PDA

Zobacz pełną wersję : Autofokus 45mm F1.8

FrankDux
12.07.22, 06:45
Witam.
Proszę o info użytkowników obiektywu Olympus 45mm F1.8 na body Omd M1 Mark II w sprawie szybkości autofokusa i przydatności do szybkich ujęć np. rajdy samochodowe. Na forum optyczne.pl napisano oględnie , iż jes to mniej niż jedna sekunda, ale oni robili test na body dużo starszym. Pozdrawiam

jkr
12.07.22, 07:07
Witam.
Proszę o info użytkowników obiektywu Olympus 45mm F1.8 na body Omd M1 Mark II w sprawie szybkości autofokusa i przydatności do szybkich ujęć np. rajdy samochodowe. Na forum optyczne.pl napisano oględnie , iż jes to mniej niż jedna sekunda, ale oni robili test na body dużo starszym. PozdrawiamNigdy nie mierzyłem czasu, ale wiem jedno, że dla jednych będzie szybko dla innych wolno. Mz musisz sam to ocenić.

FrankDux
12.07.22, 09:05
Chodzi mi konkretnie o to czy zdjęcia robione tym obiektywem samochodom pędzącym z dużą prędkością będą udane czy nie. Może ktoś fotografował tym obiektywem takie sceny i ma odczucia , które mógł by mi przekazać. Filozofię o której kolega pisze znam , lecz nie o to mi chodziło.

Bodzip
12.07.22, 09:52
Udane zdjęcie w tego typu sytuacjach zależy nie tylko od autofokusa.
W grę wchodzi jeszcze:
pogoda i ilość światła
ISO, przysłona
umiejętność panoramowania.
Nawet gdy AF będzie niesamowicie szybki, zdjęcie może wyjść takie :mrgreen:

246206

Sabcio
12.07.22, 20:27
Ten obiektyw jest obiektywem portretowym. A zatem trudno będzie coś pędzącego dobrze przekazać do puszki.