Zobacz pełną wersję : Zdjęcia meduzzzz'a
yhym yhym.. :)
Z racji takiej, że prawie wszyscy mają takie wątki postanowiłem założyc swój. Nie bede ukrywał, ze szczególnym powodem jest pewno zdjęcie, które wymaga korekty i chciałbym was poprosic o pomoc. na zdj. Zdjecie to juz umiescilem w galerii, ale nikt póki co nie zauważył defektu. W górnym p/l* rogu jest plama - jak ją usunąc? np za pomocą gimpa?
PS.
Wiem ze to temat dotyczący ocen, a moje pytanie tego nie dotyczy, ale nie bede sie rozdrabniał - wkrótce przybedzie zdjec, nie bede sie rozdrabniał :wink:
*edit
miało byc w górnym lewym rogu
Czy to o tę plamę chodzi? Innej nia zauważyłem choć dość długo oglądałem.
tak, w sumie to ja powinienem tak to narysowac - dzieki:)
Spróbuj dokładnie wystemplować, ja tak na szybko :) :
"występlowac"? chodzi ci o zgumkowanie lub zamazanie obszaru z ograniczonym kryciem? ja próbowałem wczesniej rozmazywania ale nie wyszło..
Nie. Jest takie narzędzie, jak stempel, który przenosi część zaznaczonego obrazka na inne miejsce (inaczej mówiąc powiela pewien układ pikseli, który "pobiera" ze zdjęcia).
Nie. Jest takie narzędzie, jak stempel, który przenosi część zaznaczonego obrazka na inne miejsce (inaczej mówiąc powiela pewien układ pikseli, który "pobiera" ze zdjęcia).
Prościej mówiąc kopiuje wybrany obszar w inne wskazane miejsce.
Haha! :cool:
Od kilku dni, w koncu:idea:(ciezko bylo ale w koncu do mnie dotarl) mam w reku e520. To moja pierwsza lustrzanka - dotychczas biegalem z kompaktem.. mnóstwo opcji o których pojęcia nie mam, a zdjecia raz wyrazne i ladne, a za chwile nieostre, poruszone, zero stabilizacji... Na początku niezadowolny, powoli ucze się pokory. Jestem ostatnio mocno zabiegany i nie mam czasu na nic. Póki co udało mi się wyjś z domu tylko raz - oto co wyrzeźbilem potem z RAw'u (mój pierwszy kontakt z Rawem) za pomocą "olympus_master":
uch!
Żeby każdy miał takie pierwsze foto z nowego aparatu!
Świetne! Klimat!
...ja zauważyłam tylko cicho siedziałm:wink: ...meduzz, jeszcze na jednym zdjęciu masz taką plamkę :-P
Z rodzinnego albumu...
Pierwsze portretowe koty za płoty z e520 & 40-150, w pogodny dzień na łące...
zdj. 2 i 3 strzelone przez Gosie ze zdj. nr 1 :)
Ja tam bym sie schował w cień bo przepały są ;)
Ja tam bym sie schował w cień bo przepały są ;)Tak są... Ze mną jest właśnie taki problem, że lubie przepały :???::wink:
Tak są... Ze mną jest właśnie taki problem, że lubie przepały :???::wink:
Problem jak problem ale z takimi fotkami aplauzu nie dostaniesz ;)
Do albumu OK ale jeśli prosisz na forum o ich ocenę to wszyscy napisza Ci o przepałach. Na ostatnim jeszcze wyszedł brzydki cień na twarzy dzieciaka, robione w cieniu wyglądałoby lepiej.
No i balans bieli trochę nie teges :???:
Problem jak problem ale z takimi fotkami aplauzu nie dostaniesz ;)
Do albumu OK ale jeśli prosisz na forum o ich ocenę to wszyscy napisza Ci o przepałach. Na ostatnim jeszcze wyszedł brzydki cień na twarzy dzieciaka, robione w cieniu wyglądałoby lepiej.
No i balans bieli trochę nie teges :???:
Spoko - macie racje. Aparat mam juz prawie miesiac, ale w pracy mam zapierdziel i nie mam dnia wolnego zeby poznac sprzęt, dopiero wieczorami moge usiasc do aparatu ale to nie to..
musze szukac dalej... ciezko jest:???:
dzieki za rady
EDIT:tak sobie mysle ze nie mam co zwalac winy na nie znajomośc sprzętu, ale na nieznajomosc podstawowych zasad fotografii.. eh... żebym miał wiecej wolnego czasu... :[