PDA

Zobacz pełną wersję : Olympus 560UZ dziwne zdjęcia

ladyhawke
1.09.08, 19:20
Witam,

Mam od dwoch miesiecy Olympusa 560 . W obote zostal zabrany na rajd samochodowy, zrobione tam bylo 1000 zdjec. Wiekszość z nich wykonana ta temacie sport , seryjne HI-1 (czyli te sredno szybkie 7k/s). I 20 z nich wyglada tak:

http://tinyurl.com/6x8943

Ktos mi dzis powiedzial ze to uszkodzenie matrycy, ale przypomnialam sobie jakis watek ze mozliwe jest tez ze aparat jak sie przegrzeje to dziwnie dziala, co myslicie?

Tojfi
1.09.08, 22:11
Witaj

Kiedyś, krótko po zakupie mojej 560-tki wybrałem się do parku żeby przeprowadzić próby mojego nowego nabytku :). Pamiętam, że podczas szybkiej serii też wyszły mi takie "dziwactwa". Nie przejąłem się tym jednak, pomyślałem sobie porostu "coś mu sie popieprzyło" :) i zapomniałem o tym aż do teraz (do twojego postu). Więcej mi sie to nie przytrafiło. W międzyczasie robiłem aktualizacje FirmWare, może to cos pomogło? Nie mam pojęcia. Nie przejmuj się na pewno nic niedobrego sie z twoim aparatem nie dzieje ;)

ladyhawke
2.09.08, 12:02
Wysłałam maila do doradcy technicznego Olympusa, wlasnie mi odpisał, ze matryca jest uszkodzona i mam go odesłac do serwisu...

Tojfi
2.09.08, 15:48
No to teraz ja sie trochę przestraszyłem, muszę go potestować na Hi1 i Hi2, bo fakt faktem, że rzadko tego używam i może, dlatego tylko raz miałem taką przypadłość

ladyhawke
8.09.08, 14:35
Tojfi: i jak przetestowałes?

Postanowiłam na razie olać temat serwisu, zreszta to sie juz nei powtórzyło. Moze rzeczywiście nagrzana matryca nie wyrobiła... A do serwisu jeszcze mam 22 miesiące żeby wysłać. Moze w tym czasie ktoś na forum bedzie miał podobny przypadek i coś konstruktywnego napisze...

Tojfi
8.09.08, 14:42
Witam

Testowałem, zrobiłem seriami w Hi1 i Hi2 około 300 fotek i wszystkie były ok.