Zobacz pełną wersję : micro flash memory
Witam,
Zamowilem Olympusa e-510, do ktorego chce dokupic karte pamieci. Zdecydowalem sie na Sandisk extreme III 4GB, ale nastepnie wyczytalem w specyfikacji aparatu ze przyjmuje on karty micro flash typu I i II. Dlatego martwi mnie to III w opiesie karty pamieci.
Czy uzywa ktos e-510 z taka wlasnie karta lub orientuje sie czy bedzie ona pasowac?
Dzieki
Chyba niektórym "celowo" znika funkcja SZUKAJ na forum :???::???:
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=200922#post200922
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=12035
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
...wyczytalem w specyfikacji aparatu ze przyjmuje on karty micro flash typu I i II
Ciekawi mnie gdzie coś takiego wyczytałeś ...
Rafał Czarny
16.07.08, 14:32
Witam,
Zamowilem Olympusa e-510, do ktorego chce dokupic karte pamieci. Zdecydowalem sie na Sandisk extreme III 4GB, ale nastepnie wyczytalem w specyfikacji aparatu ze przyjmuje on karty micro flash typu I i II. Dlatego martwi mnie to III w opiesie karty pamieci.
Czy uzywa ktos e-510 z taka wlasnie karta lub orientuje sie czy bedzie ona pasowac?
Dzieki
Będzie banglać na bank. Mam taką w staruszku E500 i działa.
Jak mi śmiga taka w moim Olku 5060WZ (a śmiga już siakiś czas bezproblemowo) to Tobie napewno też będzie działać :lol:
wujek.samo.h
16.07.08, 16:57
Spokojna Twoja rozczochrana! Extreme III z 510 działa aż miło - mam jeszcze 2 gb Kingstoma i xD Olympusa: SanDisc działa lepiej i szybciej niż pozostałe.
dog_master
16.07.08, 17:04
Witam,
Dzieki
Nie ma takiego czegos chyba jak "micro flash". Sa karty microSG i M2, ale nie wiem, czy z przejsciowkami do E. wejda.
Oznaczenia "Ultra II" i "Extreme III/IV" [calosc! nie sam rzymski numerek] to wewnetrze oznaczenia modeli w firmie Sandisk, nie maja one nic wspolnego z typami kart Compact Flash, I i II. Karty beda smigaly, j/w :)
Rafał Czarny
16.07.08, 17:08
Nie ma takiego czegos chyba jak "micro flash". Sa karty microSG i M2...
A nie microSD?
A nie microSD?
napewno microSD... używane w części telefonów komórkowych :roll:
dog_master
16.07.08, 17:49
Sorry, jasne, ze SD. Literowka ;)
Nie ma takiego czegos chyba jak "micro flash". Sa karty microSG i M2...
G jest daleko na klawiaturze od D :lol::lol:
G jest daleko na klawiaturze od D :lol::lol:
w takim razie P jest w innym wszechświecie :lol::lol:
Ciekawi mnie gdzie coś takiego wyczytałeś ...
Wyczytalem np tu: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=180265549412&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=008
Dzieki za odpowiedzi,zamowie tego sandiska.
Pozdrawiam.
Tak jak już ktoś napisał... CF I i II to nie jest to samo co Sandisk Ultra II i Extreme III :roll:
Tak myślałem ...
Połączyłeś dwie nazwy różnych kart w temacie :wink:
A już myślałem że wprowadzają klienta w błąd :)