidne, dobre, klasyczne kadry
wujek.samo.h
14.09.08, 17:02
Nie sądziłem, że wersja kolorowa tego zdjęcia będzie tak dobrze wyglądała. Podoba mi się że przygasiłeś kolory.
Mam dziwne wrażenie, że w poprzedniej wersji o wiele mniej trawa rzucała się w oczy. Ale to tak na marginesie.
K_Puchatek
15.09.08, 00:22
Ostatnie wrzucone MZ najciekawsze, fajnie światełko "zagrało"...
Bardzo ładne to ostatnie - ciepło i miękko (dlaczego takie małe?)
To ostatnie wygląda naprawę pięknie poza jednym ale...
Kawałek czoła "nad" trawami jest innego koloru niż reszta twarzy. Nie chodzi tu o inny kąt światła ale sam kolor jest jakiś matowy, szary.
Być może jest to wina monitora ale takie odnoszę wrażenie.
Poza tym naprawę bardzo mi się ta fota podoba!
Na mojej stronie jest cała seria zdjęć w dużych rozmiarach... zapraszam!
www.adrianchudek.pl
Powiem tak:
2, 6 - bardzo ładne, proste ujęcia; powiedziałbym nawet, że bardzo eleganckie; zwracają na siebie uwagę od razu.
5 - równie prosty i jednocześnie bardzo ładny kadr, tylko oczko można by było już całkowicie włosami zakryć.
12 - rzecz w sumie ciekawa i nieźle wykonana
14 - by było super, gdyby kadr trochę poprawić, oczy powinny znaleźć się wyżej.
Co poza tym można o tych zdjęciach powiedzieć, podoba mi się kolorystyka. Ja akurat lubię takie nasycenie.
6 i 15 moim zdaniem najlepsze. fajne kolorki, lubię takie bajki.
Acha, trzeba to oblać, w końcu ktoś pokazał zdjęcia ludzi na OlyClub. ostatnie tygodnie to prawdziwy najazd kwiatków, mostów, nieudolnych hdr'ów itd.
bardzo wam dziękuje ;) a co z resztą? Taka sobie?
bardzo wam dziękuje ;) a co z resztą? Taka sobie?
Popatrz na to w ten sposób - muszą być słabsze, żeby wyróżniały się lepsze ;)