Zobacz pełną wersję : Zginęła siatka w OW...
Po przeprowadzce do nowego kompa, zginęła mi gdzieś siatka w OV v.3, której używałem do poziomowania i kadrowania zdjęć w edytorze...Podpowiedzcie proszę, jak ją z powrotem zainstalować? Inne znaczniki są: łapka, czerwone oczy, 1:1, powiększanie i zmniejszanie...A tej, na której mi zależy - nie ma :sad: Z góry dzięki!
Podpowiedzcie proszę, jak ją z powrotem zainstalować? !
Może po prostu włączyć? W zakładce Zdjęcia>Pokaż siatkę.
246000
Dzięki za reakcję helmuth...ale gdyby to było takie proste, to nie ośmieliłbym się zawracać głowę:wink:
Z ciekawości aż zainstalowałem jakąś starą wersję OV znalezioną na dysku i jak się wejdzie do Menu->Akcja->Otwórz okno edycji, to w tym oknie edycji, które się pojawi, jest na dole ikonka siatki, która nawet działa :) Jak u Ciebie nie ma, to nie wiem, może to od wersji zależy.
... gdyby to było takie proste ...W tytule napisałeś OW, więc podałem jak to zrobić w Olympus Workspace. Z tego co piszesz wynika, że chodzi o Olympus Viewer. :wink:
Jest podobnie ale dopiero po wybraniu zakładki Edytuj
246010:
Jeszcze raz serdeczne dzięki za pomoc i czas poświęcony na wyjaśnienia. Niestety, w OV który zainstalowałem w nowym kompie, nie ma w ogóle takiej opcji
zdjęcia->siatka...W związku z tym pożegnam się z nią i zainstaluję OWorkspace...Po wielu latach użytkowania Viewera, trzeba będzie zmienić przyzwyczajenia.
Niestety, w OV który zainstalowałem w nowym kompie, nie ma w ogóle takiej opcji
zdjęcia->siatka...Pewnie jest to jakaś stara wersja. Ostatnia wypuszczona wersja (z niej dałem screena) to 2.4.1
Można ją jeszcze znaleźć w necie, choćby tu (https://olympus-viewer-3.software.informer.com)
W związku z tym pożegnam się z nią i zainstaluję OWorkspace...Po wielu latach użytkowania Viewera, trzeba będzie zmienić przyzwyczajenia.To następca OV, ma trochę więcej możliwości a w obsłudze podobny.