Zobacz pełną wersję : Zamienniki baterii do E-M1 mark III
Chcę kupić zamiennik oryginalnej baterii, działający z oryginalną ładowarką. Czy ktoś używał np Duracella?
Czy możecie jakiś polecić lub odradzić ?
Ja używam Newell'a. Duracela miałem do G9 i spieprzył się po pierwszym ładowaniu.
Ja używam Newell'a. Duracela miałem do G9 i spieprzył się po pierwszym ładowaniu.Dzięki. I czy ładujesz go oryginalną ładowarką ?
Dzięki. I czy ładujesz go oryginalną ładowarką ?
Tak, oryginalną.
255243
Ja używam GreenCell, ale z 2 kupionych tylko jeden działa (tzn. ładuje się, drugi się nie ładował w oryginalnej ładowarce). Oczywiście mimo buńczucznych zapewnień sprzedawcy nie są rozpoznawane jako "legitne", aparat ostrzega że woli oryginalne, nie pokazuje % (tylko pełny - 2/3 - 1/3), również nie ładuje przy zasilaniu USB. Zauważyłem (i to samo w EM-5m2), że ani oryginalna ładowarka nie ładuje do pełna (to nawet dobrze, bo przedłuża żywotność), ani aparat nie rozładowuje do końca. Stąd wrażenie że pojemność mniejsza. Ładowanie/rozładowanie testowe potwierdza z grubsza nominalną pojemność, tzn. ok. 1700mAh a nie ten pierdyliard napisany na obudowie ;).