Zobacz pełną wersję : Różne foty MicSzu
Witam:)
Stwierdziłem, że i ja założę własny wątek.
Na start foteczki z koncertu zespołu GOLDEN LIFE,
w akcji E-3 + ZD14-54 na przemian z ZD40-150 jaśniejszym.
Miłego oglądania:)
i tylko mi marudz że E3 jest beee to cię zadusze osobiście!
Rafał Czarny
16.08.08, 17:11
Eeee, popisałeś się. Świetne foty. Lubię koncertówki, ale tylko dobre. A Twoje takie są IMHO.
ps. Nie myśl sobie, że to Ty zrobiłeś zdjęcia. To Twój zaj..sty aparat. :wink:
To fakt ten aparat zrobił te zdjęcia;) ja tylko naciskałem spust:) Warunki były kiepskie (mały koncercik w mojej wiosce) ale to było zaraz po zakupie E-3 więc była okazja przetestowac jego możliwości i nie było by zle gdyby miec takie ZD35-100..:)
T
i nie było by zle gdyby miec takie ZD35-100..:)
O, O juz marudzi :-P
A tak na powaznie. Nie zmarnowałeś tego kredytu. Gratulacje. :)
świetnie pokazany koncert
Pozdrawiam
I coś na deser z drugiego dnia imprezy, tym razem ''Nocna zmiana Bluesa''
Sergiuszone
16.08.08, 18:10
Dla mnie glam rockowe od glamour- czarować publiczność. (Styl w muzyce z początku lat 70 a chyba najbardziej znanym zespołem był T Rex. Zdjęcia na okładki ich płyt robił Ringo Star )
Ostatnie zdjęcie zamykające edytorial powinno być „skierowane” do jego środka aby podkreślić koniec serii podobnie jak rozpoczynające. Ale klimat koncertu jest.
Ja bym zamienił z Nocnej Zmiany Bluesa „perkusistę” na pierwsze z lewej z pierwszego zdjęcia ( faceci z gitarami ) i powinno być bajka.
Ja bym zamienił z Nocnej Zmiany Bluesa „perkusistę” na pierwsze z lewej z pierwszego zdjęcia ( faceci z gitarami ) i powinno być bajka.
To co pokazuję tutaj w ''oryginale'' zrobiłem jako pojedyńcze paski. Na forum podzieliłem by lepij się oglądało bez otwierania większej rozdzielczości:)
A co do sugesti odnośnie skierowania artstów do środka to myślałem nad tym lecz finalnie jak widac nie wykonałem tego bo musiał bym obracac zdjęcia w PS a nie chciałem tego robic. Dzięki wielkie za odwiedziny i komentarze..:)
Rafał Czarny
16.08.08, 18:58
Za mało cukru w cukrze, czyli za mało Wierzcholskiego na fotach Nocnej Zmiany. Lubię tę kapelę, ale nie lubię tekstów Sławka Wierzcholskiego. Są strasznie głupiutkie...
Ujęcia OK.
Problem w tym, że tam gdzie ten gośc był nie było wogóle światła i niestety nie dało się nic zrobic a atracyjny pod względem fotograficznym to on jest xD
K_Puchatek
16.08.08, 23:15
No no, bardzo fajne reportaże z koncertów, świetnie wyszło a to trudny temat...
Pozdrawiam
Fajne foty koncertowe. Trochę ciemno było. Przydałaby się FL-50, ale chyba jej jeszcze nie miałeś. Też robiłem tego lata koncertowe wprawki i brakowało mi światła.
Pozdrawiam
Miałem FL ma już od dawna-->poprostu nie chciałem używac by sprawdzic jak spisuje się E-3 w takich warunkach..W piewszy dzień podczas koncertu GL miałbym trochę fajnych zdjęc publicznosci ale FL-ka odmówiła współpracy:(Błysłem zaledwie lilka razy i nagle zoonk, zaświeciła się kontrolka rozładowanai bateri i jak ja już wyłonczyłem by zmienic aku tak już włonczyc się nie udało) nagle też wszystkie komplety aku jakie miałem w torbie wogóle jej nie ruszyły!;/ a próbowałem aż 3ch..
Kolejne koncertowe foteczki, niestety mam tylko te bo Pani Górniak nie pozwoliła się fotografowac;/ Tzn. mi i jeszcze 2m kolesiom z lustrami!:( miałem raptem pare minut na wykrzesanie jakich kolwiek kadrów. Oswietlenie na tym koncercie było wprost idealne. Wokalistka cały czas była oświetlana reflektorem punktowym z reżyserki akustyków dzieki temu jak widac jest pięknie oświetlona a reszta planu to juz robota ruchomych głów leflektorów Par itd..:) prawdziwe piękno koncertu/swiatła można by oddac dopiero po około 30minutach występu.. W akcji E-500+ZD40-150 wersja starsza.
Hmm, aż tak kiepsko? bardzo bedę wdzięczny za wszelkie komentarze:)
Nie jest źle ale co tu napisać?
Fotek koncertowych jest mnóstwo, te są dobre jak wiele innych ale brakuje im tego pieprzyka, uchwycenia arcyciekawego momentu, wyrazu twarzy, grymasu, gestu...
A pani Górniak nie żałuj. Tej pani nawet focić nie warto :/
K_Puchatek
17.08.08, 11:43
Hmm, aż tak kiepsko? bardzo bedę wdzięczny za wszelkie komentarze:)
Kiepsko... to nie, natomiast pierwsze dwa koncerty MZ zdecydowanie lepiej...
Przyzwyczaiłeś do wysokiego poziomu, to trochę gorzej i nikt nic nie chce pisać...:-P
Pozdrawiam
Mnie się wydawało, że te z Górniak są nienajgorsze i nie odstają od tamtych..:) ale ja widac kwestia gustu:) Thx za odwiedziny i zapraszam ponownie.
Mną się nie przejmuj.
Ja pani Górniak nie cierpię organicznie to i jestem tendencyjny ;)
To zdjęcie jest w mojej glerii lecz bardzo był bym wdzięczny za ponowną ocenę/krytkę/porady co zrobic by było lepiej:)? Świeciłem jedną FL50R.
Naprawdę nikt nie ma nic ciekawego do powiedzenia na temat tej fotografii/pstryka?
I dokładam kolejne foteczki do oceny, może tym razem ktoś sie odezwie:)
A wiec odświeżam-->pierwsza moja panoramka z prechodzącymi ludzikami w kadrze...było ciężko:) Wiem, wiem wierza sie przewraca ale nie mam pojęcia jak ją poprawic?
Całkiem sprytna ta panorama, jakim programem robiłeś? A z wieżą nie przesadzaj- jest prosta ;)
Całkiem sprytna ta panorama, jakim programem robiłeś? A z wieżą nie przesadzaj- jest prosta ;)
Photoshop CS2 :) -- to taka panoramka pamiątkowa..aczkolwiek pracowałem nad nią troszkę.
Nie znam Photoshopa, więc nie wiem jak tam się robi panoramy, ale jak na panoramę z ruszającymi się ludźmi, wyszło świetnie. Jeden stracił nogę, innego jest tylko pół, ale w tym tłumie to i tak niewielkie straty :D
I kolejna panoramka mojej wioski-->''soki z serca natury'':)
I kolejna panoramka mojej wioski-->''soki z serca natury'':)
Znane widoki, statystycznie to w Tymbarku spędziłem połowę mojego życia. Pozdrawiam Ciebie i Tymbark.
Znane widoki, statystycznie to w Tymbarku spędziłem połowę mojego życia. Pozdrawiam Ciebie i Tymbark.
Dzięki:) miło mi poznac kolejnego ''Tymbarczanina'':)
Kolejnt ''secik'' z spacerku z siostrą.. (miałem trochę pobłyskac FL50R) ale niestety wszystkie aku jakie zabrałem były padniętę i zostałem bez lampy...a wypadało coś pstryknąc pomimo poskudnych warunków:) A to kilka foteczek z tego porannego spacerku;
fota buteleczki z wodą jest porzadnie wykonana, lód przy pomarańczy taki matowy / nie wiem czy użyłeś do lodu przegotowanej wody jest krystalicznie czysta w kostkach /, panoramki świetne i bardzo się podobają. Siostrzyczka przełamała lody na ostatniej parze zdjęć i do tego jest bardzo fotogeniczna.
Dzięki za rzeczową opinię:) I na osłodę wklejam kolejną panoramkę-->jak zwykle fatalna pogoda (morskie oko) nie mam szczęścia do pogody gdy jestem w górach..:(
Witam. Nie wiem jak innym ale mnie brakuje tych gór na panoramie.
Witam. Nie wiem jak innym ale mnie brakuje tych gór na panoramie.
Jak masz tak pojemne płuca..to nastepnym razem zabiorę Cię ze sobą i przegonisz mgłę jednym chuchnięciem:P Pierwszy raz byłem nad Morskim Okiem i nawet ja sam nie mogłem poglądac tych pięknych widoków, nie wspominając o zdjęciach..:(
To zdjęcie pokazuje prawdę o górach- często się o nie zahaczy chmura i tak długo "wisi" aż się nie wypada :)
Dzięki za rzeczową opinię:) I na osłodę wklejam kolejną panoramkę-->jak zwykle fatalna pogoda (morskie oko) nie mam szczęścia do pogody gdy jestem w górach..:(
Ty mie marudź, masz piękną mgiełkę, toż to ich wielki urok. :)
fota męskiej wody dla mnie bomba!!!
Bardzo dziękuję za odwiedziny i troszkę odświerzam wątek bo juz dawnooo nic nie wstawiałem więc zaczniemy od fotek typowych:) --> czekam na rady co poprawic, jak i jak ogólnie się prezentuja:) Wieczorkiem może wrzucę troszkę ślubniaków...
Światło na przedmiotach jest zbyt ostre/surowe.
To zdjęcie jest w mojej glerii lecz bardzo był bym wdzięczny za ponowną ocenę/krytkę/porady co zrobic by było lepiej:)? Świeciłem jedną FL50R.
Dodaj drugie zrodlo swiatla.Fotki wywolaj z wiekszym kontrastem lokalnym.Bardziej wyostrz,lub inna metode wyostrzania zastosowac trzeba.
Brak w kosmetykach tego blysku podchodzacego pod obraz graficzny.moze szumia za mocno,zobacz jak obraz bedzie sie zachowywal jak odszumisz kolor mocniej z naciskiem na niebieski.
Więc dodaję coś ślubnego i czekam na rady:)
PS. jeśli ktoś się odezwie to wstawię coś więcej...
Dla mnie to wszystko potwornie jasne i płaskie przez to.
Nie nie wiem, jakoś nie pasuje mi nic.
Dla mnie to wszystko potwornie jasne i płaskie przez to.
A co miło byc niedoświetlone?
wojciech_gd
19.12.09, 19:41
nie ale przydałoby się chociaż jedno nieprześwietlone zdjęcie.
nie ale przydałoby się chociaż jedno nieprześwietlone zdjęcie.
Hmm.. czyli rozumiem, że cos nie tak z waszymi monitorkami--> bo u mnie nie wszystkie są nawet ''DOBRZE" naświetlone...
wojciech_gd
19.12.09, 19:48
bardziej prawdopodobne jest to, że Twój monitor potrzebuje korekty :)
bardziej prawdopodobne jest to, że Twój monitor potrzebuje korekty :)
NIe, napewno nie--> juz nie jedno krotnie byla podobna sytuacja na forum i miałem rację;)---> co do ''wypalonych'' eleentów zdjęc to fakt są(nie dało się ich uniknac) lecz to co piszecie czyli ''przeswietlone zdjecie'' w tym przypadku nie istnieje--> chyba ze pisząc ogólnie macie na mysli np. wypalony kawałeczek kiecki...;)
Kiecka w slubniakach to jedna z najwazniejszch rzeczy.Zadna mloda nie wybacza jak wzorek,hafcik,lub inna duperelka jest niewidoczna.U ciebie sukienka mlodej to jedna biala blizej nieokreslona nieostra plama.Moze dlatego tak to inni widza.W rawach to mozesz moze jeszcze wyssac z fotki,jesli w tym miejscu jest jakas info.Popracuj nad kolorem cery mlodej.Mi wychodzi za duzo zoltego.
NO teraz juz pracowac nie ma co xD foty są z przed roku... a co do przepałów no to niestety jest to nie uniknione i uwierzcie, ze wybaczaja bo nawet tego nie widzą;)
...chyba ze pisząc ogólnie macie na mysli np. wypalony kawałeczek kiecki...;)
jesli masz na mysli tylko ten kawaleczek, ktory jest akurat w kadrze, to tak :) podoba mi sie, ze cale kadry sa bardzo jasne, ale jakby sie dalo uratowac spalone szczegoly, to bylo jeszcze fajniej :) ogolnie mlodzi byli pewnie zadowoleni, co? :)
jesli masz na mysli tylko ten kawaleczek, ktory jest akurat w kadrze, to tak :) podoba mi sie, ze cale kadry sa bardzo jasne, ale jakby sie dalo uratowac spalone szczegoly, to bylo jeszcze fajniej :) ogolnie mlodzi byli pewnie zadowoleni, co? :)
Tak, zadowoleni--> jeszcze żaden klient nie miał jakiegoś ''ale'':)
PS. to był mój pierszy ślub tak ''oficjalnie'' wczesniej robiłem tylko jeden.
Pozdrawiam.
Momenty przedślubne to niemal rytuał o dość typowym przebiegu więc trudno tutaj czymś oszołomić widza a zainteresowanym na pewno będą się podobać. Mam wrażenie, że pomimo dość jasnego wnętrza dopełniałeś błyskiem i to spowodowało utratę detali na sukni w niektórych ujęciach. Warto przy takim swieceniu spojrzeć na histogram i ustalić sobie za wczasu granicę jasności. Lepiej wyciągnąć troszkę z cienia i zachować kontrolę na jasnością.
Lecimy dalej--> Ceremonia w moim parafialnym ciemnym kościele :)
PS> Wiejo--> tak dopalałem bo twarze były by nie doswietlone.
Ale cisza... w niedzielę nie siedzicie na OC?
Aby przerwac cisze...:-) ceremonia3. to srodkowa fajna oraz z prawej BW.
Waruga--> Dzięki, fajnie że choc jedno się podoba:)
mnie się podoba 3 z pierwszego i 1 z 4 :)
Spodobały mi sie te zrobione z balkonu ponieważ to ciekawe obejmujące całość ujęcia. Moment jak sypie sie ryż fajnie złapany. Pozostałe całkiem poprawne, można powiedzieć przyjemnie obrazują przebieg uroczystości.
Dzięki za odwiedziny, bo już myślałem, że nikt się nie odezwie:) może jeszcze dziś dodam coś, ale już z innego ślubu...
Pozdrawiam.
I dodaję jednak plenerek tej pary--> robiony około południa w upalny dzień czerwca:)
Nie podoba mi się tylko środkowe z 1 :???: Reszta bardzo fajna, niektóre świetne :)
Za Forever_k3w w srodkowej twarz za mocno oswietlona!
W większości i to zdecydowanej przyjemne w odbiorze. To ze światłem wpadającym poprzez konary drzew powinieneś przewidzieć i wręcz ustawić młodych w tej scenerii.
Dzięki--> jedziemy dalej--> tym razem już inna para:)
Tym razem nie zachwyciłeś mnie:-P z 4 bw ciekawe :)
Przygotowania 1 W.jpg
Pierwsza z prawej fotka BW jak dla mnie!
Coś cicho--> ale i tak dzięki:)
WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM:)
Coś cicho....
WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM:)
Święta wyciszają emocje.:grin:
Tobie również wszystkiego dobrego na Święta i Nowy Rok.