Zobacz pełną wersję : duża karta 8gb i e330, szybkie zdjęcia, naświetlanie kolorów
dog_master
10.07.08, 00:01
Wiem, ze te informacje / tematy byly, ale szukam i szukam i nie moge znalezc... Zakladam tu temat, bo nie wiem, gdzie, a w jedynym-odpowiednim-dziale [wysypisko ;]] nie mozna ;)
1. Czy E-330 łyknie karte 8GB? Szukaczka nie lapie '8GB'...
2. Kiedys byl tu temat o zdjeciach np. wystrzalu z pistoletu czy tez spadajacych kroplach itp, superszybkich obiektow... Gdzies mi wsiąkł :/
3. Wiem, ze ktos kiedys pisal o tym, jak poprawnie naswietlac dany kolor [wiadomo, bialy +2,5, czarny -2,5, ale tam byly poszczegolne kolory, zeby wyszly jak w rzeczywistosci]... To byl 1 post, w jakim temacie - nie pamietam...
Eh eh eh, jakby ktos wiedzial, gdziez te informacje / tematy sa, to bylabym wdzieczna... Albo chociaz jakies wspolrzedne ;) Dzial, tytul, autor tematu, whatever ;) :)
1. łyknie... ja mam zamiar nawet do e-1 kupić 8gb ;)
2. hint dla szukajki: stroboskop
3. oo tego nie kojarzę ani troszkę
Ad 3 to moze to Ci pomoze,Dotyczy to szarosci,ale kolor mozesz sobie podstawic jaki chcesz.
+ 2 1/2 EV bezszczegołowa biel
+ 2 EV skrajnie jasny
+ 1 1/2 EV bardzo jasny
+ 1 EV jasny
+ 1/2 EV srednio jasny
odczyt swiatlomierza odcien sredni
- 1/2 EV srednio ciemny
- 1 EV ciemny
- 1 1/2 EV bardzo ciemny
- 2 EV skrajnie ciemny
- 2 1/2 EV bezszczegołowa czern
Ja tak stosuje i przepalac mi matryca nie przepala.Od motywu zalezy na co ma piorytet,wiadomo,ze z ciemnego lepiej wyciagac.
Smerf Maruda
10.07.08, 05:00
Lucca, to chyba mało przydatne było ;-) Jaka jest jasność żółtego? I czy jest on ciemniejszy czy jaśniejszy od błękitu nieba? ;-)
Podejrzewam, że chodziło o to:
http://www.prf.vel.pl/prf/index.php?option=com_content&task=view&id=263&Itemid=25
I przekleję jeszcze, jakby strona uciekła:
Czerwony -1
Oliwkowy 0
Ciemnozielony -0.5
Ciemny cyjan 0
Niebieski -1.5
Purpurowy -1
Jasnoczerwony 0
Żółty +1.5
Jasnozielony +0.5
Jasny cyjan +1.5
Jasnoniebieski -0.5
Fuksja (Magenta) +0.5
2. Kiedys byl tu temat o zdjeciach np. wystrzalu z pistoletu czy tez spadajacych kroplach itp, superszybkich obiektow... Gdzies mi wsiąkł :/
Pewnie chodziło o to https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=10934&highlight=mikrosekunda
Lucca, to chyba mało przydatne
Moze i nie przydatne.Pewnie masz racje,ja staralem sie przekazac to jak ja ustawiam.Mozesz ,bedac modkim posta usunac,zeby nie zasmiecal tematu.Ja nie bede mial nic przeciwko.
Wszystko zalezy od sytuacji kiedy co gdzie i do czego.Zatabelkowac nie mozna wszystkiego.Np.Mloda para w ostrym sloncu na trawie,ona w bialej sukience z wzorkiem i bukietem ciemno czerwonych roz,on w czarnym garniturze w biale delikatne paseczki-Powodzenia z zabawa w EV:wink::grin::grin:
dog_master
10.07.08, 20:13
3 * tak :) dzieki wielkie :)
Super, to zamawiam 8gb ;p
Na tę mikrosekunde w zyciu bym nie wpadla...
A o tę tabelke to mi chodzilo wlasnie o to, co Smerf wrzucil :) [Lucca - tę robię na oko ;p ale dzieki :)
Juz mi nie uciekną, mam skriny ;p