Zobacz pełną wersję : Filtr Polaryzacyjny Sunpak/Marumi DHG Slim 58mm CP
Co sądzicie o tym filtrze?
http://allegro.pl/item410472436_filtr_polaryzacyjny_sunpak_marumi_dh g_slim_58mm_cp.html
Dokladnie interesuje mnie, czy to co napisano, a mianowicie:
"Filtry Sunpak produkowane są przez Marumi (te dwie japońskie firmy współpracują ze sobą od kilku lat). Jest to ten sam filtr, w tej samej oprawce, w tym samym pudełku co filtr Marumi DHG. Jedyną różnicą jest nadruk oraz niższa cena."
jest prawdą?
nielogiczne z ekonomicznego pktu widzenia :wink:
Kup oba, sprawdź, sprzedaj jeden.
Bedziesz wiedział i uszczęśliwisz innych :D
Bedziesz wiedział i uszczęśliwisz innych :D
Najsensowniejsze :) sama jestem ciekawa :grin:
Bedziesz wiedział i uszczęśliwisz innych :grin:
Chętnie tak zrobię jeżeli odkupisz go później ode mnie i będziesz tym szczęśliwcem.
Najsensowniejsze :) sama jestem ciekawa :grin:
No, nie wiem, czy to faktycznie takie sensowne.
Zerknij może na filtry Hoya http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/filtry-2-58/?15,Hoya
- nie będziesz miał problemu decyzyjnego
- nie będziesz musiał kupować obu :-)
- nie będziesz miał problemu ze sprzedażą tego gorszego
- będziesz lżejszy o trochę więcej gotówki
- będziesz miał pewność, ze dokonasz dobrego zakupu
Jeśli walisz foty za kase kup firmówke bo na pewno jest warta tych pieniążków. Jesli natomiast używasz polara sporadycznie (np. ja wtedy kiedy jestem na wczasach czyli 2 razy do roku) to nie ma co robić doktoratu. Kupuj i ciesz sie nabytkiem.
Z mojej strony tylko jedna uwaga raczej proponuję ci wejscie w system Cokin który jest jeden do wszystkiego (i w tym przypadku sie sprawdza).
Jak chcesz marumi - mogę odstąpić - przeczytaj wiadomość na PW.
Przepraszam za OT.
Z mojej strony tylko jedna uwaga raczej proponuję ci wejscie w system Cokin który jest jeden do wszystkiego (i w tym przypadku sie sprawdza).
Z Cokinem IMHO jest problem a raczej niewygoda. Do filtrów połówkowych - ok - jedyne sensowne, świetne zresztą rozwiązanie. Do innych - te nakręcane są zdecydowanie wygodniejsze. Po nakręceniu adaptera i nałożeniu holdera z filtrem taki zestaw nadaje się tylko do noszenia na szyi. Jest problem z upchnięciem tego do torby czy plecaka, trzeba to demontować za każdym razem, filtr nakręcany służy za dekielek - jest wygodniejszy...
Jak chcesz marumi - mogę odstąpić - przeczytaj wiadomość na PW.
Przepraszam za OT.
Jakoś nie mogę dotrzeć do tej wiadomości na PW.
Sorka - wrzuciłem jeszcze raz na PW ...:wink: