PDA

Zobacz pełną wersję : Cam2Com



Radar
18.06.03, 10:16
Mam pytanko? Czy kyoś wie czemu ten program nie działa po podłączeniu Olka C4000. :(

xywameg
20.06.03, 12:13
Nie wiem czemu ale u mnie chodził bez problemów :lol:

patrixjer
20.06.03, 16:00
jak również olka c740 i jak to zrobić? a program z jakiej stronki ściągnąć?

GogiNeo
20.06.03, 18:57
...z http://www.olympus.hat.pl/ :lol: i jak uda Ci sie go odpalic z 740ka to daj info jak Ci sie to udalo no za kija nie moge go odpalic z moja 720.

xywameg
28.06.03, 08:46
...z http://www.olympus.hat.pl/ :lol: i jak uda Ci sie go odpalic z 740ka to daj info jak Ci sie to udalo no za kija nie moge go odpalic z moja 720.

For the C-700 Ultra Zoom:

Disconnect camera from PC.
Set Mode dial to A/S/M.
Turn the power on.
Remove the SmartMedia and close the cove door.
Press and hold the OK/Menu and LCD buttons for 3 sec.
Set the Camera Control item to ON and press OK.
Put the SmartMedia back and close the cover door.

mam nadzieję że to jest zrozumiałe
jeżeli nie :
Odłącz aparat od PC (komputera)
wybierak rodzaju pracy ustaw w A/S/M
włącz aparat
wyjmij kartę i zamknij pokrywkę karty
naciśnij i przytrzymaj przyciski OK/MENU i LCD (przycisk który włącza i wyłącza ekran LCD ) przez 3 sekundy
na monitorze pojawi się okienko CONTROL FOR PC ustaw na ON i naciśnij OK
włóż ponownie kartę pamięci zamknij pokrywę i powinno działać . Janie sprawdzałem bo nie dysponuję takim sprzętem ale stosując się do instrukcji do mojego aparatu wszystko ruszyło tylko niestety nie ma podglądu fotgrafowaneg ujęcia pozostaje tylko wizjer optyczny. Jeszcze jedna ważna rzecz gdy skończysz zabawę z programem musisz wrócić do okienka w MENU o sterowaniu z PC wrócić do poprzedniego stanu aparatu
bo nie będzie prawidłowo działało odczytaywanie aparatu jako wymiennego dysku

max
6.08.03, 19:35
czy ktos to sprawdził z 740 ?

bazi
6.08.03, 22:14
Strona projektu [a zarazem najnowsza wersja Cam2Com]: http://sabsik.com/Cam2Com

W Help'ie kazdej wersji jest dokladnie opisane jakie modele aparatow obsluguje i W JAKICH WIN'ach , wiec tam najlepiej zajrzyjcie ;)

Wersja 2.0.1.23 z 15 maja 2003 nie obsluguje C-740 [ale C-730, wiec moze zadziala :roll:, chyba, ze sa za duze roznice w sofcie...]; C-4000 jest bez problemu obslugiwany w W2K, WXP, nie testowany na W98SE i WMe, ale powinien dzialac OK.

hillel
7.08.03, 19:31
z 740 na razie nie dziala (moze nowsza wersja???).

z 720 dziala i nigdy dzialac nie bedzie. niestety.

hillel
8.08.03, 16:16
tfu, tfu! z 720 oczywiscie nie dziala itd.

jasiu
14.09.03, 00:17
kurcze, nie moge tego knifu odpalic w 750'ce,
ale za to przytrzymalem te 2 guziki z otwarta klapka i jest reset aparatu (ustawil mi sie na japonski :shock: ) i usb np na control
czy ktos wie co to robi?
jasiu

Setka
14.09.03, 17:42
A mam jeszcze jedno pytanie,może głupie ,ale czy programem Cam to Pc można coś na stałe pozmieniać w oprogramowaniu tak ,że będzie potrzebna interwencja serwisu.Bo jest tam funkcja wybierania pola AF nie mogę się za bardzo doczytać w instrukcji o co chodzi? Czy to zmienia ustawienia Af na stałe ?CZy można tym programem uszkodzić oprogramowanie Olka? Czy ma ktoś polskie tłumaczenie instrukcji tego programu? Pozdrawiam!!!!

Jan Tobolski
15.09.03, 08:57
No wlasnie, C4040 Z tez nie widzi, program pieprzy o jakichs bledach, wiecie co jest grane?

Arras
15.09.03, 13:20
program cam2cam NIE obsługuje aparatów:
C-7xx
C-50
E10
E20
i nigdy z nimi działać nie będzie - tak pisze instrukcja

sil
23.09.03, 06:34
mam aparatg c- 720 i chciałem połącyc go z kompem za pomoca programu Cam2Com jednak nie ma takiejmozłiwości czy zna ktos inny program lub sposób na to by mżna było sterować aparatem za pomoca komputera