Zobacz pełną wersję : pytanie o olympus'a sp570uz
witam,jestem nowy na tym forum i mam pytanie, otóż chciałbym kupić 570uz w Stanach Zjedn. (bo tam jest taniej), ale zastanawiam się czy będzie on miał polskie menu. Jeśli ktoś się w tym orientuje to bardzo proszę o odpowiedź. Dzięki
zbyma72age
17.07.08, 21:47
witam,jestem nowy na tym forum i mam pytanie, otóż chciałbym kupić 570uz w Stanach Zjedn. (bo tam jest taniej), ale zastanawiam się czy będzie on miał polskie menu. Jeśli ktoś się w tym orientuje to bardzo proszę o odpowiedź. Dzięki
W menu aparatu wybieramy w jakim języku ma być wyświetlane menu jest ich bardzo wiele i nie ma co się martwić, oprogramowanie jest wgrywane jedno.
Jeśli coś nie będzie grało w danym języku są publikowane poprawki oraz jak je można wgrać Olympus właśnie w niecałe pół roku od premiery SP-570UZ opublikował pierwszą poprawkę oprogramowania wewnętrznego.
Polski użytkownik wykorzysta tylko jeden poprawiony element – usprawnienie prędkości działania i czasu reakcji mechanizmu zmiany ogniskowej.
Druga z wprowadzonych poprawek, dotyczy usunięcia usterki w menu tylko szwedzkiej wersji językowej tego modelu.
Przy dzisiejszym kursie $ do złotego oczywiście będzie to bardzo opłacalne, ale trzeba wyjaśnić co będzie z ewentualną naprawą gwarancyjną.
I to by było na tyle.
Pozdrawiam
dziękuję serdecznie za poradę, pozdrawiam
witam,
ja juz kupilem ten aparat w stanach i polskiego jezyka nie ma, ale to nie problem, a co do gwarancji to dzwonilem do Olympus polska i powiedziano mi ze jest gwarancja na sprzet ze stanow ale tylko rok, natomiast na sprzet zakupiony w calej europie jest 2 lata miedzynarodowego serwisu
Ja go kupiłem w szkocji i posiada Polskie menu