Zobacz pełną wersję : Olympus PEN E-P7
Nie wiem, kto jeszcze kupuje te PENy, ale ten jest ładny :)
234268
234269
234270
234271
234272
w cenie w ktorej mozna teraz kupic em1II? Ktos na glowe upadl. Widac nowy wlasciciel, a myslenie takie jak u poprzednikow.
w cenie w ktorej mozna teraz kupic em1II? Ktos na glowe upadl. Widac nowy wlasciciel, a myslenie takie jak u poprzednikow.
Do tego bez obligatoryjnie dołączonego wizjera!
Bo to jest cena stworzona pod kupony rabatowe [emoji6]
https://shop.olympus.eu/pl_PL/aparaty-fotograficzne/olympus-pen/e-p7-obiektyw-zoom-pancake?
Podobno po dodaniu do koszyka pojawia się m.ZD 45 f/1,8 za friko.
https://shop.olympus.eu/pl_PL/aparaty-fotograficzne/olympus-pen/e-p7-obiektyw-zoom-pancake?
Podobno po dodaniu do koszyka pojawia się m.ZD 45 f/1,8 za friko.
A to jest już atrakcyjna oferta.
Nie bardzo rozumiem, dla kogo ten produkt. Dla amatora wycieczkowicza w zupełności wystarczy Pen-PL, a dla bardziej zaawansowanego brak wizjera i możliwości podłączenia opcjonalnego poważnie ogranicza. Sam aparat piękny ale nie tak piękny jak Pen -F, który najprawdopodobniej wypadł z oferty ( chyba że szykowany jest następca ). Drogi bo nowość, chociaż nie widzę w nim niczego czego nie byłoby w innych Olkach. Może OMD chce "wyprostować" linie sprzętowe i skupić się tylko na kilku modelach? W każdym razie nie widzę nic co miałoby spowodować bym chciał go kupić.
To pewnie jeszcze sprawka Olympusa, OMDS nie ma z tym nic wspólnego. Na modele stworzone przez nową firmę przyjdzie pewnie poczekać do przyszłego roku.
Dla kogo ten produkt ? W sensie geograficznym dla Azjaty. Oni uwielbiają małe, eleganckie zabaweczki. Mają hopla na punkcie miniaturyzacji. Poza tym wydaje mi się że rynek azjatycki będzie miał dla Olympusa teraz duże znaczenie.
Dla amatora wycieczkowicza ? Tak. Drugie górne pokrętło robi różnice ( w porównaniu do Pen PL ) w szybkim foceniu. Zakładam że tylne będzie standardowo od ustawiania przysłony, a przednie do korekcji ekspozycji. Czysta wygoda dla mnie :) Do tego przedni przełącznik color/mono też ułatwia szybkie robienie fotek. Uważam że to jest duży krok do przodu w porównaniu do Pen PL.
Kto wie, może to linia Pen PL idzie do odstrzału tak jak kiedyś PM ?
Co do Pen F to chyba wszyscy liczymy na następcę, co jest prawdopodobne biorąc pod uwagę falę popularności stylu retro.
Musimy też pamiętać o premierze czegoś z efektem wow !, a ta premiera nie była taka.
Czy bym kupił Pen P7 ? Jako pierwszy korpusik nie, ale jako drugi tak. To każdej kieszeni w sam raz, nic nie waży, kompaktowy, dwa górne pokrętła ...
Dla kogo ten produkt ? W sensie geograficznym dla Azjaty. Oni uwielbiają małe, eleganckie zabaweczki. .... Dokładnie tak , a na dodatek potrafią robić z tego użytek . Szkoda jednak , że nie ma gniazda na podpięcie wizjera .
Dokładnie tak , a na dodatek potrafią robić z tego użytek . Szkoda jednak , że nie ma gniazda na podpięcie wizjera .
Prawda. Mogli zostawić sygnał w stopce do podłączenia wizjera tak jak to zrobił Canon w modelu EOS M6 II.
Witam.Czy może ktoś ma pena ep-7 ?Ja ostatnio takiego nabyłem i mam pewną zagwozdkę, otóż przycisk nagrywania przyporzadkowałem do innej funkcji w zakladce dotyczącej foto, a nie filmowania.No i gdy na kółku nastawczym mam nagrywanie i chcę nagrywać, to przycisk nagrywania nie działa, a raczej działa tak jak go nastawiłem i pojawia sie dana funkcja.Jak mogę włączyć nagrywanie poza użyciem przycisku do nagrywania, przy naciskaniu spustu aparat robi zdjęcia, mimo, że ustawiony na kole nastawczym na video.Czy muszę jednak z powrotem przywrócić funkcję nagrywania do tego przycisku?Do tej pory nie mialem olympusa i to menu jest trochę mi obce.
A sam aparat jest świetny, a szczególnie świetną wydaje sie stabilizacja.No i ma fajne gabaryty np. z 20mm a szczególnie z 14/2,5, chyba pozbędę sie dotychczasowych pasikoników.
Witam.Czy może ktoś ma pena ep-7 ?Ja ostatnio takiego nabyłem i mam pewną zagwozdkę, otóż przycisk nagrywania przyporzadkowałem do innej funkcji w zakladce dotyczącej foto, a nie filmowania.No i gdy na kółku nastawczym mam nagrywanie i chcę nagrywać, to przycisk nagrywania nie działa, a raczej działa tak jak go nastawiłem i pojawia sie dana funkcja.Jak mogę włączyć nagrywanie poza użyciem przycisku do nagrywania, przy naciskaniu spustu aparat robi zdjęcia, mimo, że ustawiony na kole nastawczym na video.Czy muszę jednak z powrotem przywrócić funkcję nagrywania do tego przycisku?Do tej pory nie mialem olympusa i to menu jest trochę mi obce.
A sam aparat jest świetny, a szczególnie świetną wydaje sie stabilizacja.No i ma fajne gabaryty np. z 20mm a szczególnie z 14/2,5, chyba pozbędę sie dotychczasowych pasikoników.
U mnie w e-pl5 też przycisk nagrywania mam ustawiony na inną funkcję i po wybraniu filmowania kółkiem programów naciśnięcie spustu migawki robi zdjęcie. Filmowanie rozpoczyna właśnie przycisk filmowania. W tym programie nie jest w ogóle aktywne przypisywanie funkcji do przycisku nagrywania.
Niestety, ale w penie ep-7 w trybie filmowania {kółko nastawcze} spust migawki robi zdjęcie a przycisk filmowania aktywuje tylko ustawioną wcześniej przeze mnie inną funkcję i nie aktywuje nagrywania.Bawię sie różnymi ustawieniami i stąd moje zdziwienie, jeśli bedę musiał coś nagrywać to chyba będę musiał przywrócić pierwotna funkcję nagrywania do tego przycisku, straszna bieda, bo skoro w opcji jest zmiana funkcji to powinna być konsekwentna.
Niestety, ale w penie ep-7 w trybie filmowania {kółko nastawcze} spust migawki robi zdjęcie a przycisk filmowania aktywuje tylko ustawioną wcześniej przeze mnie inną funkcję i nie aktywuje nagrywania.Bawię sie różnymi ustawieniami i stąd moje zdziwienie, jeśli bedę musiał coś nagrywać to chyba będę musiał przywrócić pierwotna funkcję nagrywania do tego przycisku, straszna bieda, bo skoro w opcji jest zmiana funkcji to powinna być konsekwentna.
Możesz sobie zapisać "my set" z przyciskiem nagrywania jako przycisk nagrywania i przypisać go do trybu nagrywania na pokrętle trybów. Wtedy w innych trybach powinieneś mieć możliwość przypisania innej funkcji do niego.
Przepraszam za naiwne pytanie, ale gdzie jest umiejscowiona zakładka, funkcja itp. "my set"? w Penie?
Przepraszam za naiwne pytanie, ale gdzie jest umiejscowiona zakładka, funkcja itp. "my set"? w Penie?
Ściągnąłem instrukcję do E-p7 i nie widzę funkcji reset/myset. Można przeczytać w necie, że Olympus zrezygnował z tej funkcji w e-m10 III i e-m10 IV, więc pewnie e-p7 również. Szkoda.