Zobacz pełną wersję : Hdr
Witam,
Chcialbym sie zapytac czy ktos moze z uzytkownikow moze polecic jakis dobry program to tego rodzaju techniki zdjec?? Slysze pochelbe opinie o photomatix , ale niestety nie moge znalesc nigdzie wersji freeware lub seriala czy tez cracka. Czy ktos mogbly pomoc??
Z gory dzieki za odpowiedzi.
Polecam Dynamic Photo HDR, sam używam
Nie proś tu o seriale i cracki... :evil:
jest chyba trial 30 dniowy
RadioErewan
13.07.08, 15:03
Napiszę to co w upomnieniu:
To nie jest forum złodziei i piratów. Prozę więcej nie próbować nawet podnosić kwestii łamania praw autorskich. Tym razem nie daję nawet punktu karnego, ale następny taki numer i zostaniesz NATYCHMIAST usunięty z forum.
ps. O ile pamiętam to Photomatix występuje w wersji trial, stemplując uzyskane efekty działania.
Tak jest http://www.hdrsoft.com/
a przy okazji, dolar kosztuje poniżej 2 zł, więc Photomatix dwie stówy.
Pozdrawiam
QTPFSGUI. Polecam, za darmo, po polsku na Windę, Mac i Linux
wielkie sorry.... nie pomyslalem o tych serialach i crackach.
A za odpowiedzi wielkie dzieki.
dog_master
13.07.08, 22:58
I oczywiscie pobieraj tylko pliki oznaczone jako TRIAL. Gaaasz. Ludzie... Poszukajcie dobrze, wiem, ze byl jakis darmowy HDRowiec, mialam na starym kompie. Jakis stary, ale ladnie skladal...
Tu jest trial,a wersja podstawowa jest za darmo
http://www.hdrsoft.com/download.html
A tu tutek jak co i do czego
http://abduzeedo.com/how-create-hdr-photos-hdrphotomatix-tutorial
Ok. wielkie dzieki za odpowiedzi. A czy jest mozliwosc zeby z tego photomatixa zapisac plik tak aby mozna go bylo otworzyc w jakims normalnym programie ktory nie czyta hdrow? Np. jako zwyklu jpeg??
A moglbys mi powiedziec jak wybrac format zapisu?? bo ja szukam i szukam i szukam i nic...
z gory dzieki:D bo jak wpisze po kropce np .jpg to mi to sie zapisuje jako jpg ale wazy 50 mb i nie moge tego niczym otworzyc:/
czy jest ktos w stanie to wytlumaczyc??:P
czy jest ktos w stanie to wytlumaczyc??:P
Cos nie mozesz chyba zakozaczyc:grin: Wow.Wydaje mnie sie,ze konczysz w polowie roboty.Nie zapisuj tylko wejdz do opcji Automate -Bath processing i dzialaj dalej.Program Ci wszystko zapisze w folderze,ktory sam utworzy tam gdzie mial pliki.Powinno Ci to wyjasnic.Dawno nie uzywalem,ale chyba tak bylo.
RadioErewan
15.07.08, 00:44
Jak zrobisz HDR, to po prawej uaktywnia się paleta z przyciskami. Jeden z nich nazywa się Tone Maping i z jego pomocą z HDR zrobisz obraz LDR, który zapiszesz w formacie zjadliwym dla innych programów.
Przy okazji. PS czyta HDR (zarówno Radiance jak i Open HDR).
Pozdrawiam
Cos nie mozesz chyba zakozaczyc:grin: Wow.Wydaje mnie sie,ze konczysz w polowie roboty.Nie zapisuj tylko wejdz do opcji Automate -Bath processing i dzialaj dalej.Program Ci wszystko zapisze w folderze,ktory sam utworzy tam gdzie mial pliki.Powinno Ci to wyjasnic.Dawno nie uzywalem,ale chyba tak bylo.
hehe:D kozacze i kozacze:) ale do tego jak sie zapisuje nie doszedlem:D ale jak juz wszystko ustawie tak jak chce i wtedy zamykam program to sie mnie pyta czy zapisac; i zapisuje w jpg:D wiec SUKCES:PP
Wielkie dzieki za odpowiedzi.