PDA

Zobacz pełną wersję : Zdjęcia meduzzzz'a

meduzzzz
8.08.08, 18:53
yhym yhym.. :)
Z racji takiej, że prawie wszyscy mają takie wątki postanowiłem założyc swój. Nie bede ukrywał, ze szczególnym powodem jest pewno zdjęcie, które wymaga korekty i chciałbym was poprosic o pomoc. na zdj. Zdjecie to juz umiescilem w galerii, ale nikt póki co nie zauważył defektu. W górnym p/l* rogu jest plama - jak ją usunąc? np za pomocą gimpa?

PS.
Wiem ze to temat dotyczący ocen, a moje pytanie tego nie dotyczy, ale nie bede sie rozdrabniał - wkrótce przybedzie zdjec, nie bede sie rozdrabniał :wink:

*edit
miało byc w górnym lewym rogu

helmuth
8.08.08, 19:14
Czy to o tę plamę chodzi? Innej nia zauważyłem choć dość długo oglądałem.

meduzzzz
8.08.08, 19:18
tak, w sumie to ja powinienem tak to narysowac - dzieki:)

helmuth
8.08.08, 19:26
Spróbuj dokładnie wystemplować, ja tak na szybko :) :

meduzzzz
8.08.08, 19:35
"występlowac"? chodzi ci o zgumkowanie lub zamazanie obszaru z ograniczonym kryciem? ja próbowałem wczesniej rozmazywania ale nie wyszło..

Ania_
8.08.08, 20:21
Nie. Jest takie narzędzie, jak stempel, który przenosi część zaznaczonego obrazka na inne miejsce (inaczej mówiąc powiela pewien układ pikseli, który "pobiera" ze zdjęcia).

helmuth
8.08.08, 21:15
Nie. Jest takie narzędzie, jak stempel, który przenosi część zaznaczonego obrazka na inne miejsce (inaczej mówiąc powiela pewien układ pikseli, który "pobiera" ze zdjęcia).
Prościej mówiąc kopiuje wybrany obszar w inne wskazane miejsce.

meduzzzz
8.08.08, 21:32
ok. - Mam! dzieki:)

meduzzzz
20.08.08, 22:43
Haha! :cool:
Od kilku dni, w koncu:idea:(ciezko bylo ale w koncu do mnie dotarl) mam w reku e520. To moja pierwsza lustrzanka - dotychczas biegalem z kompaktem.. mnóstwo opcji o których pojęcia nie mam, a zdjecia raz wyrazne i ladne, a za chwile nieostre, poruszone, zero stabilizacji... Na początku niezadowolny, powoli ucze się pokory. Jestem ostatnio mocno zabiegany i nie mam czasu na nic. Póki co udało mi się wyjś z domu tylko raz - oto co wyrzeźbilem potem z RAw'u (mój pierwszy kontakt z Rawem) za pomocą "olympus_master":

grizz
20.08.08, 22:49
uch!

Żeby każdy miał takie pierwsze foto z nowego aparatu!

Świetne! Klimat!

krzwoj
20.08.08, 22:50
Super zdjęcie.

wanilia
20.08.08, 23:59
fajny klimacik :)

agus35
21.08.08, 00:04
...ja zauważyłam tylko cicho siedziałm:wink: ...meduzz, jeszcze na jednym zdjęciu masz taką plamkę :-P

meduzzzz
31.08.08, 15:21
Z rodzinnego albumu...
Pierwsze portretowe koty za płoty z e520 & 40-150, w pogodny dzień na łące...

zdj. 2 i 3 strzelone przez Gosie ze zdj. nr 1 :)

J.Graph
31.08.08, 15:28
Ja tam bym sie schował w cień bo przepały są ;)

meduzzzz
31.08.08, 16:06
Ja tam bym sie schował w cień bo przepały są ;)Tak są... Ze mną jest właśnie taki problem, że lubie przepały :???::wink:

rocco
31.08.08, 17:06
Tak są... Ze mną jest właśnie taki problem, że lubie przepały :???::wink:
Problem jak problem ale z takimi fotkami aplauzu nie dostaniesz ;)
Do albumu OK ale jeśli prosisz na forum o ich ocenę to wszyscy napisza Ci o przepałach. Na ostatnim jeszcze wyszedł brzydki cień na twarzy dzieciaka, robione w cieniu wyglądałoby lepiej.
No i balans bieli trochę nie teges :???:

meduzzzz
31.08.08, 19:53
Problem jak problem ale z takimi fotkami aplauzu nie dostaniesz ;)
Do albumu OK ale jeśli prosisz na forum o ich ocenę to wszyscy napisza Ci o przepałach. Na ostatnim jeszcze wyszedł brzydki cień na twarzy dzieciaka, robione w cieniu wyglądałoby lepiej.
No i balans bieli trochę nie teges :???:
Spoko - macie racje. Aparat mam juz prawie miesiac, ale w pracy mam zapierdziel i nie mam dnia wolnego zeby poznac sprzęt, dopiero wieczorami moge usiasc do aparatu ale to nie to..
musze szukac dalej... ciezko jest:???:
dzieki za rady

EDIT:tak sobie mysle ze nie mam co zwalac winy na nie znajomośc sprzętu, ale na nieznajomosc podstawowych zasad fotografii.. eh... żebym miał wiecej wolnego czasu... :[