Zobacz pełną wersję : Olympus OM-D e-5 Mark 2 - brak reakcji
Witam, posiadam aparat Olympus OM-D e-5 Mark 2, wszystko było w porządku aż w końcu przy którymś użyciu aparat wyłączył się i od tamtej pory nie reaguje na nic. Po włączeniu go nie reaguje na nic, nic się nie dzieje, po założeniu obiektywu coś próbuje zrobić, cyka. Jak klikasz przycisk OK na włączonym i przytrzymasz to zaczyna migać dioda autofocusa na pomarańczowo. Po podłączeniu USB do aparatu, aparat wyświetlił menu USB na ekraniku ale nic poza tym. Wie ktoś w czym może być problem? Pytanie moje brzmi czy jest sens oddawać go do serwisu czy kupić coś innego w podobnym budżecie?
Makromaniak
29.07.25, 17:02
Porzadny serwis wydaje opinię bezpłatnie.....wartość aparatu to między 1500 a 2000, wiec pytanie ile jeszcze dołożyć. Najprostrze rozebranie aparatu to jaieś 300 zet, pytanie czy sa jeszcze cześci do aparatu sprzed 10 lat??? Firma juz nie istnieje :-) Ja ostatnio naprawiałem głupia awarię w E-M1 mark 1 ( znana sprawa- odkręcają się srubki od wewnątrz mocujące ucho do paska, trzeba rozebrać sporo części zeby tam się dostać) i musiałem wydać 350 zet, a te aparaty w różnym stanie chodzą gdzieś tak po 1200-1500.....wiec jednak mimo wszystko to tylko 1/4 wartości