Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wizjer elektroniczny a ekranik LCD

No-shadow Kick
25.06.04, 08:42
Mam jedno pytanie, bo frapuje mnie pewna rzecz.
Otóż w moim C-765 podczas używania wizjera elektronicznego w trybie fotografowania po naciśnięciu OK (w celu wejścia do menu) obraz automatycznie przełącza się na ekranik LCD.
Jak to jest w przypadku innych modeli Olympusa z wizjerem elektronicznym?
Wg mnie to jest bez sensu :evil: Tak na marginesie, w trybie przeglądania zdjęć menu uruchamia się w wizjerze a nie na LCD. :?:

(A)rturo
25.06.04, 09:24
Dziwne - zoabcz w menu czy nie masz ustawionego jakiegos przelaczania - niekiedy tak jest

arek1249
27.06.04, 10:50
Mam jedno pytanie, bo frapuje mnie pewna rzecz.
Otóż w moim C-765 podczas używania wizjera elektronicznego w trybie fotografowania po naciśnięciu OK (w celu wejścia do menu) obraz automatycznie przełącza się na ekranik LCD.
Jak to jest w przypadku innych modeli Olympusa z wizjerem elektronicznym?
Wg mnie to jest bez sensu :evil: Tak na marginesie, w trybie przeglądania zdjęć menu uruchamia się w wizjerze a nie na LCD. :?:

Ustaw dobrze w menu i będzie wszystko grało, sa tam opcje czy ma być wyświetlane na LCD, wizjerze oraz ewentualny podgląd wykonanego zdjęcia. Trochę trzeba poeksperymentować i dojdziesz do tego. To właśnie cały Olek.

No-shadow Kick
27.06.04, 16:02
Dzięki za odpowiedzi i sugestie.

Niestety czytam już 3 raz moją instrukcję, przeglądam wszystkie 'drabinki' z menu i nici. Nigdzie nie mogę znaleźć opcji odpowiedzialnej za mój problem :( Chyba się poddam...

Pozdrawiam