Zobacz pełną wersję : nev- fotkowe co nieco
Wiśnia ładna. Z płotkiem/dynią bym poszalała, taką mocną obróbkę tu widzę. :wink: A na goździku chyba czerwień przepaliło.
Z dynią już poszalałam. :) Dwa plusy i wygląda jak sztuczna...
Rzadko bywam w "niemiejskich" miejscach,
209. spodobała mi się ukwiecona stodoła,
210. trochę mniejsza stodoła
211. i kociaki... :)
Z ostatniej wrzuty bardzo podoba mi się trzecie :!: świetne jest :)
Drugie też MZ fajne. Tylko pierwsze do mnie jakoś nie przemawia :roll:
pozdrawiam :wink:
Bardzo mi się podoba ta ubrana w zieleń i kwiaty stodoła. Pomimo tego, że jej stan jest kiepski tętni życiem co podkreślają kociaki na dwóch pozostałych.
Jak dla mnie rowniez trzecia fotka...
Nie było mnie chyba sto lat. Jakoś ten rok mnie omija pod względem aparatowym.
Coś tam jednak wygrzebałam.
212. ślimaczek
213. motylek
214. jakiś kwiatek
Motylek i kwiatek milutki
Ostatnie wygrzebane miłe dla oka, jakiś kwiatek szczególnie. Pozdrawiam
Kwiatek podoba mi się szczególnie. Ładnie się potworzyły te bliki, ładne światło.
Cała ostatnia seria- podoba się :wink:
Hej!! Faktycznie dawno cie nie bylo :wink:
Ten dziwny kwiatek podoba mi sie najbardziej. Ladne swiatlo.
Pozdrawiam.
Nie mam czasu, Masakrer...
Dzięki za odwiedziny. Znowu landszafciki.
215 drzewka trochę nietypowo
216 górka
217a wzgórze w dwóch wersjach
217b
Nie wiem, które lepsze, w jednym po mojemu - lepiej skadrowane chmurki, w drugim - chałupka.
Nie mam czasu, Masakrer...
..........skad ja to znam :wink:
Z ostatnich najbardziej podoba mi sie gorka.
To falowne zborze bardzo przyciaga wzrok i fajnie kontrastuje z lasem.
Najlepiej legnac na lonie natury w tym zborzu i podziwiac piekne chmurki :grin:
Też bym poleżała na tych polach, łąkach, lasach ....:roll: 1 fajne tylko wydaje mi się torszke nietypowa zieleń :grin: i ostatnie drzewo z lewej bym wycieła :wink:
Tak, mnie też najbardziej górka :grin:
:wink:
A mi dwójeczka się najbardziej podoba ;) Ładny widok ;)
A mi dwójeczka się najbardziej podoba ;) Ładny widok ;)
Czyli nadal wszyscy za gora :-P
Fajna wrzuta : ) Ładne kolory : ) Fajne kadry : ) Ostanie najbardziej mi się podoba, ładne ujęcie. W pierwszym rozprasza ciut to ździebełku w LD : )
Ale tylko trochę....
Pozdrawiam : )
Dzięki za spacerek po górkach. :)
Dziś każde z innej parafii.
218. różyczka
219. bajorko
220. hmmm...
Ładna kropelka ale przesunąłbym ją bliżej LDMP :roll:
Różyczka jakaś mdła, niewyraźna. Może to sprawa światła a może obróbki :roll:
Pozwoliłem sobie, trochę się z nią pobawić :oops: Wiem, nie jestem Mirek ale też czasem mam wizje :-P
He he, no żywsza, pewnie. Tyle, że odbiega od oryginału bardziej od mojej. :) W rzeczywistości była jeszcze bardziej pastelowa.
Krople lubię centralnie, a z Raynoxem to raczej trzymam się punktów aparatowych. Inaczej nie trafiam z ostrością. ;)
e tam mirka wizje cos ostatnio kuleja,ale tez jakas wstawie:grin::grin:
Eee, no brawo!
Zupełnie inna róża ale za to jaka śliczna :grin:
Wow!! Ciekawy meski pojedynek sie zapowiada.
Storczyk ciekawy...hmmmmmmmmmmmm:wink:
Nie będzie żadnego pojedynku - tchórz jestem. Nie będę się mocował z mistrzem :grin:
trochę późno się wypowiadam, podobała mi się wstawka ze ślimakiem i resztą :-)
Mirka wersja - super. :) I nie w kwadracie!
A teraz czekam na instrukcję... Krok po kroczku. Bo mam full podobnych kwiatków. I się marnują.
A teraz czekam na instrukcję... Krok po kroczku.
Ogolnie to instrukcja taka.
Patrzec i widziec.A tak dokladniej to tylko i wylacznie zabawa suwakami na warstwach-fragmenty obrazu,nie caly kadr.Nasycenie,kontrast,cien,podswietlenie i na koncu wyostrzenie.
Nie będzie żadnego pojedynku - tchórz jestem. Nie będę się mocował z mistrzem :grin:
Jaki tchorz, przecie brode masz to niczego nie boj :mrgreen:
No i znowu długo mnie nie było, a miałam inne plany... Jako że kompletny brak czasu na cokolwiek, to i na fotki, niestety, też.
Miałam okazję zerknąć do szklanego pudełka, a że wyjątkowo miałam i aparat, to i coś tam pstryknęłam. Nie żebym była zachwycona, bo warunki trudne, ale żeby całkiem nie zardzewieć.
221
222
Ciekawe te "wynalazki", zwlaszcza pierwszy.
Tylko teraz powiedz mi jeszcze co to jest???????? :wink:
ale bajerancka ta brokułowa peruka :)
A, to są stworki wodne. Z morskiego akwarium. :) Nazw gatunkowych, niestety, nie znam.
Nevra, odbierz priva! :cool:
Nevra, odbierz priva! :cool:
No tak, pewnie ci Mysik wyspiewa nazwe tych "wynalazkow" :twisted:
No tak, pewnie ci Mysik wyspiewa nazwe tych "wynalazkow" :twisted:
Chcę by ruszyła się na jutrzejszy spot. Ale nie mam jej numeru. :cry: Aaaa.
P.S. A kiedy Ty wpadniesz do Wro?
Nie trzeba było gubić, to byś miała. :-P Ze względów czasowych ostatnio najłatwiej mnie złapać na gg.
W sobotę ruszyłam na 2 kółkach 4 litery, niedaleko, bo niedaleko, ale spotkałam kilka łajbek, jeszcze na wodzie.
223 ta większa zowie się Kalarepa
224 my name is Problem
224 mnie nazwali Cały Dobytek
Skoro nie łajby, to wracam do moich tematów.
226
227
228
lubię takie tematy - bardzo ładnie wychwycone światełko
pzdr
Piękna ta ostatnia trójeczka - zabawa światłem.
Piekna jesienna wrzutka.
Pozdr.
Tym razem tylko jedno, trochę nietypowe.
229 Ogród japoński
Na ostatniej brakuje mi swiatla ktore tchnelo by zycie w ten piekny ogrod.
Na ostatniej brakuje mi swiatla ktore tchnelo by zycie w ten piekny ogrod.
Dokładnie to samo sobie pomyślałam... :wink:
zaiste - piękne kolory nie wystarczą bez światła...
ostatnio - a dokładnie 1 listopada idąc drogą przyuważyłam piękne modrzewie które błyszczały w blasku powoli zachodzącego już słońca... gdy wracałam (można się domyslić że słońce już się schowało) modrzewie te straciły już całe piękno którym wcześniej "uwodziły"
że taką refleksję-wspomnienie przytoczę ;)
jak masz możliwość wróc tam gdy będzie światło... myśle, że bedzie pieknie...
Znakomity kadr do zabawy w czarno-biale zdjecie.Oj ciezko,ciezko,chyba nie podolalem,troche ostrosci moze brakuje.Nie ma czarnego,nie ma bialego,ale sa wszystkie pozostale.
sorry Mirek ale jak dla mnie słabiutko - giną szczegóły...
które pomimo braku światła są na kolorowym wydaniu....
tym razem kolor...
i jesienią praktycznie tylko kolor jak dla mnie :)
sorry Mirek ale jak dla mnie słabiutko - giną szczegóły...
które pomimo braku światła są na kolorowym wydaniu....
tym razem kolor...
i jesienią praktycznie tylko kolor jak dla mnie :)
Tu nie chodzi o szczegoly,bo zrodlo nieostre.Tu idzie o szarosci.To o cwiczenie chodzi,zeby pomaranczowy byl inny od zielonego,zoltego,jasnobrazowego.......Delektowac sie mozna kolorem a pracowac nad BW.
Gdybym chcial poprawic to bym wprowadzil swiatlo do fotki,byla by inna,ale to nie o to chodzi.
może i racja - ja tej "delekty" jeszcze nie próbowałam ...
może kiedyś ;)
Tak mi wlasnie przyszlo do glowy, ze to miejsce wyszlo by pieknie w IR :grin:
Z tego co wiem od znajomego ktory posiada takowy filtr ,nad wszelkiego rodzaju liscmi mozna pozniej fajnie popracowac i reszta,czyli kolory zaleza tylko od naszej wyobrazni.
Fotka z szuflady. Mi się podoba miejsce i tonacja, ostrość wiem, że jest taka, jaka jest.
Jedyne, co mogłam zrobić, to się pobawić WB, ale robiłam to na żywo, więc "pod chmurką". To był ostatni dzień października 2009, ostatni dzień do zwiedzania, bo od listopada zamykają, godzina 15-16, więc wśród drzew ciemno. Robione ze statywem, w bardzo różnych kombinacjach, ale ze względu na wiaterek czasu dłuższego od 1/80 wykorzystać się nie dało, idealny byłby poniżej 1/300. To z kolei wymusiło stosunkowo dużą, nie landszaftową przysłonę, również kombinacje były przeróżne. W 510 ISO powyżej 200 odpada. Z kolei wcześniejsze godziny ze względu na kąt padania światła nie wchodzą akurat w tym miejscu w rachubę.
Chciałam powtórzyć w tym roku i porównać, ale, niestety, nie miałam czasu. Może za rok się uda? Lubię to miejsce.
I w związku z powyższym proszę o dobre rady (poza zmianą sprzętu).
W WB nie widać kolorków... A ja tak je lubię. :)
Moja ulubiona makowa szuflada. Stare, bo nadal jakoś nie mam kiedy nawet złapać za aparat...
230.
231.
232.
Maki zawsze na TAK!!
Drugie mi sie najbardzie podoba z tym robiacym podchody bakiem :grin:
Stare, bo nadal jakoś nie mam kiedy nawet złapać za aparat...
A Stary sie nie wnerwia?:wink::grin:
:grin::grin:
płatki pięknie wyśrubowane, tło wolałbym bardziej jednolite
pzdr
A mnie 232 podoba się za ładne tło właśnie. Z jednolitym byłby kolejną fotą tego czerwonego kwiatu, a w obecnym układzie się od reszty czymś różni.
Stare, bo nadal jakoś nie mam kiedy nawet złapać za aparat...
:lol::lol::lol::lol:
To ja się wnerwiłam, zwłaszcza ostatnio. :!:
Ślubna paskuda zachorowała na półpaśca. Miałam nadzieję, że się wykręcę. Skąd, opchnął wiatrówkę (nie mieliśmy, a to ten sam wirus) mnie, młodemu i kumplowi młodego. ;) Komu jeszcze, nie wiem. Siewca jakiś czy cuś...
Wyglądam i czuję się jak pleśniejący muchomór. :(
Ślubny ma zapowiedziany odwet. :-P
To ja się wnerwiłam, zwłaszcza ostatnio. :!:
Ślubna paskuda zachorowała na półpaśca. Miałam nadzieję, że się wykręcę. Skąd, opchnął wiatrówkę (nie mieliśmy, a to ten sam wirus) mnie, młodemu i kumplowi młodego. ;) Komu jeszcze, nie wiem. Siewca jakiś czy cuś...
Wyglądam i czuję się jak pleśniejący muchomór. :(
Ślubny ma zapowiedziany odwet. :-P
No to zabieraj sie za ten aparat czym predzej :wink:
Czyli ospę masz???
Ech po 18 stce- to tylko wpółczuć :eek:
Niestety, po 18-ce wszyscy. Jeśli nie dosypie, to może za tydzień się umyję... Na razie nie wolno. :( Omijam zakaz wacikami. ;)
I usiłuję nie zarazić moich futrzaczków, które się bezskutecznie dopominają o swoje porcje pieszczotek.
233. dalia
234. i 235 różyczki
Z ostatniej wrzuty najbardziej spodobała mi się trzecia różyczka :wink:
Hadesa wygnał szron, mnie też. :) Po raz pierwszy od dawna złapałam aparat.
Z dedykacją dla spragnionej zimy Masakrerki. :)
Oszronione fotki:
236
237
238
Z 239 nie mogę się zdecydować co do tonacji, fotka jeszcze soute, ale która opcja lepsza? W oryginale było pomarańczowo od lamp sodowych. A kilka różnych pstrykniętych mam i nie wiem, na co się zdecydować. Liczę na Was. :)
Oszronione fotki:
236
237
238
Z 239 nie mogę się zdecydować co do tonacji, fotka jeszcze soute, ale która opcja lepsza? W oryginale było pomarańczowo od lamp sodowych. A kilka różnych pstrykniętych mam i nie wiem, na co się zdecydować. Liczę na Was. :)
Mi się najbardziej podoba pierwsza wersja tj. a1.jpg.
Tylko nie rozumiem dlaczego niebo za drzewami po prawej ma inny kolor niż po lewej stronie?
Bardzo dziekuje za dedykacje :grin:
Chetnie bym polazila po takim oszronionym parku, cudnie to wyglada.
Wiedzialas, ze bede wzdychac na widok takich klimatow :wink:
Co do kadrow to nie moge sie zdecydowac.
Pierwszy i trzeci sa ok, ale drugi zatrzymal na dluzej moj wzrok, mimo tego lekko przeszkadzajacego kawalka pnia w prawym gornym rogu.
Trzeci bylby kapitalny gdyby mial troszeczke wiecej dolu.
Pozdrawiam cieplo.:-P
Dziwne niebo w tych trzech ostatnich wersjach,takie dwukolorowe:grin:.Moze orginala pokaz.
A dalia bardzo sliczna,az bym sie nia pobawil troche
Cześć,
Bardzo ładne oszronione fotki :). Zima była łaskawa z tą szadzią w tym roku.
A co do dwukolorowego nieba, to jest Park Japoński obok Hali Stulecia (Wrocław) a tam mocno wieczorami świecą i stąd taki efekt.
Pozdrawiam.
Co do nieba, to z lewej trochę oświetlają białe lampy znad sadzawki z fontanną, teraz zamienioną na lodowisko. Oświetlenie przeciwzłodziejskie w samym Ogrodzie Japońskim jest sodowe i rozmieszczone nie dla oświetlenia, tylko dla odstraszania. Do tego dochodzi oświetlenie uliczne z tyłu parku.
Kilka lat temu było zdecydowanie lepiej, fotka z głupawki, soute. Tak to wyglądało:
Piękna zima w twoim wykonaniu :)
Bardzo udana ta zimowa seria! : )
1 i 3 b. udane. Porządnie naświetlone - miło pooglądać : )
2. b. mi się podoba ze względu na Panią, która wprowadza fajny element zaczepienia! : )) Bdb zdjęcie : )
a2 chyba mnie się najbardziej podoba między a3 i a1 : ) Ładne światełko, ciekawy kadr ; )
Dzięki za odwiedziny. :)
Coś jeszcze oszronionego mam, ale raczej sprzed słoneczka. Też mają swój urok.
Powalczyłam trochę z nocnymi, mniej więcej tonacja taka, jak miała być. Kamienny lampion w niektórych ujęciach jest krzywy. I taki ma być. ;)
240
241
242
Byłam pewna, że japoński jest zimą zamknięty. :shock:
ostatnei 3 są dla mnie kolorystycznie mega ciekawe :)
podobają się
Coś jeszcze oszronionego mam, ale raczej sprzed słoneczka. Też mają swój urok.
Powalczyłam trochę z nocnymi, mniej więcej tonacja taka, jak miała być. Kamienny lampion w niektórych ujęciach jest krzywy. I taki ma być. ;)
240 241 242
Wszystkie trzy przecudne, a ostatnie poza skalą ocen!
Wspaniały nastrój i świetne światło.
Magicznie :D pierwsze najbardziej mi się podoba ;) ale cała wrzuta ładna :grin:
Bardzo ciekawe te ostatnie 3 zdjęcia. Ładnie dograne światło i kolorystyka. Perfekcyjny kadr. Przeglądając cały wątek bardzo mi się spodobało w jaki sposób kadrujesz zdjęcia. Zapomniałabym, przepiękne maki. Będę tu na pewno częściej zaglądać. Pozdrawiam.
Dzięki za zimowe odwiedziny i mile komentarze. :) Greedka, zapraszam. Maczki kocham.
Mysi, japończyk jest zamknięty. Wcale nie byłam w środku. Sposobem go wzięłam.
Jeszcze trochę zimy, tym razem niesłonecznej, lekko zamglonej. Taka sobie zatoczka. Jak zawsze, mam dylemat z WB, bo bardziej nastrojowo wygląda po mojemu z lekką dawką niebieskości. Mgła jest niebieskawa.
243
244
245
Pierwsze (243)!
Nie słuchaj, jeśli ktoś powie, że lepiej by było w B&W :wink:
243 i 244 i 245 !!!
Ze wskazaniem na pierwsze i trzecie. Zgadzam się z przed piszcą:
Nie słuchaj, jeśli ktoś powie, że lepiej by było w B&W :wink:
Zgadzam się z moimi przedmówcami, nie ma co słuchać, że lepsze b&w. te niebieskości dodają smaczku i wyrazu. Prawdziwa zima ;) Najbardziej podoba mi się jedynka ;) jak dla mnie ideał. Dwójka też fajna. Trójka mi się podoba ale szkoda, ze kadr nie jest przesunięty troszkę w stronę środka jeziora? No ale rozumiem, że nie było warunków. Jak zwykle pięknie.
Nevra, pierwsze mi sie bardzo podoba. Zarowno kadr jak i tonacja.
Miodzio :grin:
Mnie sie drugie podoba:grin:Czyli wszystkie robisz sliczne.Nie napisze o B&W,ale moze czarno-biale?
Mirek! :-P Kolorek, kolorek. :) Żadne B&W, żadne cz-b. Mowy nie ma! A na pewno nie w tym przypadku.
Greedka, to nie jeziorko, tylko nadodrzański brzeg 5 minut od domu. Jest tam kilka ładnych miejsc, ale trzeba trafić na odpowiednie warunki. Przesunąć to mogłam się ja, a nie kadr - i chlupnąć do wody. Za zimna. :(
Cieszę się, że zima się spodobała. :) Poszukam jeszcze czegoś.
Trzecie zdjęcie zatoczki bardzo mi się podoba, bardzo lubię takie kadrowanie :wink:
Zima się kończy. :)
Pięknie nie jest, a i wypatrzeć jakiś ciekawszy kawałek świata jest dość trudno. Wybrałam się nad Odrę kilka dni temu i po raz pierwszy usłyszałam pękanie lodu. Głośne było, nie powiem, po uszach waliło zdrowo i przyznam, trochę niepokojące.
246
247
248
Z ostatniej serii pierwsze mi się podoba najbardziej na 2 i 3 troszkę nie ma gdzie oka zawiesić (przynajmniej mojego) :)
pozdrawiam:wink:
Cześć ciotka,
pozdrówki dla męża (B. mi powiedział), niech zdrowieje.
Co do zdjęć, to taki trudny temat ta Odra... tzn. trudno dobrą miejscówkę znaleźć. Rozchorowałam się, a dzisiaj jeszcze opchnęliśmy nasze auto i jestem kompletnie niemobilna, a myślałam, żeby się z Tobą na focenie tej Odry zgadać w weekend... póki jeszcze kra jest. :)
Ja jestem mobilna. :) Chętnie nawet nad Bajkał bym skoczyła albo do Chrząstawy czy nad Widawę, ale z łamagą ;) dość trudno, a samej mi się nie chce.
Poza tym ratuję wraz z zaprzyjaźnionym wetem koszmarnie pogryzionego chomika. :( Mam fotki biedaka, ale są straszne. :(
Znowu nie widziałam się z aparatem przez wiele tygodni. Chyba prawie już zapomniałam, jak się fotki robi, ale cóż, dwa razy złapałam ostatnio czarowne pudełko i coś tak pstryknęłam...
250. wiśnia
251. tulipanek
Wisieńka mi sie bardzo podoba - to było długim kitem robione?
Wiosną pachną te zdjęcia - świetnie pasują do siebie błękit nieba i czerwonawe liście.
Pozdrawiam AP.
Wiśnia bardzo urocza :wink: tulipan niecodzienny ale podoba mi się :)
Wisnia i tulipanek ladnie pokazane.
Hej Nevra! Chyba najwyzszy czas abys czesciej wyruszala na polowanie wiosennych kwatiatkow :grin:
Dla mnie tulipan pierwsza klasa.
POzdr.
Długim robione, długim. :)
Dzięki.
:)
Nie mam kompletnie czasu nawet na dotknięcie aparatu, a co dopiero na zabranie go poza dom. Raz się ruszyłam w plener, to cały czas padało, drugi raz - w porze rzepaków i mam niewiele. Maczki wymiotło z mojej okolicy, a tam, gdzie się ostały, ruszyły budowy. :( Jestem nieszczęśliwa.
Rzepakowe górki:
252
253
254
Trójeczka fajna. Żółte i Zielone - piękna kompozycja. Widzę, że masz ten sam problem co ja u siebie, zabudowa się rozlewa w sposób niekontrolowany. Tam , gdzie było rok dwa temu pięknie - dziś powstają nowe domy.
Pozdrawiam AP.
Kolorowo, cieplo, przyjemnie :)
Wrzutka rzepakowa bardzo ładna. Fajne kolorki i sympatyczne światło. Szczególnie 252 i 254 :grin:
Nevra ostatnia wrzutka miodzio.
Hej! :grin:
Dla mnie 2 i 3 naj.
Pozdr.
Długim robione, długim. :)
Dzięki.
:)
Nie mam kompletnie czasu nawet na dotknięcie aparatu, a co dopiero na zabranie go poza dom. Raz się ruszyłam w plener, to cały czas padało, drugi raz - w porze rzepaków i mam niewiele. Maczki wymiotło z mojej okolicy, a tam, gdzie się ostały, ruszyły budowy. :( Jestem nieszczęśliwa.
Rzepakowe górki:
252
253
254
Rzepakowe pole rośnie wokół mnie
W rzepakowym polu jak warzywo tkwię
Głową na dół zakopany niczym struś
Chcesz mnie spotkać - głowę obok w ziemię wpuść ...Cudna pierwsza, ładna druga, śliczna trzecia:grin:
Miło, że wpadliście. :)
Apz, boję się że za trochę pozostaną do focenia kwiatki w doniczkach... :( Krajobrazy zaś tylko przemysłowe.
Saboor - bardzo ładny tekst, wiesz może czyj?
Wyjątkowo świeże, wczorajsze chmurki.
255
256
257
Nie wiem, które ścieżka lepsza? Mi się bardziej widzi na środku, ale to tak symetrycznie... :-P
Apz, boję się że za trochę pozostaną do focenia kwiatki w doniczkach... :( Krajobrazy zaś tylko przemysłowe.
Saboor - bardzo ładny tekst, wiesz może czyj?
Ano wiem: Andrzeja Mogielnickiego
"Marchewkowe pole"
Komponował Jan Borysewicz
Wyjątkowo świeże, wczorajsze chmurki.
255
256
257
Nie wiem, które ścieżka lepsza? Mi się bardziej widzi na środku, ale to tak symetrycznie... :-P
Fotki sympatyczne, dokładnie rano obejrzę.
Nevra, rzepakowe wszystkie bardzo ładne. Z ostatniej serii pierwsze najbardziej mi się podoba.
I mam podobne poczucie. Często chodzę na pobliskie łąki na zdjęcia i coraz mniej łąk, coraz więcej domów.
Z ostatniej wrzutki pierwsza i druga fotka jak dla mnie :-)
Krajobrazy przemysłowe to niefajnie... ale liczę, że jednak znajdziesz czas... zresztą sama wiem coś o tym. :???:
Saboor, nie załapałam... :oops: Śpiąca byłam, czy co? Przecież marchewkowe pole, a raczej marchewkowy bank, to chyba każdemu śni się po nocach. :)
Mysi, czas mnie mija w jakimś dziwnym pędzie... Zanim się obejrzę, kolejny tydzień umyka.
258 liliowiec
259 NOR czyli Niezidentyfikowany Obiekt Roślinny
260 nieśmiertelnikowa impresja
Piękne zdjęcia zarówno kwiatki jak i widoki bardzo mi się podobają.
Podobają mi się zdjęcia, muszę Cię jednak zganić za lenistwo.
Nie chciało się nieśmiertelnikowi zamalować tego liścia w PD? :-P
K_Puchatek
22.07.11, 00:19
Bardzo fajna ostatnia wrzutka, z tym że na nieśmiertelniku (przynajmniej na moim monitorze) wyszły jakieś plamki na liściu (może to wina kompresji)...:roll:
pozdrawiam
Apz, boję się że za trochę pozostaną do focenia kwiatki w doniczkach... :( krajobrazy zaś tylko przemysłowe.
...
Najpierw straszysz industrialem, potem pokazujesz takie śliczne cumulusy i las sosnowy.
Z leśnej wrzutki wybrałbym pierwsze i drugie zdjęcia.
Pozdrawiam AP.
Dziękuję za odwiedziny. Robię przegląd szuflady, tegoroczne, ale zadziane.
Helmuth, stało jak wół, że nieśmiertelnikowa to impresja? Po prostu śmiszna obróbka, nie pacykowałam więc niczego, tylko eksperymentowałam na suwakach.
Wczoraj był pod Wrocławiem zlot staruszków - czterokołowców, dwukołowców i innych. Tym razem fotki autkowe reportażowe.
261 niebieskie Bugatti wraca z próby sprawnościowej
262 wnętrze autka
263 i jego właściciel wśród podziwiających
Możecie się pokusić o zgadnięcie, co to za autko. :)
Helmuth, stało jak wół, że nieśmiertelnikowa to impresja? Po prostu śmiszna obróbka, nie pacykowałam więc niczego, tylko eksperymentowałam na suwakach.A do impresji nie trzeba się przyłożyć? :-P
To była przedpróbka impresji. :-P Stąd i nie kombinowałam dalej. W wolnej chwili zajrzę.
Tyle chłopa na forum i nikt nie lubi starych autek? Było tam kilka takich, że sama bym miała na nie ochotę.
Słoneczniki
264
265
266
Ze słoneczników pierwszy i trzeci ale mam wrażenie, że troszkę za ciemno :roll:
Hej koleżanko sympatyczna :grin:
Słoneczniki, ładne. Uwielbiam je. Ale podzielam zdanie helmutha, ciut przyciemne :roll:
Pierwszy ciutke za ciemny, drugi poprwany, ale kadr nie porywa za bardzo, natomiast trzeci miodzio. Zarowno kadr jak i swiatlo fajnie gra.
Mnnie sie bardzo podoba.
Pozdrawiam
Nie dość, że nie miałam kiedy tu zajrzeć, to nawet na złapanie aparatu przez wiele tygodni czasu nie miałam. Ostatnio zupełnie przypadkiem wrzuciłam go w samochód i spotkał mnie zachód słońca. Mi się spodobał...
267a
267b
268
269
Nie wiem, które z tych pierwszych lepsze.
Obleci, fajny kolorek i motyw niebo ,brzeg, odbicie i woda. Trochę zbyt ciemne. Wrzucaj częściej ten aparat w czeluści samochodu.
Pozdrawiam AP.
Drugie i czwarte :grin:. Jak kadr z horroru, krew na niebie, krew w wodzie, wszędzie krew :wink:
Jak widać, nadal nie mam czasu na latanie z aparatem, a na jeżdżenie - tym bardziej. W poprzednich latach udało mi się coś zrobić w czasie czwartej pory roku, tym razem, mimo usilnych starań, poza kaczkami przy jazie - właściwie nic. :( Jeden dzień był taki, że poszłam przewietrzyć siebie i Olka, ale niewiele z tego wyszło. Żeby wątek nie wysechł, to wrzucę coś, jednak bez specjalnego przekonania. Było szaro, buro i bylejako. :(
270
271
272
robert1088
19.02.12, 16:29
Ale " soczyste kolory " w tym słonecznym zachodzie :grin:
Żeby wątek nie wysechł, to wrzucę coś, jednak bez specjalnego przekonania. Było szaro, buro i bylejako. :(
Podoba mi się. Zestawienie takich trzech zimowych, nieco minimalistycznych kadrów, daje fajny efekt.
Dzięki Karol. O minimalizm mi chodziło. To smętny placyk zabaw i najbliższa okolica, zupełnie pozbawione życia.
Dziś coś z "mojej parafii". :) Wczoraj szukaliśmy wiosny. Pokazały się pierwsze, drobniutkie bazie i kwitnie leszczyna. Jakoś tak raźniej na duszy, gdy wiosna, nawet nieśmiało, puka do drzwi.
273
274
Jedno letnie z szuflady i wiosny c.d.
275
276
277
Ładne przebiśniegi, czyli W Polsce też wiosna :D
Ano wiosna, wreszcie. :) Byłaby szybciej, gdyby nie ta wredna czwarta poru roku. ;)
278 puszkinia z działeczki
279 krokusy działkowe
280 krokusy uliczne
Ano wiosna, wreszcie. :) Byłaby szybciej, gdyby nie ta wredna czwarta poru roku. ;)
A u mnie szaro, buro i ponuro :( Dzięki za wiosenny zastrzyk kwiatowej energii :roll:
Ładnie, nie dało się z jeszcze niższej perspektywy?
Ładnie, nie dało się z jeszcze niższej perspektywy?
Popieram.Trzeba sie nawet czasem polozyc,aparat okopac-jak przed przysiega czasem
Trzeba sie nawet czasem polozyc ...Ja wiem, że przechodnie mogą się dziwnie patrzeć ale co tam :D
Ja wiem, że przechodnie mogą się dziwnie patrzeć ale co tam :D
Zawsze mozna im jezyk wystawic,jak sie gapia.Abo dwa.
Aparat leżał (1 i 3 fotka) na takim ustrojstwie pod kolana, ze 3 cm nad ziemią. Niżej się nie dało, kreta nie miałam pod ręką. :-P Fotka 2 nie z leżenia, ale też robiona równolegle, grządka powyżej ścieżki.
Spacerowicze mogą nawet z wrażenia padać plaskiem na ziemię. :)
Mirek, trudno wystawiać język, gdy się akurat wypina zadek. :-P
krokusiki mi się podobają zwłaszcza fioletowe :)
Ładne te wiosenne kwiatki. :grin: Mnie bardzie pasują krokusy uliczne.
Faktycznie, wiosna w rozkwicie, chociaż dzisiaj pada u nas... jak kwietniowo stoicie z czasem? Bo Danielek się o ciocię Majkę dopytuje ;)
278 puszkinia z działeczki
279 krokusy działkowe
280 krokusy uliczne
Ofiarnie zdobyte , ale warto było!
Pozdrawiam AP.
Bardzo przyjemnie na te "nowalijki" popatrzeć :)
Aniu, już Łukasza namawiałam na dolnośląskie pstrykanko. :) Teraz już będę miała ciut czasu, nie mówię, że dużo, ale coś wykroję. Wycałuj malucha!
Wiosna szaleje, więc i coś można ustrzelić.
281 magnolia - tej się udało, nie przemarzła w święta
282 żonkil - pierwszy na trawniku
283 - pachnące drzewko, pewnie parkowa wisienka
ach ładne, bardzo wiosenne :wink:
Podoba mi sie bardzo wiosenna wrzutka :-)
Wiosna szaleje, więc i coś można ustrzelić.
A jakby tak żonkila przyciąć z dołu do kwadratu? :roll:
Wisienka chyba za ciemno, jakbyś chciała ściemnić tło i ściemniało wszystko.
Dzięki za zerknięcie. :)
Helmuth, żadnych kwadratów. :-P Koło ujdzie w tłoku.
Wisienkę tylko na krzywych dotykałam, ale fakt, że światła w naturze był nadmiar, stąd pewnie i kontrast.
Dziś wiosna na żółto:
284 przedostatnie tulipanki
285 azalia pontyjska, niesamowicie pachnąca
286 knieć błotna
Nie dość że kwiatki ładne, to jeszcze się znasz na nich :) Ale to jak każda kobieta. Dla mnie to jest ładny lub mniej ładny lub bardziej ładny :mrgreen:
A i jeszcze - Mirek mnie nauczył, że przy dużych kontrastach o mocnym swietle to należy wybierać punktowy pomiar światła. Tobie to fajnie wyszło, a i mnie też się udaje :)
Pozdrawiam
Nie dość że kwiatki ładne, to jeszcze się znasz na nich :) Ale to jak każda kobieta. Dla mnie to jest ładny lub mniej ładny lub bardziej ładny :mrgreen:
A i jeszcze - Mirek mnie nauczył, że przy dużych kontrastach o mocnym swietle to należy wybierać punktowy pomiar światła. Tobie to fajnie wyszło, a i mnie też się udaje :)
Pozdrawiam
moment moment...!! nie każda kobieta !!! ostatnio pokazałem moje pole rzepaku to zapytała się gdzie takie pole mleczy znalazłem :mrgreen:
miło mi że między nami jeszcze jeden miłośnik kwiatów !! i mimo że żółte na zazdrość to mogę tylko pozazdrościć fotek !!
pogratulować !! :grin:
Kfiotki lubię od dzieciństwa, nieważne, czy rasowe czy nie. Jakoś tak, włócząc się trochę po różnych miejscach, niektóre dzikusy oznaczyłam i też zapamiętałam nazwy.
Rzepakomlecze to ciekawy pomysł. :)
Na piątek zaplanowałam wypad do arboretum w Wojsławicach koło Niemczy. 10- 20 maja to najlepszy termin na azalie i rododendrony. Chciałam zdążyć przed deszczem, gradem i ochłodzeniem. Zastałam - o poranku - wyprane niebo i spory wiaterek. ;) O ile nie przeszkadza mi to w uwiecznianiu pojedynczych roślinek, o tyle kołyszące się obsypane kwieciem krzewy nie chciały za bardzo dać się sfocić. Za to feeria barw i zapachów - coś niesamowitego.
Kilka fotek wydłubałam z karty.
287
288
289
i... "inteligentna" ;) spacerowiczka... :lol:
He he, to ostatnie ciekawie wypatrzone. Na zlocie w Jurze też z Marysią taką panią wypatrzyliśmy, jak po skałkach w szpilkach wędrowała :D
Tulipanki cudne Nevra. Tak jak lubie.
Pozdrawiam.
Dziś wiosna na żółto:
284 przedostatnie tulipanki
285 azalia pontyjska, niesamowicie pachnąca
286 knieć błotna[/QUOTE]
Swietne :-)
Cześć,
Wygląda na to, że byliśmy w Wojsławicach w tym samym terminie.
Niesamowite wrażenie i tak co roku, to chyba nie może się znudzić.
A panienka na obcasach, myślę ze jest usprawiedliwiona. W końcu to ogród botaniczny i nie każdy spodziewa się alejek wysypanych tłuczniem.
Pozdrawiam.
Wcięło fotki z okresu remontowego, ;)
Znęcałam się nad fifiołkiem, który spóźnił się z kwitnieniem o dobre dwa miesiące. Słoneczko robiło, co chciało, ale że kfiotka lubię... :)
290
291
Duże po mojemu lepsze.
Ja też :)
W drugim, za dużo w światłach.
Pierwsze próby, z ręki - da się. :) To zupełnie inna sprawa niż męczarnia z Raynoxem, który wcale nie chce mnie słuchać. Oświetlenie też sobie testowałam, niby to samo, wypróbowane, ale jednak światła i cienie wychodzą trochę inaczej.
Muszę dopracować wywoływanie RAW-ów w nowym szopie, dotąd raczej korzystałam z OM. A jeszcze nie wgrałam CS6, nie mam kiedy. Kto ma patent na sensowne wydłużenie doby?
Kto ma patent na sensowne wydłużenie doby?
Trzeba wcześniej wstawać... ;)
Ja również jestem za pierwszym fiołkiem (290.). :)
Pierwsze próby, z ręki - da się. :) To zupełnie inna sprawa niż męczarnia z Raynoxem, który wcale nie chce mnie słuchać. Oświetlenie też sobie testowałam, niby to samo, wypróbowane, ale jednak światła i cienie wychodzą trochę inaczej.
Muszę dopracować wywoływanie RAW-ów w nowym szopie, dotąd raczej korzystałam z OM. A jeszcze nie wgrałam CS6, nie mam kiedy. Kto ma patent na sensowne wydłużenie doby?
Z Fx-a? To teraz każdy włosek na fiołku będzie widać i żadnych szumów w cieniach. .... W Toskanii widziałem co prawda tylko na wyświetlaczu foty z katedry w Siennie, odjazdowe były.
Z Fx-a. :) Nie ma szumów, fakt. I żyleta to słabo brzmi. No i ISO jak marzenie. :)
Tej Toskanii to Ci zazdroszczę, wątek stosowny czytam. :)
Rol , wstaję wcześnie, chodzę spać późno, a i tak czasu brak.
Z Fx-a. :) Nie ma szumów, fakt. I żyleta to słabo brzmi. No i ISO jak marzenie. :)
Tej Toskanii to Ci zazdroszczę, wątek stosowny czytam. :)
Rol , wstaję wcześnie, chodzę spać późno, a i tak czasu brak.
Tu czy tam? Tam są linki do innego spojrzenia.
Twoje tu, insze tam. :)
Inne spojrzenie? E, raczej inne matryce. :-P
Zapracowana widzę bardzo ciotka ostatnio...
290 wygląda na poruszone. Ja tu nie widzę FX-a. Chyba że to bardzo duży krop z 36 MP.
Wcięło fotki z okresu remontowego, ;)
Znęcałam się nad fifiołkiem, który spóźnił się z kwitnieniem o dobre dwa miesiące. Słoneczko robiło, co chciało, ale że kfiotka lubię... :)
290
291
Duże po mojemu lepsze.
Piękne to, oj piękne!
Aniu, zalatana jestem, to fakt. Do tego rodzinne różne sprawy zdrowotne. :(
290 wygląda na poruszone. Ja tu nie widzę FX-a. Chyba że to bardzo duży krop z 36 MP.
Czemu nie widzisz?
Następne będą ze statywu, ale jak kiedyś przestanie wiać. :-P
Czemu nie widzisz?
Kolory kolorami, ale te detale, których się spodziewam zobaczyć jakoś nie widzę.
Kolory kolorami, ale te detale, których się spodziewam zobaczyć jakoś nie widzę.
A bo to trzeba statyw wydłubać, kfiotki z okna zabrać, ślubnego wyekspediować gdzieś, bo siedzi i dobre miejsce zajmuje... To se nad Odrę polazłam.
292
293
No to różowe takie miodne jest :)
Zgadzam się :) Dzisiaj nad Odrą byłaś? Też miałam ambitny plan, ale upał zrobił swoje...
Nad Odrą, no, prawie nad Odrą, byłam w poniedziałek o moim poranku, po 7. To różowe to ślaz, ślazy są śmieszne, ale je lubię.
We wtorek zlazłam botaniczny, nie byłam tam kilka miesięcy, ale było zdecydowanie za słonecznie, a otwierają późno. Liczyłam na liliowce, ale nic fajnego nie znalazłam, zresztą namieszali i poprzesadzali w gorsze do focenia miejsca. Przerobili też bajorko z nenufarami, wiosną było suche dno. Posadzili je inaczej, dalej od brzegu i zastawili donicami wejście na boki i też marnie, bo wszystko można robić tylko pod słońce. Japończyka otwierają jeszcze później.
Mam w planach Wojsławice, ale w tym tygodniu się nie wyrobię, a w weekendy takie miejsca omijam szerokim łukiem.
Aaaa! Byłam dziś u okulisty i nawalił mi po atropinie własny AF. :( Nie ostrzę.
Oj noo! Podoba mi się!
Aaaa! Byłam dziś u okulisty i nawalił mi po atropinie własny AF. :sad: Nie ostrzę.
Mistrzostwo Świata :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Aaaa! Byłam dziś u okulisty i nawalił mi po atropinie własny AF. :( Nie ostrzę.
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty nevra. :mrgreen:
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty nevra. :mrgreen:
No so siem dzieje? Zez tymi punktami?
Się nie śmiejcie z mojego AF. Za to jaki bokeh miałam, wow. :-P
To mnie zmartwiłaś tym botanicznym. :???: Poczekam na chłodniejsze dni. W arboretum w Stradomii byłaś kiedyś? Też warto, chociaż mniej popularne niż Wojsławice i o innym charakterze. Zauważyłam, że Wojsławice się robią coraz bardziej komercyjne. Może to i dobrze, bo się muszą z czegoś utrzymywać, ale pamiętam jako dziecko jeszcze, ile tam było traszek :wink: i chyba bardziej przypominało to tajemniczy ogród.
Trochę OT, ale jutro jadę do Bolestraszyc do arboretum :)
Trochę OT, ale jutro jadę do Bolestraszyc do arboretum :)
Załatweiłem sprawę za Ciebie.
A różowy kwiatek piękny.
Aniu, w Stradomii bywam, bo to kierunek do teściów. Dobra wymówka na późniejszy przyjazd. :) Poza tym bardzo podobają mi się tam podmokłe laski i bajorka z kurkami wodnymi.
Co do Wojsławic, to traszek nie widzę od kilku lat. A były w obu głównych bajorkach. Może przeprowadziły się się do tych nowych? Tam teraz mają bardziej naturalne warunki. I mniej ludzi tam dociera. Muszę podpytać, w przyszłym tygodniu nadal mam wojsławickie plany, jeśli pogoda nie namiesza w nich. W naszym botanicznym mogłybyśmy się umówić, ale 8 rano, bo potem słońce bardzo przeszkadza.
Gdzie te Bolestraszyce? Dasz jakieś fotki?
Oj noo! Podoba mi się!
Mistrzostwo Świata :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Już wróciło do normy, widzę Was!!! :lol:
Bolestraszyce są koło Przemyśla. Właśnie wróciłem, fotki jutro.
Obiecałem :)
https://forum.olympusclub.pl/threads/83204-Bodzipkowe-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci?p=841289#post841289
Bodzip, koniki podziwiałam, słodkie są. :)
O rety, tak dawno nic nie wstawiałam, że mi się prawie zapomniało, jak to się robi...
Chyba
294
295
296.
Wojsławice. W każdym razie na dzisiejszą pogodę akurat.
Które Wojsławice? Mam dobre wspomnienia z wakacji z Wojsławic w woj. lubelskim ale to chyba nie te?
Te są koło Niemczy, na Dolnym Śląsku.
Wojsławice. W każdym razie na dzisiejszą pogodę akurat.
Ciekawa ławeczka. Bardzo fajne chmurki na kolejnych. Gratuluję
Mglisto było w Ogrodzie japońskim. Dawno nie widziałam, czy też nie macałam takiej mgły.
297
298
299
Mglisto było w Ogrodzie japońskim. Dawno nie widziałam, czy też nie macałam takiej mgły.
297
298
299
fotki bardzo tajemnicze i klimatyczne
Zwłaszcza 298. Wyodrębniłaś szczegół, zdjęcie ożyło. Piękne.
Mglisto było w Ogrodzie japońskim.Fajnie to wyszło :)
Najbardziej mi się podoba 297. Może dlatego, że ten kształt wyłaniający się z mgły, można sobie dowolnie kojarzyć.
Mi się kojarzy z myszą :)
Jesli moge trzy grosze wtracic to.To dlaczego nie kucasz przy foceniu takich mglistych obrazow.Kucnij raz kiedys w tym ogrodzie robiac te kadry i porownaj z takimi na stojaco.
Wszystkie trzy ciekawe.
Wszystkie kucane, a nawet klęczane na takim ustrojstwie, co się pod panele kładzie. To stałe wyposażenie torby. :) Lekkie, plaskate, a tyłek i kolana się nie moczą i nie brudzą podczas akrobacji.
Brzeg jest po prostu dużo wyżej od lustra wody, w niektórych miejscach nawet i półtora metra, mocno bagnisty i mulisty zresztą, a że park jest płatny, to chodzi się tylko po ścieżkach. Zresztą wpaść nietrudno. ;)
Wszystkie trzy udane. Dla fotek w takim klimacie mozna sie nawet taplac w blocie, bo efekt jest tego wart :grin:
Wszystkie trzy udane. Dla fotek w takim klimacie mozna sie nawet taplac w blocie, bo efekt jest tego wart :grin:
Agniesia wróciła :mrgreen:
Agniesia wróciła :mrgreen:
Nigdy nie odeszla :mrgreen::-P
Nigdy nie odeszla :mrgreen::-P
Zawsze powtarzalem-Jak zaplacisz za neta to odblokuja,napewno.:mrgreen::mrgreen:
Zawsze powtarzalem-Jak zaplacisz za neta to odblokuja,napewno.:mrgreen::mrgreen:
Wiesz Mirek...kryzys w Hiszpanii mamy :wink::cool:
Wiesz Mirek...kryzys w Hiszpanii mamy :wink::cool:
Cześc Syrena! Wieki całe...
Ines, witaj. :)
Wiesz, taplać się można, byle do pasa. Ja mogę, aparatek nie. :-P
A reszta jak w Elche - poleziesz gdzieś ze ścieżki i zaraz strażnik z gwizdkiem robi fiuuuuu!
Nieraz leżałam tam plackiem, bo cosik mnie zaciekawiło.
Poza tym mam jedno stamtąd dla Helmutha, może jakoś to wyrówna, bo ja się poddałam.
300
Czesc Majka, ostatatnie tez ciekawe. Faktycznie jakby wyprostowac po Helmuciemu bedzie super.:grin:
... dla Helmutha, może jakoś to wyrówna, bo ja się poddałam. Eeee tam, czepiasz się ;)
No ale spróbuję:
73388
Dzięki wielkie, a teraz powiedz, co zrobiłeś. :-P
Teraz nich ktos wyczaruje spacerujaca po tym mustku gejsze :wink:
Helmut odwalil robote na 5.
Dzięki wielkie, a teraz powiedz, co zrobiłeś. :-PNajpierw powiedz, co aż tak Cię raziło?
Teraz nich ktos wyczaruje spacerujaca po tym mustku gejsze ;)
Helmut odwalil robote na 5.Naprawdę, to było tylko trochę krzywe :oops:
Taka może być? :-P
73461
Taka może być? :-P
Masz Ty tą rączkę i oko. Gdyby tylko modelkę potrafiła ożywić.:)
Pozdrawiam
Nevra, a Ciebie gdzie wymiotło??
Już wróciłam. :)
Ale Japoneczka. :)
Ślubny w weekend tradycyjnie wyciągnął mnie na stare samochodziki. Byliśmy tam po raz trzeci. Tam, to znaczy w podwrocławskiej wsi Ślęza, w "zamku" Topacz. Całe ustrojstwo jest własnością ATM, tego od telewizyjnej "Pierwszej miłości". Autka w dużej mierze są prywatne, ale są też hotelowe, muzealne, restauracyjne.
Autek i motocykli, bo one też tam bywają, w tym roku było ponad 200, przyjechały nie tylko z Polski. Wstęp za jedyne 20 zł. ;), a tłumy nieprzebrane. Dopaść jakieś autko mniej więcej bez ogladaczy i pstrykaczy w kadrze to sztuka niemała. Kilka mi się udało.
W tym roku były autka bardzo stare i mniej stare. Te mniej stare podzielono na dwie kategorie. Ale o tym potem.
Na początek
301 tankietka TKS
302 BMW
303 BMW
304 Mercedesik Gullwing.
To 303 mi na BMW nie wygląda... Ale posiałem gdzieś okulary :-)
To 303 mi na BMW nie wygląda... Ale posiałem gdzieś okulary :-)
Znak bmw ma na masce.
Znak bmw ma na masce.
Racja, teraz dojrzałem, zmyliło mnie lusterko - wydawało mi się ze jego wspornik to logo innej marki :-).
Czas zmienić olulary, albo okulistę :-)
Fajne autka, szczególnie 302, chcę takie. Choć tankietka też czasem by się przydała:grin:
Też bym chciała mieć, ale cóż... ;)
305. Taki mercedesik np, przepiękny jest.
A to żółte cudo to już nieprodukowana marka, REO. Jeździ. Nawet mi się idealnie wpasował w swoją "bramkę".
Wszystkie pojazdy mogły brać udział w próbie sprawnościowej. Do przejechania było 800 m, a pasażer trzymał pełny kieliszek szampana. Miało się nie wylać. Potem autka jechały na podium, by się pokazać i pochwalić, jakie są super.
REO
306.
307.
308.
309.
Już wróciłam. :)
Ale Japoneczka. :)
Ślubny w weekend tradycyjnie wyciągnął mnie na stare samochodziki. Byliśmy tam po raz trzeci. Tam, to znaczy w podwrocławskiej wsi Ślęza, w "zamku" Topacz. Całe ustrojstwo jest własnością ATM, tego od telewizyjnej "Pierwszej miłości". Autka w dużej mierze są prywatne, ale są też hotelowe, muzealne, restauracyjne.
Kupie se takie.
---------- Post dodany o 14:58 ---------- Poprzedni post był o 14:57 ----------
A to żółte cudo to już nieprodukowana marka, REO. Jeździ. Nawet mi się idealnie wpasował w swoją "bramkę".
I takie też. A co tam, jak szaleć to na całość.
... Cieplutkie to zółciutkie REO. Lubię takie antyki.
Kupie se takie.
---------- Post dodany o 14:58 ---------- Poprzedni post był o 14:57 ----------
I takie też. A co tam, jak szaleć to na całość.
Taaaak... pojutrze :roll:
Taaaak... pojutrze :roll:
Ty też? Dobra, spotykamy się w banku czy u prawnika?
Ty też? Dobra, spotykamy się w banku czy u prawnika?
w kościele ?? :roll:
w kościele ?? :roll:
Przyznam, że się obawiam miejsc kultu i poważnych związków.
Pożyczycie mi czasem? :)
Autka jeszcze mam, całkiem sporo nawet, ale...
Przedwczoraj w środku nocy wypatrzyłam na szafie takiego ćmola. Kto on zacz? Entomolodzy, pomóżcie.
310.
Pożyczycie mi czasem? :)
Się wie :-D Fajny ciem!
Skrzydlaty wysłannik piekieł, motyl księcia ciemności. Niezależnie od gatunku, nie cierpię.
@nevra: na 310, moze to byc Przylepek dadębek - choc glowy nie dam ;)
pozdro
O matulu, owady mają takie pocieszne nazwy. Dzięki. W każdym razie lubi lustra. :)
Nie było mnie trochę... Pewnie i zardzewiałam, ale spróbuję...
311 krokusy
312 magnolia
313 różowe drzewko145436145437145438
Stawiam na magnolię :grin:
Stawiam na magnolię :grin:
A,ktore to?
Ja pierwsze.
drugie
aaaaaaaaaaaaa.
---------- Post dodany o 21:36 ---------- Poprzedni post był o 21:36 ----------
trzecie :-)
Dowcipnis..
lisiajamka1
21.04.15, 11:00
Obstawiam wszystkie :grin:
Ładne kwiatki :)
Nie było mnie trochę... Pewnie i zardzewiałam, ale spróbuję...
311 krokusy
312 magnolia
313 różowe drzewko
Krokusy i magnolia - fajne, magnolia ładnie podana.
Drzewko różowe - jakby przeostrzone i ta poświata przy płatkach - a szkoda, bo reszta ok.
pozdrawiam,
Jak ja nie mam czasu na nic...
Gdzieś tam wiosną trafił się łakomy na laskowe orzeszki rudzielec.
314
315
155049155050
316 Wrocławska Międzynarodówka.
Ile psiaków? 1,2,3 :)
3. Wystarczy policzyć łapy i podzielić przez 4. Banał ;)
3. Wystarczy policzyć łapy i podzielić przez 4. Banał ;)
ja bym policzył ogony - jeszcze prościej :grin:
---------- Post dodany o 17:59 ---------- Poprzedni post był o 17:57 ----------
Ale cóż, jak się wychodzi na pole to się szybciej myśli. :roll::mrgreen:
No to była akurat parafraza kawału o bacy, a oni też ponoć na pole wychodzą.
No to była akurat parafraza kawału o bacy, a oni też ponoć na pole wychodzą.
Dlatego górale takie cwane som.:grin:
Dlatego górale takie cwane som.:grin:
To idąc tropem Twojego wcześniejszego posta
powinni liczyć ogony :p
Twoja teoria nie trzyma się kupy. Niemniej proponuję nie zaśmiecać koledze wątku. Z mojej strony EOT.
I tam. Trochę śmiecenia się przyda, bo wątek rdzewieje. O ile czasem znajdę chwilę, by ożywić przyjaźń z aparatem, to na obróbkę czegoś dla przyjemności czasu nie starcza.
316 Wrocławska Międzynarodówka.
Ile psiaków? 1,2,3 :)`Wystarczy policzyć ogony - trzy...
Niemniej proponuję nie zaśmiecać koledze wątku. Z mojej strony EOT.
Koleżance :-P
Koleżance :-P
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa :/
Ma ktoś popiół? To sobie jeszcze głowę posypię.
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa :/
Ma ktoś popiół? To sobie jeszcze głowę posypię.
Jak Ci jej Majka nie urwie :mrgreen: