PDA

Zobacz pełną wersję : Filtr Polaryzacyjny Sunpak/Marumi DHG Slim 58mm CP

jaclas
3.08.08, 21:36
Co sądzicie o tym filtrze?

http://allegro.pl/item410472436_filtr_polaryzacyjny_sunpak_marumi_dh g_slim_58mm_cp.html

Dokladnie interesuje mnie, czy to co napisano, a mianowicie:

"Filtry Sunpak produkowane są przez Marumi (te dwie japońskie firmy współpracują ze sobą od kilku lat). Jest to ten sam filtr, w tej samej oprawce, w tym samym pudełku co filtr Marumi DHG. Jedyną różnicą jest nadruk oraz niższa cena."

jest prawdą?

Toster_88
3.08.08, 23:41
nielogiczne z ekonomicznego pktu widzenia :wink:

grizz
4.08.08, 09:00
Kup oba, sprawdź, sprzedaj jeden.

Bedziesz wiedział i uszczęśliwisz innych :D

Ania_
4.08.08, 09:21

Bedziesz wiedział i uszczęśliwisz innych :D

Najsensowniejsze :) sama jestem ciekawa :grin:

jaclas
4.08.08, 09:51

Bedziesz wiedział i uszczęśliwisz innych :grin:

Chętnie tak zrobię jeżeli odkupisz go później ode mnie i będziesz tym szczęśliwcem.

Najsensowniejsze :) sama jestem ciekawa :grin:

No, nie wiem, czy to faktycznie takie sensowne.

krzwoj
4.08.08, 10:05
Zerknij może na filtry Hoya http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/filtry-2-58/?15,Hoya

- nie będziesz miał problemu decyzyjnego
- nie będziesz musiał kupować obu :-)
- nie będziesz miał problemu ze sprzedażą tego gorszego
- będziesz lżejszy o trochę więcej gotówki
- będziesz miał pewność, ze dokonasz dobrego zakupu

kisi
4.08.08, 10:14
Jeśli walisz foty za kase kup firmówke bo na pewno jest warta tych pieniążków. Jesli natomiast używasz polara sporadycznie (np. ja wtedy kiedy jestem na wczasach czyli 2 razy do roku) to nie ma co robić doktoratu. Kupuj i ciesz sie nabytkiem.
Z mojej strony tylko jedna uwaga raczej proponuję ci wejscie w system Cokin który jest jeden do wszystkiego (i w tym przypadku sie sprawdza).

K_Puchatek
4.08.08, 10:18
Jak chcesz marumi - mogę odstąpić - przeczytaj wiadomość na PW.
Przepraszam za OT.

Karol
4.08.08, 10:24
Z mojej strony tylko jedna uwaga raczej proponuję ci wejscie w system Cokin który jest jeden do wszystkiego (i w tym przypadku sie sprawdza).

Z Cokinem IMHO jest problem a raczej niewygoda. Do filtrów połówkowych - ok - jedyne sensowne, świetne zresztą rozwiązanie. Do innych - te nakręcane są zdecydowanie wygodniejsze. Po nakręceniu adaptera i nałożeniu holdera z filtrem taki zestaw nadaje się tylko do noszenia na szyi. Jest problem z upchnięciem tego do torby czy plecaka, trzeba to demontować za każdym razem, filtr nakręcany służy za dekielek - jest wygodniejszy...

jaclas
4.08.08, 17:15
Jak chcesz marumi - mogę odstąpić - przeczytaj wiadomość na PW.
Przepraszam za OT.

Jakoś nie mogę dotrzeć do tej wiadomości na PW.

K_Puchatek
4.08.08, 17:59
Sorka - wrzuciłem jeszcze raz na PW ...:wink: