Zobacz pełną wersję : Naprawa ZD 50-200SWD ew. co w zamian?
Niestety...
Pękła taśma flex, która jest nie do kupienia. Obdzwoniłem kilka serwisów i odpowiedź ta sama. Za to serwis firmowy podejmie się naprawy za bagatela 1200zł.
Pozostaje prosić szanownych Forumowiczów o pomysły, o jakieś sprawdzone namiary do serwisów. Zastanawiałem się też nad zakupem innego tele obiektywu. Jest Sigma 50-500, są Olki 70-300. Doradzicie co począć?
Niestety...
Pękła taśma flex, która jest nie do kupienia. Obdzwoniłem kilka serwisów i odpowiedź ta sama. Za to serwis firmowy podejmie się naprawy za bagatela 1200zł.
Pozostaje prosić szanownych Forumowiczów o pomysły, o jakieś sprawdzone namiary do serwisów. Zastanawiałem się też nad zakupem innego tele obiektywu. Jest Sigma 50-500, są Olki 70-300. Doradzicie co począć?
nic nie wymyślisz, płać i płacz :(
Niestety...
Zapłacić w serwisie. Z tego co widzę to tylko 1/4 ceny nowego obiektywu który tani nie jest.
Polecałbym firmowy serwis. Może nie tanio ale też nigdy nie było lecz fachowość i gwarancja po naprawie, pozwolą na długie bezusterkowe focenie.
O ile jeszcze naprawiaja ten model, a tu nie bylbym taki pewny...
Jeśli bardzo go lubisz to warto naprawić , kolejna używka takiego sprawnego to trochę ponizej 2 tys. Ale dalej nie będziesz miał pewności kiedy jemu taśma nie padnie. Niestety , mam już dwa obiektywy stare z tą wadą , jak widać nic nie jest wieczne.