PDA

Zobacz pełną wersję : Olympus C720UZ i Camedia

alberrt
29.06.04, 12:37
Zainstalowałem pod '98 program dołączony do aparatu (Camedia coś tam) aby przy jego pomocy ściągać zdjęcia na dysk z aparatu. System wykrywa mi olka jako nowe urządzenie, czyli z połączeniem jest wszystko ok, ale program camedia go nie widzi. Co mam z tym zrobić?

Muzzy
29.06.04, 13:41
heh ja mam w domku toi samo z 750, ale jak odłącze urządzenie wyjme kabel wyłącze aparat po czym znów wloze kabel i włacze aparat to juz jest wszystko ok. To chyba sterowniki w Win bo w pracy pod 2k wszystko bez zarzutu. Swoją drogą kto w 98 r. myslal o tym ze w domu bedziesz mial cyfrowke...? :? Moze sprobuj zainstalowac poprawki do win98 - bedzie ich sporo... :)

wrocek
29.06.04, 16:22
Mam też C-720 i Win98. Aparat widziany jest jako dodatkowy dysk. Program Camedia jest bardzo slaby. Polecam do sciagania zdjec i ich archwizacji program FotoAlbum (http://www.arturo.serv01.net/programy/freeware/FotoTime_FotoAlbum.zip).
A przy okazji: czy u Was tez przy odlaczaniu kabla USB od aparatu, aparat sie wlacza?

vodnik
30.06.04, 01:59
@wrocek ja mam C750 i u mnie sie nie zalacza.

olijacek
11.08.04, 11:35
Przed wyjęciem kabelka należy przycisnąć on/off i po problemie.

Eli
11.08.04, 14:31
1. Włączasz komputer
2. Podłączasz przewody
3. Ustawiasz aparat na odtwarzaniu zdjęć.
4. Włączasz aparat.
Należy robic to w tej kolejności. Jeśli nadal są problemy to radzę zainstalować Win 98 II edycja. U mnie chodzi bez jakichkolwiek problemów, a komputer mam "przedpotopowy". Pozdrawiam

wrocek
11.08.04, 18:56
@olijacek
Rzeczywiscie tak to dziala. Po nacisnieciu on/off znika ikona twardego dysku i aparat nie wysuwa obiektywu przy odlaczaniu kabla USB.

@Eli
do pkt 3. Uzywam aparatu tylko w ustawieniu P/A/S/M i w tym trybie oczywiscie tez mozna zgrywac zdjecia.
do pkt. 4. Po podlaczeniu przewodu USB aparat sam sie wlacza na transmisje danych.

Mam Win 98 II edycja i też "przedpotopowy" komputer :-)