Zobacz pełną wersję : Poprawka 10/2021 - głosowanie
popRAWka 10/2021 - Głosowanie
Witam i zapraszam do głosowania w jubileuszowej edycji 10/2021 popRAWki.
Mamy 11 prac - myślałem, że będzie więcej, cóż :roll:
Można głosować maksymalnie na 2 prace.
Nie jest to oczywiście obowiązkiem, można głosować
tylko na jedną. Prosiłbym tylko o nie głosowanie na więcej niż dwie prace.
Oczywiście, nie głosujemy na swoją pracę bo będzie bubu :sad:
Termin głosowania 3 dni, czyli do 24.06.21r. (czwartek)
Wyniki postaram się ogłosić zaraz po głosowaniu, noooo chyba że ten teges :roll:
Po zakończonym głosowaniu zostaną ujawnieni autorzy prac.
Jeśli ktoś sobie nie życzy ujawnienia proszę o informację na priv
Numer danej pracy znajduje się nad zdjęciem.
Autorem pliku RAW jest @lisiajamka1 (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=9858)
Po zakończeniu zabawy proszę zwycięzce o przesłanie swojego pliku RAW !!!
Dla chętnych do pobrania paczka z pracami
234792
Propozycje poprawkowe - kolejność wg losowego rozkładu liczb :smile:
zdjęcie poglądowe:
234793
Uwaga, zauważyłem dwie prace niezgodne z regulaminowym wymiarem. Waszej decyzji pozostawiam czy na nie głosować czy nie. Nie miałem serca aby je odrzucić :oops:
Propozycje poprawkowe:
1.
234794
2.
234795
3.
234796
4.
234797
5.
234798
6.
234799
7.
234800
8.
234801
9.
234802
10.
234803
11.
234804
Tabelka z punktacją:
234984
Szczerze mówiąc to naczelnego nie najlepiej żeście potraktowali....:wink:
W guglach ta rasa wygląda tak, że każdy osobnik jest po przyjrzeniu się inny tzn. sierść jest różna i zależy to chyba od wieku.
Wiejo, ja myślę że Krakman owi chodzi o to że na wielu zdjęciach ta sierść jest zmasakrowana przesadnym odszumianiem i wygląda cokolwiek.... niekorzystnie :-P
Faktycznie niezbyt fajnie wyszły te małpiszonki. I strasznie ponuro.
Szczerze mówiąc to naczelnego nie najlepiej żeście potraktowali...
My? Jeśli dobrze pamiętam wysłałeś!
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Faktycznie niezbyt fajnie wyszły te małpiszonki. I strasznie ponuro.
Nie wszystkie.
Od kiedy i od jakich matryc zacząłeś przygodę z RAW'ami?
Mój ci jest najśliczniejszy, tyle że nikomu się nie spodobał. Przez te pchły pewnikiem :(
Tamtych Makaków nie znam, ale widziałem te ze szczytu na Gibraltarze, i maja kolorowe buzie, te indyjskie wypłowiały? Nie mają też czarnych dołów zamiast oczu i oczodołów, sierść miały brązową w różnych odcieniach nie żółtawą, I włosa nie miały posklejanego...
Zobaczyłem też Miszcza Ostrzenia, gratuluje po ogłoszeniu wyników gotów jestem w uznaniu pracowitości przesłać Mistrzowi kilogram cebuli.
A wracając do meritum, wypowiadałem się wcześniej, zabawa z matrycą Panasonic-a, dzisiaj po wielu już latach lepszych matryc to katorga dla uczestników, bo wielu zapomniało jak takie obrazki dobrze wywoływać...
Taki chichot historii systemu m4/3
Gratuluję tym, którzy mimo wszystko podjęli rękawicę, mnie stać na to nie było...
Mój ci jest najśliczniejszy, tyle że nikomu się nie spodobał. Przez te pchły pewnikiem :(
Było trzezeba je wyiskać. :mrgreen:
Nie wszystkie.
Od kiedy i od jakich matryc zacząłeś przygodę z RAW'ami?
Od 2005 roku, i od matrycy 6mpx.
Tamtych Makaków nie znam, ale widziałem te ze szczytu na Gibraltarze, i maja kolorowe buzie, te indyjskie wypłowiały? Nie mają też czarnych dołów zamiast oczu i oczodołów, sierść miały brązową w różnych odcieniach nie żółtawą, I włosa nie miały posklejanego...
Zobaczyłem też Miszcza Ostrzenia, gratuluje po ogłoszeniu wyników gotów jestem w uznaniu pracowitości przesłać Mistrzowi kilogram cebuli.
A wracając do meritum, wypowiadałem się wcześniej, zabawa z matrycą Panasonic-a, dzisiaj po wielu już latach lepszych matryc to katorga dla uczestników, bo wielu zapomniało jak takie obrazki dobrze wywoływać...
Taki chichot historii systemu m4/3
Gratuluję tym, którzy mimo wszystko podjęli rękawicę, mnie stać na to nie było...
A nie jest tak, że kolor futra i nie tylko makaków zależy od szerokości geograficznej na jakiej żyją i od pory roku?
Przecież ten milusiński też ma "czerwoną" twarz i ciemne oczodoły. Ale zlikwidowaliśmy ten "makijaż", bo myśleliśmy że to tylko cień. :)
A nie jest tak, że kolor futra i nie tylko makaków zależy od szerokości geograficznej na jakiej żyją i od pory roku?
Przecież ten milusiński też ma "czerwoną" twarz i ciemne oczodoły. Ale zlikwidowaliśmy ten "makijaż", bo myśleliśmy że to tylko cień. :)
Raczej jest tak, że odosobnione populacje zwierząt mają swoje własne pule genetyczne koloru, co określa kolory ich futra. Każda swoje.
A co do samego zdjęcia, to makak siedzi tyłem do ostrego światła, zatem oczodoły będzie miał w cieniu, a dokładniej w kolorowym szumie Panasonic-a
Raczej jest tak, że odosobnione populacje zwierząt mają swoje własne pule genetyczne koloru, co określa kolory ich futra. Każda swoje.
A co do samego zdjęcia, to makak siedzi tyłem do ostrego światła, zatem oczodoły będzie miał w cieniu, a dokładniej w kolorowym szumie Panasonic-a
Pewnie masz rację. Zastanawiam się tylko, dlaczego w takim razie wiele zwierząt w okresie zimowym ma futro w innej barwie niż latem.
Miałem okazje coś takiego zauważyć na podstawie osobników z jednego stada.
A co do oczodołów... W końcu to portret. A w takim wypadku moda nakazuje potraktować twarz według portretowych prawideł. :)
A szumy akurat tu nie były problemem.
Pewnie masz rację. Zastanawiam się tylko, dlaczego w takim razie wiele zwierząt w okresie zimowym ma futro w innej barwie niż latem.
Miałem okazje coś takiego zauważyć na podstawie osobników z jednego stada.
...
Jak wiesz zapewne to adaptacja, ten kto się lepiej wtopi w otoczenie, ma większe szanse na przeżycie on, a także posiadające te cechę jego potomstwo. W czasach Darwina nazwano to doborem naturalnym. A cały kierunek intelektualnych rozważań ewolucjonizmem.
Kolor determinuje kilkadziesiąt par genów, część z nich jest już zlokalizowana w genotypach części zwierząt i u naszych. Jest tysiące dostępnych kombinacji. Niektóre w historii poszczególnych gatunków sprawdziły się lepiej.
Przeciek - panie i panowie.
Na pierwszym miejscu jedna praca
na drugim miejscu (oczko mniej) - 4 prace
i mamy dwa zera.
Przeciek - panie i panowie.
Na pierwszym miejscu jedna praca
na drugim miejscu (oczko mniej) - 4 prace
i mamy dwa zera.
Jak Ty masz fajnie. Nie musisz cieknąć co chwila. Raz odbębnisz pańszczyznę na turę i fajrant. Nasi koledzy dbają o Ciebie.:mrgreen:
Jak Ty masz fajnie. Nie musisz cieknąć co chwila. Raz odbębnisz pańszczyznę na turę i fajrant. Nasi koledzy dbają o Ciebie.:mrgreen:
No bo tak, aktualnie jest 13 głosujących. Mało :(
Przedłuż do 20-tej!
Przedłuż do 20-tej!
Wyniki pokażą się automatycznie.
Właśnie się zaczyna burza. Nicki dopiszę po 20.00
Bogdan, wprowadź nowe zasady. Aby móc "działać" w Hyde Parku, trzeba zagłosować w poprawce...:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Mało głosujących.
Koleżanka gulasz też na to narzeka w swoich konkursach.
Gratulacje @petreq (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=8614) :)
Dziękuję :)
Dziękuję wszystkim, którzy zagłosowali na moją wersję poprawki.
Gratulacje dla wszystkich uczestników popRAWki. Przeglądając Wasze prace nie sądziłem, że moja zostanie w jakikolwiek sposób zauważona. Jeszcze raz dziękuję.
petreq - GRATULACJE!
Również gratulacje dla wszystkich uczestników konkursu.
Tym razem agresywne potraktowanie małpy popłaciło :-)
Gratki szczególne dla zwycięzcy ciekawe interpretacje uczestników.
Mało głosujących.
Koleżanka @gulasz (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=6540) też na to narzeka w swoich konkursach.
nie narzekam na malo glosujących
a na to ze prawie nikomu sie nie chce zglaszac prac do tego konkursu
gratulacje dla nagrodzonych