PDA

Zobacz pełną wersję : E-420 nie robi zdjęć

Joolte
18.07.21, 22:14
Mam taki problem. Aparat przy wykonywaniu zdjęcia zawiesza się, nie reagują przyciski. Po 2-3 minutach odwiesza się ale zdjęcie nie zostaje zapisane. Ktoś wie czemu tak może być?

apz
18.07.21, 22:19
to dosyć archaiczny aparat, myślę, że już nie obsługiwany przez serwis firmowy, ale warto to sprawdzić, mogę być w błędzie. Sprawdziłbym na innej baterii, po jej rozładowaniu i naładowaniu na maksa.

Joolte
18.07.21, 22:27
Zapomniałem dodać ze problem pojawia się tylko przy robieniu zdjęć z fleszem. Miga też w prawym górnym rogu czerwona ikonka pioruna

cobra
18.07.21, 22:50
Fleszem wbudowanym, czy zawnętrznym?
Możliwe, że podczas ładowania wewnętrznej lampy brakuje energii do przetworzenia i zapisania zdjęcia. Może bateria jest już tak padnięta, że siada jej wtedy napięcie? To tylko przypuszczenie.

jkr
18.07.21, 23:28
Mam taki problem. Aparat przy wykonywaniu zdjęcia zawiesza się, nie reagują przyciski. Po 2-3 minutach odwiesza się ale zdjęcie nie zostaje zapisane. Ktoś wie czemu tak może być?
Chyba czas na zmiany.

kano
19.07.21, 17:12
Zapomniałem dodać ze problem pojawia się tylko przy robieniu zdjęć z fleszem. Miga też w prawym górnym rogu czerwona ikonka pioruna

Jak cały czas mruga, to znaczy że nie naładował flesza. Sądzę, że bateria do wymiany.

antofra
3.01.24, 22:20
Miałem coś podobnego z e-420, no dobre 10 lat temu. Już wtedy były problemy z serwisem, w końcu znalazłem punkt i stwierdzili: płyta główna do wymiany. Tak zrobili. Aparat w zasadzie działa do dzisiaj, choć już go rzadko używam- problemy w wyłącznikiem, trzeba wyczyścić.