Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Hdr

kozak-wow
13.07.08, 14:58
Witam,
Chcialbym sie zapytac czy ktos moze z uzytkownikow moze polecic jakis dobry program to tego rodzaju techniki zdjec?? Slysze pochelbe opinie o photomatix , ale niestety nie moge znalesc nigdzie wersji freeware lub seriala czy tez cracka. Czy ktos mogbly pomoc??
Z gory dzieki za odpowiedzi.

Gundi
13.07.08, 15:02
Polecam Dynamic Photo HDR, sam używam
Nie proś tu o seriale i cracki... :evil:

jest chyba trial 30 dniowy

RadioErewan
13.07.08, 15:03
Napiszę to co w upomnieniu:
To nie jest forum złodziei i piratów. Prozę więcej nie próbować nawet podnosić kwestii łamania praw autorskich. Tym razem nie daję nawet punktu karnego, ale następny taki numer i zostaniesz NATYCHMIAST usunięty z forum.

ps. O ile pamiętam to Photomatix występuje w wersji trial, stemplując uzyskane efekty działania.
Tak jest http://www.hdrsoft.com/
a przy okazji, dolar kosztuje poniżej 2 zł, więc Photomatix dwie stówy.

Pozdrawiam

dzemski
13.07.08, 15:05
QTPFSGUI. Polecam, za darmo, po polsku na Windę, Mac i Linux

kozak-wow
13.07.08, 19:30
wielkie sorry.... nie pomyslalem o tych serialach i crackach.
A za odpowiedzi wielkie dzieki.

dog_master
13.07.08, 22:58
I oczywiscie pobieraj tylko pliki oznaczone jako TRIAL. Gaaasz. Ludzie... Poszukajcie dobrze, wiem, ze byl jakis darmowy HDRowiec, mialam na starym kompie. Jakis stary, ale ladnie skladal...

Mirek54
13.07.08, 23:11
Tu jest trial,a wersja podstawowa jest za darmo

http://www.hdrsoft.com/download.html

A tu tutek jak co i do czego

http://abduzeedo.com/how-create-hdr-photos-hdrphotomatix-tutorial

kozak-wow
14.07.08, 10:24
Ok. wielkie dzieki za odpowiedzi. A czy jest mozliwosc zeby z tego photomatixa zapisac plik tak aby mozna go bylo otworzyc w jakims normalnym programie ktory nie czyta hdrow? Np. jako zwyklu jpeg??

Gundi
14.07.08, 10:29
TIFF, JPG, PSD... wsio.

kozak-wow
14.07.08, 10:41
A moglbys mi powiedziec jak wybrac format zapisu?? bo ja szukam i szukam i szukam i nic...
z gory dzieki:D bo jak wpisze po kropce np .jpg to mi to sie zapisuje jako jpg ale wazy 50 mb i nie moge tego niczym otworzyc:/

kozak-wow
15.07.08, 00:05
czy jest ktos w stanie to wytlumaczyc??:P

Mirek54
15.07.08, 00:35
czy jest ktos w stanie to wytlumaczyc??:P

Cos nie mozesz chyba zakozaczyc:grin: Wow.Wydaje mnie sie,ze konczysz w polowie roboty.Nie zapisuj tylko wejdz do opcji Automate -Bath processing i dzialaj dalej.Program Ci wszystko zapisze w folderze,ktory sam utworzy tam gdzie mial pliki.Powinno Ci to wyjasnic.Dawno nie uzywalem,ale chyba tak bylo.

RadioErewan
15.07.08, 00:44
Jak zrobisz HDR, to po prawej uaktywnia się paleta z przyciskami. Jeden z nich nazywa się Tone Maping i z jego pomocą z HDR zrobisz obraz LDR, który zapiszesz w formacie zjadliwym dla innych programów.
Przy okazji. PS czyta HDR (zarówno Radiance jak i Open HDR).

Pozdrawiam

kozak-wow
15.07.08, 12:35
Cos nie mozesz chyba zakozaczyc:grin: Wow.Wydaje mnie sie,ze konczysz w polowie roboty.Nie zapisuj tylko wejdz do opcji Automate -Bath processing i dzialaj dalej.Program Ci wszystko zapisze w folderze,ktory sam utworzy tam gdzie mial pliki.Powinno Ci to wyjasnic.Dawno nie uzywalem,ale chyba tak bylo.

hehe:D kozacze i kozacze:) ale do tego jak sie zapisuje nie doszedlem:D ale jak juz wszystko ustawie tak jak chce i wtedy zamykam program to sie mnie pyta czy zapisac; i zapisuje w jpg:D wiec SUKCES:PP

Wielkie dzieki za odpowiedzi.