PDA

Zobacz pełną wersję : Które modele mają taki wyświetlacz jak mju1200 (moją zniszczyłem)

Wojtek-J
31.08.08, 21:16
Witam,

Od około miesiąca borykam się z problemem pękniętego wyświetlacza. W czerwcu kupiłem aparat Olympus mju 1200 a w lipcu uległ nieszczęśliwemu wypadkowi i pękł w nim wyświetlacz. Sam aparat działa, robi zdjęcia, które po zgraniu na komputer wyglądają dobrze - stąd wnioskuję że zniszczył się tylko wyświetlacz (który się świeci, ale poza pęknięciem nic nie widać).

Niedługo potem okazało się, że tych aparatów się nie naprawia i naprawa każdej usterki kosztuje tyle samo (co nowy aparat). Części również nie mogę dostać, więc wydaje się, że jedynym wyjściem jest kupienie podobnego używanego / uszkodzonego aparatu z działającym wyświetlaczem i wymiana.

Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć, które modele mają taki wyświetlacz który pasowałby do tego modelu?

Bardzo proszę o pomoc,
Dzięki i pozdrawiam!

Drughi
31.08.08, 22:09
Witaj,
Taki sam wyświetlacz, czyli HyperCrystal LCD 2,7'' posiada np. µ 1010.

Pozdrawiam D.!

Wojtek-J
31.08.08, 22:26
Zgadza się, rozmiar ten sam, ale czy będzie pasował do 1200?

Fr3dzia
1.09.08, 00:40
Rozmiar może być ten sam, jak i kolorystyka i ilość pikseli ale mogą się różnić budową i złączem. Proponuje rozebrać i na wyświetlaczu może być napisane jaki to model LCD i w tedy szukać w czym były zastosowane albo jakiś zamienników.

Powodzenia