Zobacz pełną wersję : Poprawka 14/2021 - głosowanie
popRAWka 14/2021 - Głosowanie
Witam i zapraszam do głosowania w 14-tej edycji popRAWki.
Mamy 9 prac
Można głosować maksymalnie na 2 prace.
Nie jest to oczywiście obowiązkiem, można głosować
tylko na jedną. Prosiłbym tylko o nie głosowanie na maksymalną dozwoloną ilość prac.
Oczywiście, nie głosujemy na swoją pracę bo będzie bubu :sad:
Termin głosowania 3 dni, czyli do 19.11.21r. (piątek)
Wyniki postaram się ogłosić zaraz po głosowaniu
Po zakończonym głosowaniu zostaną ujawnieni autorzy prac.
Jeśli ktoś sobie nie życzy ujawnienia proszę o informację na priv
Numer danej pracy znajduje się nad zdjęciem.
Autorem pliku RAW jest gulasz
Po zakończeniu zabawy proszę zwycięzce o przesłanie swojego pliku RAW !!!
Dla chętnych do pobrania paczka z pracami
238900
Propozycje poprawkowe - kolejność wg losowego rozkładu liczb :smile:
zdjęcie poglądowe
238901
1. 238902
2. 238903
3. 238904
4. 238905
5. 238906
6. 238907
7. 238908
8. 238909
9. 238910
Spóźniłem się. Wrzucam więc swoją fotkę poniżej
238911
Spóźniłem się. Wrzucam więc swoją fotkę poniżej
Brawo :)
Uwaga !!
Jeden z kolegów się pomylił i zagłosował 3x zamiast 2x.
Cóż, zdarza się. Już uzgodniłem, który głos mam usunąć.
Piszę o tym, bo po upublicznieniu głosów ktoś mógłby mieć pretensje.
Rozumiem że jako moderator usunąłeś ten głos. Czyli tego trzeciego głosu i tak nie będzie widać po opublikowaniu głosowania.
To po co o tym pisać :shock:
To ja narozrabiałem i nie wiem, czy da się usunąć jeden głos. U siebie ciągle widzę zaznaczone trzy zdjęcia. Obawiam się, że Bodzip będzie musiał usunąć uzgodniony głos ręcznie z podsumowania.
Zwykle głosuję na jedną pracę, czasem dwie, ale ten konkurs wydał mi się dość wyrównany i z fajnymi efektami, więc pojechałem po bandzie, a nawet za nią wypadłem... :roll:
Rozumiem że jako moderator usunąłeś ten głos. Czyli tego trzeciego głosu i tak nie będzie widać po opublikowaniu głosowania.
To po co o tym pisać :shock:Bo się nie da. Jak andtor2 prowadził, to robił ankietę od nowa. A ja stary jestem...
Dobrze że wszelkie niejasności są komunikowane na bieżąco. Prostuje to na przyszłość jakiekolwiek wątpliwości. A tymczasem głosy oddane.
moja wersja jest tutaj (https://forum.olympusclub.pl/threads/101940-gulasz-gania-po-g%C3%B3rach-)/page23?p=1411865&viewfull=1#post1411865) - jako ze zapomniałam że ten kadr już kiedyś wysłałam Bodzipowi do poprawki to go wrzuciłam niezaleznie w swoim wątku
też pewnie zrobiłabym go nieco inaczej - ale może kiedyś
sama zastanowie sie czy głosować bo nie ukrywam ze średnio mi się podobają te wersje - jeszcze przekminię
Przeciek moi drodzy :)
Na pierwszym miejscu jedna praca
Na drugim miejscu też jedna
potem aż 4 prace z równą ilością głosów
Przeciek moi drodzy :)
Na pierwszym miejscu jedna praca
Na drugim miejscu też jedna
potem aż 4 prace z równą ilością głosów
I tą "razą" moja bez :).
Witam.
Chciałem tylko zgłosić, że link z górnych powiadomień "Zagłosuj" prowadzi do Poprawki 13/2021. ;)
I tą "razą" moja bez :).
Przeciek bis - nie ma zer :mrgreen:
Ja pierdziu, ktoś mnie docenił :mrgreen:
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Witam.
Chciałem tylko zgłosić, że link z górnych powiadomień "Zagłosuj" prowadzi do Poprawki 13/2021. ;)
Dzięki, już zgłosiłem.
Przeciek bis - nie ma zer :mrgreen:
Ja pierdziu, ktoś mnie docenił :mrgreen:
Ufffff co za ulga. Dla Ciebie i dla mnie. :)
Tylko dla autorki to rozdanie to duża trauma, mimo jak tu pisali wyrównanego poziomu. :)
Bo się nie da. Jak andtor2 prowadził, to robił ankietę od nowa. A ja stary jestem...
a właśnie że się da :)
tylko fret musi Ci napisać priva z którego odciąć głos
wchodzisz w edycje ankiety i tam gdzie wpisujesz nazwy kolejnych zdjęć (a później dopisujesz nicki) to po prawej stronie prezentują Ci się liczby głosów dotychczas oddanych - i możesz w to ingerować
jedyne czego sie nie da poprawic - to wymazać ze fret zagłosował na to zdjęcie - wiec bedzie widoczne ze zaglosowal a liczba glosow bedzie o 1 mniejsza po poprawce
mam nadzieje ze czytelnie to napisalam
a właśnie że się da :)
tylko fret musi Ci napisać priva z którego odciąć głos
wchodzisz w edycje ankiety i tam gdzie wpisujesz nazwy kolejnych zdjęć (a później dopisujesz nicki) to po prawej stronie prezentują Ci się liczby głosów dotychczas oddanych - i możesz w to ingerować
jedyne czego sie nie da poprawic - to wymazać ze fret zagłosował na to zdjęcie - wiec bedzie widoczne ze zaglosowal a liczba glosow bedzie o 1 mniejsza po poprawce
mam nadzieje ze czytelnie to napisalam
Napisałaś czytelnie, napisałem na priva które odrzucić, ale dla wnikliwego liczyciela głosów, to chyba nadal byłoby dziwne, wydaje mi się, że lepiej zwyczajnie przyznać się do błędu i każdy wie o co chodzi. Moja kulpa, zwykle nie korzystałem z limitu i myślałem, że zawsze jest "3", w końcu boh trojcu lubit ;)
A mnie Andrzej napisał na PW jak to zrobić... taaak, nadal podgląda :mrgreen: Forum Oly uzależnia.
ldla wnikliwego liczyciela głosów, to chyba nadal byłoby dziwne,
e tam - tez sie sama kiedys walnęłam i to w FM - wywaliłam jeden głos i po sprawie - zdarza się najlepszym :mrgreen:
... mimo jak tu pisali wyrównanego poziomu. :)Wyrównanego? W jakim sensie?
Patrzę na konkursowe prace i jedyne co mogę określić jako wyrównane, to jednak zakłamywanie rzeczywistości. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że zamglony krajobraz może być tak kolorowy. Może nie biorę tego co autorzy prac? :-P
A poważnie mówiąc, spodziewałem się w tej edycji wielu klonów a tu zonk! Jak już napisałem, prace różnią się kolorami. Wydaje się, że niektóre prace były miejscowo "podkolorywane", niektóre MZ za bardzo. Swojej wersji nie wysłałem, choć miałem przygotowaną ale przegapiłem termin. Była zbliżona do najmniej kolorowej wersji z tych nadesłanych, dlatego zagłosuję na te najmniej kolorowe. :wink:
Sam zauważyłeś, że prace starające się wiernie oddać rzeczywistość będą wyglądały jak klony no i głosowanie byłoby w zasadzie zbędne, bo autor najlepiej wie jak było :) Dla mnie to jest fajne, że obrabiający mają swoje wizje artystyczne.
Pozdrowienia dla Andtora :)
Mi się taka mgła kojarzy z porankiem,słońce jest gdzieś nisko, mgła przy ziemi, wystające z mgły jesienne drzewa mogą być oblane słońcem. ;)
Wyrównanego? W jakim sensie?
Patrzę na konkursowe prace i jedyne co mogę określić jako wyrównane, to jednak zakłamywanie rzeczywistości. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że zamglony krajobraz może być tak kolorowy. Może nie biorę tego co autorzy prac? :-P
A poważnie mówiąc, spodziewałem się w tej edycji wielu klonów a tu zonk! Jak już napisałem, prace różnią się kolorami. Wydaje się, że niektóre prace były miejscowo "podkolorywane", niektóre MZ za bardzo. Swojej wersji nie wysłałem, choć miałem przygotowaną ale przegapiłem termin. Była zbliżona do najmniej kolorowej wersji z tych nadesłanych, dlatego zagłosuję na te najmniej kolorowe. :wink:
Napisałem o wyrównanym poziomie na podstawie wpisu nr 5.
Jak najbardziej zamglony krajobraz może być niesamowicie kolorowy. Jak na moich zdjęciach ze Śnieżki.
Tak jak napisał fret, niektórzy autorzy puścili wodze fantazji. I chwała im za to, bo prace się różnią i łatwiej jest na coś się zdecydować.
Jeśli bym miał wybierać pomiędzy szarą ponurą wersją, a jeszcze bardziej szarą to pewnie bym sobie strzelił w głowę gumą z majtek. :)
Tak przynajmniej coś się dzieje, a głosujący i tak rozstrzygną nasze rozterki.
Co do użycia podbarwiania miejscowego to raczej jesteś w błędzie, To bardziej wygląda na kolor selektywny.
Lokalnie, to chyba korygowano przepały i zafarby w chmurkach.
Mi się taka mgła kojarzy z porankiem,słońce jest gdzieś nisko, mgła przy ziemi, wystające z mgły jesienne drzewa mogą być oblane słońcem. ;)
Wyjąłeś mi to spod palców :)
Potrzeba dwa głosy do drugiego przecieku...
... pewnie bym sobie strzelił w głowę gumą z majtek. :)A kto Ci broni? Naprzód! :-P
Wyjąłeś mi to spod palców :)
Cieszę się że nie tylko ja mam takie postrzeganie świata.. :)
że tak powiem - zakończyła się ankieta więc się wypowiem bardziej
po pierwszym looku stwierdzilam że nie zagłosuje bo nie mam na co :( zbyt poprawione te foty wyszły
po kolejnym stwierdziłam że zagłosuje na ostatnie - tj 10 - jak się okazało cissic dodał je poza konkursem i nie ma go na liście - choc praca ciut rozmiękczona to najbliższa mi się okazała
ostatecznie zagłosowałam na właściwą ostatnią - bo najmniej było skaszanione to mgliste
choć nie ukrywam ze zwycięska 7-ka też była bliska by dostać głos ode mnie - ale ciut więcej powściągliwości w mgłach by się przydało
jesli chodzi o kolory - to nie czepiałabym się tak bardzo ciepłego zabarwienia - bo ono tam było - takie mam wspomnienia z tego dnia
słońce tam wyczyniało cuda a te chmury - no nie widziałam nigdy takiego spektaklu - zakończonego widmem Brockenu ;) (mym pierwszym)
no to tak w skrócie tyle
ciekawam tylko które czyje
jak się okazało cissic dodał je poza konkursem i nie ma go na liście - choc praca ciut rozmiękczona to najbliższa mi się okazała
W ramach poprawności napiszę, że u mnie tylko mgła u mnie była rozmiękczona. Wszystkie drzewa ponad nią, chmury i szczyt w oddali było na ostro. To takie 2 minuty zabawy z maskami. Pozdrawiam :)
Gratulacje dla zwycięzcy. A osobista satysfakcja to to, że na tę pracę głosowałem.
W ramach poprawności napiszę, że u mnie tylko mgła u mnie była rozmiękczona. Wszystkie drzewa ponad nią, chmury i szczyt w oddali było na ostro. To takie 2 minuty zabawy z maskami. Pozdrawiam :)
tak wiem :) tzn domyślałam się - dlatego najblizej mi było do Twojej wersji