PDA

Zobacz pełną wersję : Media Markt a Olympus C-450!!!

ajacques
14.06.04, 11:48
Mam złe doświadczenia z Media Markt.
Kupiłem Olympus C-450 - padł po niecałym miesiącu.
Nie działała klawiatura (także zoom) w trybie robienia zdjęć.
Serwis w Media do bani.
Czekam 4 tydzień (czas serwisu minął) i nikt nie raczy do mnie zadzwonić.
Byłem u nich i ich o......
Mam iść jutro po nowy ale dowiaduje się u nich że taki sam model też jest w serwisie i też padła klawiatura.
CO O TYM MYŚLEĆ?
CZY BRAĆ NOWY skoro duże prawdopodobieństwo że padnie?

bazi
15.06.04, 08:15
Chyba jest tak, ze serwis ma 14 dni (ew. 21) na naprawe sprzetu, a jak nie to zadasz nowego sprzetu... :?

ajacques
16.06.04, 09:43
mam swojego Olympusa :)
niestety skończyło się na wymianie plyty głównej
dałem 18 maja a odebrałem 14 czerwca to jest 27 dni a powinno być max 21 dni
no nic ale i tak im się dostało w niedzielę :)

C-4!
16.06.04, 22:13
mam swojego Olympusa...

Miałem zamiar kupic ten model Olka :) lecz po przeczytaniu Twojego posta i opiniach kilku moich znajomych (ktorzy narzekali na niego) zaczynam sie zastanawiac i wahac... Dlatego chciałbym znac Twoja opinie na jego temat, dowiedziec sie jak go oceniasz w skali jakosci, działania, funkcjonalnosci itp.

Btw. sprawe Media pozostawiam "bez komentarza" juz dawno przekonałem sie , ze obsluga-servis pozostawia wiele do zyczenia...

FotomanC765
17.06.04, 21:50
To ja tez kupiłem w media markcie tylko ze olka c765 :? i tez ma sie mi popsuć?mam go prawie tydzień i jest bardzo dobry zero wad wyprodukowany z korei ale zaczynam się obawiać po tym przeczytaniu postu,że też mi się popsuje :cry: a szkoda bo robi takie ładne fotki

suhotnik
17.06.04, 22:15
No przestańcie.
To mógł być każdy inny aparat ;)
Ja kupiłem 745 w MM i nie narzekam.
Mam nadzieję, że tak pozostanie ;)

FotomanC765
17.06.04, 22:45
No tak ale podobno na początku są dobre a póżniej się psują za tydzień albo za rok.A wy jakie macie aparaty i skąd produkcji aparaty macie macie ja mam z korei i jest sprowadzany z eurocolor mam nadzieje,że mi się niepopsuje ten drogi olek :? Pozdrawiam!

ajacques
18.06.04, 08:32
MOIM ZDANIEM TO NIE DO KOŃCA WINA MEDIA MARKT

C-450 uważam że spełnia moje wymagania.
MOjej żonie tylko przeszkadza że nie ma rejestracji dźwięku.

Aha dla mnie też istoną rzeczą jest ubogi wybór rozdzielczości.
Skok z 1024 na 2288 to za dużo. Przydałoby się 1600 - chodzi mi o oszczędność pamięci na karcie. 1024 to za mało a 2288 zdeecydowanie za dużo aby uzyskać format 10x15 przy 300dpi.

A co do kupowania w media markt to mam mieszane uczucia i nigdy więcej tam nie kupię! ale to tylko moje zdanie

PS kupiłem ostatnio maszynkę do strzyżenia w media, fakt że tanią bo za 20zł i jest fatalna - wręcz do d... (kupiłem za tyle samo na zwykłym bazarze i byla ok przez jakieś 2 lata)

Momik
21.06.04, 13:08
Witam
O zgrozo że dopiero teraz przeczytałem ten temat !!!!!
Dnia 07 czerwca 2004 zakupiłem w Media Markt Olympusa c 450 zoom , dnia 09 czerwca zaniosłem go do serwisu. Aparat działał przez TRZY !!!!!! dni. Przestał działać przycisk menu....
dziś zadzwonił pracownik serwisu Media Markt i poinformował mnie że w serwisie Olympusa nie mają częsci zamiennych i wysyłają aparat za granicę (dodatkowo conajmniej dwa tygodnie od dziś). I co ja mam o tym myśleć ??? Wywaliłem ponad 1000 zł na aparat i miałem trzy dni i nie mam nic. Czy te aparaty są rzeczywiście tak .... złe czy to poprostu zbieg okoliczności? Czy ktos ma taki aparat i wszystko jest dobrze czy mam zażądać zwrotu gotówki zrezygnowac z cyfraka i kupić starego poczciwego Zenita?
Pozdrawiam

maci
21.06.04, 18:53
Witam ja tez zakupilem c-450zoom mój jest wyprodukowany w indonezji.Od stycznia sprawował sie dobrze az tu nagle kilka dni temu chcialem zrobic zdjecie z lampa,naciskam migawke i co zdjecie niby jest a go nie ma.Wg mnie nie zostaje to zdjecie zapisane na karcie pamieci,a natomiast bez lampy aparat pracuje bez zarzutow.I o co tu chodzi moze cos poradzicie.Pozdrawiam:)