PDA

Zobacz pełną wersję : Prolem z podłączeniem SP560 do peceta.

Andre25
22.08.08, 18:24
Witam.Jestem nowy na forum i od razu z problemem.Po zainstalowaniu programu z płytki i próbie transferu zdjęć pojawia sie komunikat"oprogramowanie nie znalazło cyfrowego aparatu Olympus podłączonego do USB w twoim komputerze". O co chodzi.Proszę o pomoc.

grizz
22.08.08, 20:15
Podłącz aparat :>

Włącz go.

Wybierz odpowiedni tryb.

Andre25
23.08.08, 14:29
Próbowałem kilkakrotnie i nic.Na wyświetlaczu aparatu pojawia się napis "poczekaj chwilę".

Mirek54
23.08.08, 15:28
Zobacz z jakimkolwiek innym programem co ma opcje transferu.
Czy resetowales po instalacji system?

helmuth
23.08.08, 15:31
Nie wiem jak w SP560, ja mam SP550 ale pewnie jest podobnie. Jeżeli program jest już zainstalowany w PC-cie to wystarczy podłączyć wyłączony aparat do wejścia USB a na wyświetlaczy aparatu pojawi się pytanie: czy chcesz podłączyć aparat do PC. Wystarczy potwierdzić przyciskiem OK na aparacie. Program sam powinien się uruchomić.

Tojfi
23.08.08, 18:14
Jak chcesz, żeby windows wykrywał sp560 jako aparat to:
podłącz wyłączony aparat do kompa, na wyświetlaczu pojawi się menu, wejdź do menu PC (znaczek flasha), tam będziesz miał do wyboru ZAPIS i MTP, jak wybierzesz MTP aparat zgłosi ci sie w windowsie, jako SP560 jak wybierzesz ZAPIS to zgłosi ci sie, jako dysk wymienny (masz wtedy dostęp do niego przez "Mój komputer/dysk wymienny" tak jak byś podłączył penDrive) Standartowo jak wybierzesz opcje PC (bez zagłębiania sie do tego menu) to SP-560 łączy się z kompem, jako ZAPIS.