PDA

Zobacz pełną wersję : Zdjęcia bartekd

bartekd
21.07.08, 22:16
Witam wszystkich. Niedawno wymieniłem stary wysłużony aparat na Olka 560. Z tej okazji postanowiłem poddać zdjęcia waszej - mam nadzieję konstruktywnej - krytyce.

Na początek Zamek Czocha.

Dzięki za wszelkie uwagi :)

Smerf Maruda
21.07.08, 22:30
Witaj.

Zamiast oceny - rada: przywitaj się, pouczestnicz w życiu forum, potem załóż wątek, w którym będziesz umieszczał swoje zdjęcia. Walenie po oczach zdjęciami, nie przywitawszy się uprzednio, jest, no, niefajne jest, tak to określmy.

wujek.samo.h
21.07.08, 22:36
Ciężko się z SM nie zgodzić.

Ale jak jest już zdjęcie... No cóż ostrości brak. Może wina sprzętu, może nie wyostrzyłeś po zmniejszeniu zdjęcia. Kompozycja przedstawia jakiś zamek - w sumie fajny, ale co to zdjęcie ma przedstawiać? Czym ma przyciągać widza? Zdjęcia powinny być przemyślane - na przypadek nie licz.

bartekd
21.07.08, 22:42
Wydaje mi się, że właśnie się przywitałem :)

Każde forum ma własne zasady. Te pisane i te nie pisane... Wybaczcie, ale nie sposób zawsze wszystkiego wiedzieć.

Ostrość zdjęcia rzeczywiście spadła po pomniejszeniu. Załączam wyostrzone.

Co do pytania, co to zdjęcie w sumie ma przedstawiać, to nie wiem jak odpowiedzieć :) W sumie to racja, czy jednak to znaczy, że nie warto fotografować architektury? A może mogłem zrobić coś lepiej?

Smerf Maruda
21.07.08, 22:48
Mogłeś poczekać na lepsze światło, mogłeś napisać historię tego zamku i dorzucić zdjęcie, mogłeś od razu wrzucić zdjęcie ostre (które wygląda na o klasę lepsze niż to z pierwszego postu).

I cierpliwości, naprawdę polecam poczytanie forum. Potem wrzucanie fot.