Zobacz pełną wersję : Focus peaking w trybie MF
Czy da się ustawić tak Pen'a żeby po przesunięciu pierścienia na obiektywie włączył się focus peaking?
Na LCD mam napis MF, ale żeby zaczęło podświetlać krawędzie to muszę w menu przełączyć tryb na MF, trochę bez sensu.
Nie pamiętam już jak było w OM-D :-(
Czy obiektyw masz że stykami, czy bez żadnej komunikacji z body? Bo jak bez, to zostaje tylko ręczne włączanie FP.
Czy obiektyw masz że stykami, czy bez żadnej komunikacji z body? Bo jak bez, to zostaje tylko ręczne włączanie FP.
Obiektyw to m.Zuiko 17mm 1.8, poszukałem w sieci i chyba ten typ tak ma, będę musiał z tym żyć :-)
Aaa nie doczytałem, że to szkło ze sprzęgłem AF:)
Z forum dpreview:
"This feature is something that is - as mentioned before - kind of "reserved" for the Pro-Lineup. Both my Zuiko 12-100mm and even the Leica 100-400mm from Panasonic do this by default, the Olympus 17mm however won´t."
No Olympus, nieładnie :-P
Jakbym chciał mieć wielkie 17mm 1.2 to bym kupił 35mm 1.4 do Sony, a nie małego Olympusa :-D
Mogę doradzić :)
Jak miałem EPL-5 to podpiąłem do klawisza funkcyjnego tego po lewej stronie Fn-3 ? Już nie pamiętam, ale jakoś tak, a powiększenie do drugiego funkcyjnego.
Tak też zrobię, nie wiedziałem że to taka "Pro" funkcja :-D
Myślałem że to ja coś źle ustawiłem