Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Poprawka 5/2021 - głosowanie i wyniki

Bodzip
29.03.21, 18:02
popRAWka 5/2021 - Głosowanie i wyniki

Witam i zapraszam do głosowania w Edycji 5/2021 popRAWki.
Mamy 14 prac więc... :mrgreen:
Można głosować maksymalnie na 3 prace.
Nie jest to oczywiście obowiązkiem, można głosować
tylko na jedną. Prosiłbym tylko o nie głosowanie na więcej niż trzy prace.
Oczywiście, nie głosujemy na swoją pracę bo będzie bubu :(
Termin głosowania 3 dni, czyli do 01.04.21r. (czwartek)
Wyniki postaram się ogłosić zaraz po głosowaniu, noooo chyba że ten teges :roll:
Po zakończonym głosowaniu zostaną ujawnieni autorzy prac.
Jeśli ktoś sobie nie życzy ujawnienia proszę o informację na priv
Numer danej pracy znajduje się nad zdjęciem.
Autorem pliku RAW jest Muminek.
Po zakończeniu zabawy proszę zwycięzce o przesłanie swojego pliku RAW !!!

Dla chętnych do pobrania paczka z pracami

232045

Zdjęcie poglądowe

232046

Propozycje poprawkowe:

1.
232047

2.
232048

3.
232049

4.
232050

5.
232051

6.
232052

7.
232053

8.
232054

9.
232055

10.
232056

11.
232057

12.
232058

13.
232059

14.
232060

Tym razem Bodzio nie bierze udziału

Tabelka :)

232216

Koriolan
29.03.21, 18:52
szczerze- zdjęcia mocniej skadrowane , pewnie poniżej regulaminowych 60% kadru, wyglądają tu lepiej. Tak na wstępie.

Muminek
29.03.21, 21:06
Jestem pod wrażeniem, ile potraficie wyciągnąć z takiego RAW-a...

sikor
29.03.21, 21:43
szczerze- zdjęcia mocniej skadrowane , pewnie poniżej regulaminowych 60% kadru, wyglądają tu lepiej. Tak na wstępie.

Aż korciło żeby kadrować w pionie - ale regulaminowe 60% :twisted:

paparapa
29.03.21, 22:15
Jestem pod wrażeniem, ile potraficie wyciągnąć z takiego RAW-a...

Nie tylko Ty :). Choć okazało się, że oczy ptaka wiele "mówią" o jakości całej obróbki.

cissic
29.03.21, 22:39
Spóźniłem się więc wrzucam tu swoją wersję sowy, bez cięcia

232083

fret
30.03.21, 10:08
Jakiś nowy gatunek sowy? Sowa zielonobrzucha? ;) Szkoda, że nikt z tym skutecznie nie powalczył.

jck
30.03.21, 10:52
Jakiś nowy gatunek sowy? Sowa zielonobrzucha? ;) Szkoda, że nikt z tym skutecznie nie powalczył.

Bez przesadyzmu! Walczyli wszyscy.

@Muminek (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=8507), czy sówka może mieć brzuch chlorofilem uwalany?

fret
30.03.21, 11:23

...

Widzę, że walczyli i dlatego użyłem słowa "skutecznie" ;)

Zaintrygowało mnie to na tyle, że obrobię sobie sówkę poza konkursem.

jck
30.03.21, 11:27
(...) Zaintrygowało mnie to na tyle, że obrobię sobie sówkę poza konkursem.

Czekam z niecierpliwością na to co nam pokażesz!

helmuth
30.03.21, 11:34
Jakiś nowy gatunek sowy? Sowa zielonobrzucha? ;).Niepotrzebnie się czepiasz.
Przecież autor zdjęcia napisał:

Światło było mocno rozproszone i było go mało, dodatkowo liście dawały lekko zielony odcień.
Walka z zielonym zafarbem w gęstwinie liści to jak robienie afroamerykanina z murzyna albo Roma z Cygana.

gulasz
30.03.21, 11:47
dla mnie trudny był ten zielony zafarb - choc tez do końca mi nie pasował

zobaczymy co wyjdzie w głosowaniu - sama mam trudnośc zeby wybrac

jkr
30.03.21, 11:53
Widzę, że walczyli i dlatego użyłem słowa "skutecznie" ;)

Zaintrygowało mnie to na tyle, że obrobię sobie sówkę poza konkursem.Jak się widzi prace innych to będzie łatwiej zrobić poprawki.

fret
30.03.21, 12:56
Jak się widzi prace innych to będzie łatwiej zrobić poprawki.

Na zieloność brzuszka raczej nie ma to wpływu :)

Muminek
30.03.21, 19:04

@Muminek (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=8507), czy sówka może mieć brzuch chlorofilem uwalany?
Mało prawdopodobne by tak sama się zafarbowała :)
Jak pisałem wcześniej, sóweczka przebywała w bardzo gęstym lesie z przewagą drzew liściastych, mocno oświetlone liście dały taki odcień.
P.S.
Sóweczka to prawidłowa nazwa, sówka jest owadem :wink:
Pozdrawiam

jck
30.03.21, 21:11
Mało prawdopodobne by tak sama się zafarbowała (...)

Ale nie niemożliwe?

(...)
Jak pisałem wcześniej, sóweczka przebywała w bardzo gęstym lesie z przewagą drzew liściastych, mocno oświetlone liście dały taki odcień.
(...)

Zwłaszcza na plecach, bo wygląda na to, że zdjęcie jest pod światło. Nadto, zafarbowana jest tylko po prawej stronie brzucha. Pozostałe jej pióra są białe.
A to raczej wygląda, jak białe ubranie po chlaniu na trawie.

PS Wiem, że to sóweczka od Adama Wajraka, ale tak ją sobie zdrobniłem czyniąc ją mimo woli owadem.

Muminek
30.03.21, 22:14
Ale nie niemożliwe?.
Fotografowana sóweczka przebywa w bardzo wilgotnym lesie, większość starszych gałęzi na których przesiaduje jest pokryta zielonymi glonami, które bardzo łatwo brudzą.
Trawę można wykluczyć, bo nie ma w zwyczaju przesiadywać na ziemi.

Bodzip
31.03.21, 10:00
Na razie 7 głosujących, więc jeszcze przecieku nie będzie. apz - mam prośbę... bo trochę słaby jestem i na forum zaglądam od czasu do czasu, abyś po przekroczeniu 10 zrobił za mnie przeciek. Dzięki z góry.
Ja mam gorączkę dość wysoką, Marysia ma saturację na poziomie 90 - 91 wrrr :evil:

Koriolan
31.03.21, 10:05
Trzymajcie się. Pozdrawiam ze szpitala.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210331/4537dd221f0c70568438e7623f9755e8.jpg

jkr
31.03.21, 10:18
Trzymajcie się. Pozdrawiam ze szpitala.O widzę, że los Cię nie rozpieszcza. Życzę powrotu do zdrowia.

helmuth
31.03.21, 12:18
Trzymajcie się. Pozdrawiam ze szpitala.Miałem kilka razy operowane kolano ale dren? :shock:
Staw Ci wymienili?
Wracaj do zdrowia. :)

Koriolan
31.03.21, 12:20
Nie, jeszcze kilka lat chciałbym przekulac się z własnym. Łąkotki plus czyszczenie, chrząstka też do bani

helmuth
31.03.21, 12:42
... jeszcze kilka lat chciałbym przekulac się z własnym.15 lat temu, podczas artroskopii, stwierdzono zastarzałe całkowite uszkodzenie więzadła. Na moje pytanie o rekonstrukcję, ortopeda stwierdził, że w moim przypadku rekonstrukcja się nie opłaca. Staw jest tak zniszczony, że najdalej za 5 lat potrzebny będzie nowy staw.
Chodzę z tym kolanem do dziś na długie spacery. Czasem coś strzyknie, chrupnie ale dopóki chodzę bez stałego bólu, nie dam sobie wstawić sztucznego. :mrgreen:

Koriolan
31.03.21, 13:19
Patrząc na moich rodziców - teraz nie

Bodzip
31.03.21, 14:52
Nie, jeszcze kilka lat chciałbym przekulac się z własnym. Łąkotki plus czyszczenie, chrząstka też do bani
Chrząstka to najlepsza w galaretce. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba w Tarnowskich Górach Twoja żona radziła galaretkę na moje kolano :)

paparapa
31.03.21, 15:40
Chrząstka to najlepsza w galaretce. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba w Tarnowskich Górach Twoja żona radziła galaretkę na moje kolano :)

Tak jak mówisz Bogdan. Tłuszcz i kolagen jest kluczem do zdrowych stawów i skóry. Zresztą cała powięź też jest zbudowana z kolagenu i musi być tenże dostarczany organizmowi bo się "zatrze" Jeszce w latach sześćdziesiątych i siedemdziesiątych piano o tym w literaturze lekarskiej. Potem informacje te przestały się pojawiać. I mamy co mamy. Weź tabletkę... :)

Nie potrafię se zdecydować na co głosować. Prace są w pewnym sensie podobne .... Ajajajajaj...

Bodzip
31.03.21, 16:10
Zagłosowałem specjalnie żeby przecieknąć, bo te 9 głosowań to stało i stało...
No więc:

jedna praca zdecydowanie prowadzi
potem 2x ex aequo
i jedna praca na kolejnym miejscu
mamy trzy zera :roll:

fret
31.03.21, 16:27
No to spokojnie możemy wrócić do kolan :) O kolana trza dbać. Ciągle mam w 100% swoje i dobrze mi służą, ale przeleżałem kiedyś miesiąc na ortopedii i się napatrzyłem. To było z 15 lat temu i może coś się zmieniło, ale wtedy było tak, że np. operacja stawu biodrowego to 100% sukcesu, a kolano to loteria nawet przy teoretycznie prostym zabiegu.

apz
31.03.21, 21:58
Żółć czy pomarańcz? zółć czy pomarańcz oto jest pytanie? nie wierzę, że u tej sóweczki w cieniu oczy są żółte jak u czarnego kota w słońcu, ale może ja się mylę...

gulasz
1.04.21, 09:49
Ostatnie godziny - głosujmy ;)
Bo 14 osób to dość mało
Ja jakoś wybrałam choć ciężko bylo

Krakman
1.04.21, 10:00
Ja wybrałem tylko jedno ale za to bardzo dobre ....

Koriolan
1.04.21, 11:53
ja nie potrafie rozpozanać własnej propozycji więc nie zagłosuję. zwłaszcza z ekranu laptopa :)

apz
1.04.21, 12:18
ja nie potrafie rozpozanać własnej propozycji więc nie zagłosuję. zwłaszcza z ekranu laptopa :)

Nie bądź taki oszczędny, podziel się głosem, najwyżej Bogdan go później anuluje...

gulasz
1.04.21, 12:57

tez miałam z tym problem ale jakos ogarnelam
choc poczatkowo myślałam ze inne jest moje ;) heheheh

Bodzip
1.04.21, 15:11
Oj tam, robisz mikro znacznik na zdjęciu i wiesz które Twoje :)

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Edit
Nie jest źle - nie ma już zer. Ale głosować, głosować !!!

fret
1.04.21, 16:17
...
Nie jest źle ...

Mam nadzieję, że dotyczy to też Twojego i żoninego zdrówka :)

Bodzip
1.04.21, 18:47
Gratulacje dla zwycięzcy, gratulacje dla tych na pudle, gratulacje dla biorących udział w zabawie. No i każda praca coś w sobie miała, jako że zer nie ma :) a123 przypominam o zdjęciu :)

Mam nadzieję, że dotyczy to też Twojego i żoninego zdrówka :)
Tu niestety ciut gorzej.
A, i tabelka... będzie później - jak mi siniaki po pałkach milicyjnych zejdą :roll: Tak się czuję jak po "ścieżce zdrowia"

jkr
1.04.21, 18:54
Gratulacje dla zwycięzcy i dziękuję za głosy na moją pracę.

Koriolan
1.04.21, 19:23
A gdzie są wyniki, bo nie widzę ?

Bodzip
1.04.21, 19:26
Eeee bez jaj, u góry strony
Dobra, po staremu:

I MIejsce

a123
232181

II oraz III Miejsce wspólnie

jkr
232182

i sikor
232183

jck
1.04.21, 19:28

Też nie widzę, ale trzeba mu darować bo mocno chory! Jak wydobrzeje, to go pociśniemy.

Koriolan
1.04.21, 19:30
Bez jaj, nie widać na skórce mobilnej,o Tapatalk nawet nie wspomnę. Dopiero w widoku full site.

Bodzip
1.04.21, 19:33
Jak na jakichś dziadach oglądacie to takie skutki :evil:

koronax
1.04.21, 19:37
Ja tam wyniki widzę. Bez kłopotu.
Gratulacje dla zwycięzców i pozostałych uczestników.

Muminek
1.04.21, 22:25
Moje gratulacje, jednak sóweczka nie była taka straszna :) , jestem cały czas pod wrażeniem ile z takiego RAW-a można wyciągnąć...

sikor
2.04.21, 07:49
Gratulacje dla zwycięzcy.

Bodzip
2.04.21, 08:30
Tabelka z wynikami

232217

jck
2.04.21, 08:31
Eeee bez jaj, u góry strony
Dobra, po staremu:
(...)

To bardziej szczegółowo Bodziu:

Gdzie są pełne wyniki wraz z głosującymi?!

fret
2.04.21, 08:35

Wszystko jest jak trzeba.

Bodzip
2.04.21, 08:37

Sorry, ale Tobie coś się dzieje ?? Dostałeś patelnią ?
Po prawej stronie jest ile kto dostał głosów, jak sobie klikniesz na którąkolwiek cyfrę to otworzy Ci się obrazek wraz z głosującymi. ZAWSZE tak było :evil:

jck
2.04.21, 08:48
Sorry, ale Tobie coś się dzieje ?? Dostałeś patelnią ?
Po prawej stronie jest ile kto dostał głosów, jak sobie klikniesz na którąkolwiek cyfrę to otworzy Ci się obrazek wraz z głosującymi. ZAWSZE tak było :evil:
@Bodzip (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=6250), @fret (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=12903) - no faktycznie! Dzięki chłopaki za oświecenie i dobudzenie!
Patelnią raczej nie, bo sam jestem. A może to skutek kilkakrotnych nurkować pod stół, do wnętrza obudowy kompa?

jkr
2.04.21, 10:40
Tabelka z wynikami

232217Skoro dwie osoby są na drugim miejscu to schuttenbach powinien mieć trzecie miejsce.

jck
2.04.21, 10:56
Skoro dwie osoby są na drugim miejscu to schuttenbach powinien mieć trzecie miejsce.

Proponujesz siebie skreślić?

L.p. to liczba porządkowa, a nie miejsce zajęte w rankingu, których tutaj jest sześć.

No, chyba że Ci prowadzący dołoży kolumnę, lub zmodyfikuje kolumnę "miejsce".

paparapa
2.04.21, 11:13
Aby nie było to "piąta" kolumna. :mrgreen:

jkr
2.04.21, 11:13
Proponujesz siebie skreślić?

L.p. to liczba porządkowa, a nie miejsce zajęte w rankingu, których tutaj jest sześć.

No, chyba że Ci prowadzący dołoży kolumnę.Ja napisałem nie o lp tylko o miejscu na podium.

jck
2.04.21, 11:33
Ja napisałem nie o lp tylko o miejscu na podium.

A widzisz w tabeli taką pozycje?

Kolumna "miejsce" to hybryda "L.p. " i "miejsca".

Bodzip
2.04.21, 11:48
jkr - schuttenbach ma pełnoprawne 4 miejsce - tak w lokacji, jak i punktacji.
Zwróć uwagę, że Ty i sikor macie ex aequo drugie miejsce - a nie drugie i trzecie... bo niby jak weryfikować ? dogrywka ?
Wszystko jest w porządku :)

jkr
2.04.21, 12:24
A widzisz w tabeli taką pozycje?

Kolumna "miejsce" to hybryda "L.p. " i "miejsca".Jaja sobie robisz, czwarta kolumna w poziomie: "miejsce".

jkr - schuttenbach ma pełnoprawne 4 miejsce - tak w lokacji, jak i punktacji.
Zwróć uwagę, że Ty i sikor macie ex aequo drugie miejsce - a nie drugie i trzecie... bo niby jak weryfikować ? dogrywka ?
Wszystko jest w porządku :)Ok, skumałem.

jck
2.04.21, 12:31
Jaja sobie robisz, czwarta kolumna w poziomie: "miejsce".
(...)

Jaja to Ty sobie robisz! Mam zrobić wiwisekcję Twoich?

A "poziom" to wiersz, jakoś nie wiesz.

helmuth
2.04.21, 14:55
... czwarta kolumna w poziomie: "miejsce".W tabeli, kolumna jest zawsze w pionie (w tym przypadku kolumna "miejsce"). W poziomie jest wiersz.

a123
2.04.21, 16:55
Dzięki za głosy :) gratki dla pozostałych na pudle :)

Jeśli ktoś ma ochotę na podrzucenie zdjęcia do poprawki to ja jestem za :)

Wiejo
3.04.21, 23:10
Gratulacje dla zwycięzcy. Chciałem przeprosić, że nie brałem udziału w głosowaniu ponieważ mój komp po najnowszej aktualizacji systemu odmówił posłuszeństwa. Zaczął działać tak jak wolny film po klatkowy co kilka sekund wydając dźwięk podobny do zwarcia.
Naprawa potrwała do piątku i skończyła się nową instalacją systemu. Najbardziej boli utrata Lr bo pomimo instalacji z płyty nie uaktualnia się i chce pracować w chmurze.

Bodzip
9.04.21, 16:22
Drodzy moi, poprawka nr 6 lekko się odwlecze. Covidek niestety obszedł się ze mną dość wrednie. Mimo, że już 11 dni od testu i potwierdzenia, nadal mam wysoką gorączkę, nudności, straszny ból gardła i zatoki zatkane takim gęstym zielonym glutem brrrrr. Chyba mi się rzuciło także na trzustkę, bo nie mogę patrzeć na jedzenie. Jestem tak zmęczony, że przejście z pokoju do kuchni - to już muszę odpocząć.
A Marysia prawie już zdrowa, i to cieszy.

jkr
9.04.21, 16:41
Drodzy moi, poprawka nr 6 lekko się odwlecze. Covidek niestety obszedł się ze mną dość wrednie. Mimo, że już 11 dni od testu i potwierdzenia, nadal mam wysoką gorączkę, nudności, straszny ból gardła i zatoki zatkane takim gęstym zielonym glutem brrrrr. Chyba mi się rzuciło także na trzustkę, bo nie mogę patrzeć na jedzenie. Jestem tak zmęczony, że przejście z pokoju do kuchni - to już muszę odpocząć.
A Marysia prawie już zdrowa, i to cieszy.Boguś, będzie dobrze, wrócisz szybko do zdrowia czego Ci życzę.

apz
9.04.21, 17:36
A Marysia prawie już zdrowa, i to cieszy.

Nie chcę się mądrzyć bom ja jest konował ale...
Może już czas na zmianę lokalu?
Jak dla mnie czas na diagnostykę obrazową i konsultację szpitalną z tego co piszesz... No i dostęp do technologii tlenowych wysokoprzepływowych...

Bodzip
9.04.21, 18:55
Saturacje mam na poziomie 96, więc spoko. Na przyszły tydzień mam zlecone zdjęcie klatki, ekg, oraz amylacy, crp i inne trzuskowe.
Niestety szpital gorlicki jest zablokowany całkowicie.

gulasz
9.04.21, 19:20
inhaluj sie - pomaga na te wspomniane gluty ;)
i zdrówka :)

paparapa
9.04.21, 19:43
Trzymaj się, i nie dawaj się choróbsku.

jck
9.04.21, 19:48
Bodziu, do wyra! Poprawka poczeka.

Muminek
9.04.21, 22:57
Życzymy dużo zdrówka :)

Bodzip
10.04.21, 10:27
Dziękuję wszystkim :)
Dzisiaj rano postanowiłem zrobić Marysi śniadanie. Wstałem, poszedłem do kuchi, siadłem na stołeczku i siedzę - tak się zmęczyłem.
Ale Marysia powiedziała, że jeszcze dzisiaj mi odpuści, a jutro gimnastyka. Luuuudzie ratujcie !!!!!

Koriolan
10.04.21, 10:38
Dasz radę Bodziu. Marysia też. Serdeczności.

fret
10.04.21, 10:50
Jeśli gimnastyka, to raczej w stylu Tai Chi, intensywniejszej bym nie ryzykował :) Zdrówka :)

Bodzip
11.04.21, 20:26
Dzieci moje drogie - jutro się biorę do roboty. Jest nowe zdjęcie, normalnie cojones Wam do kolan opadną.
Trudne... taaak, ale po to jest poprawka. Sam spróbuję a co ? :mrgreen:

Rabbit
11.04.21, 22:05
Dzieci moje drogie - jutro się biorę do roboty. Jest nowe zdjęcie, normalnie cojones Wam do kolan opadną.
Trudne... taaak, ale po to jest poprawka. Sam spróbuję a co ? :mrgreen:
Znaczy to Bogdan dochodzi do siebie :)
Cieszy mnie to niezmiernie :grin: Zdrowia życzę.

Bodzip
12.04.21, 16:20
Dochodzi, dochodzi :)

Bawimy się dalej :)

https://forum.olympusclub.pl/threads/122241-Poprawka-6-2021?p=1403358#post1403358

fret
12.04.21, 16:26
Dochodzi, dochodzi :)

...

Każdy czasem dochodzi, ale żeby tak publicznie, na forum... :oops:

Bodzip
12.04.21, 16:56
Każdy czasem dochodzi, ale żeby tak publicznie, na forum... :oops:
No wiem, kajam się :oops:

paparapa
12.04.21, 17:39
No wiem, kajam się :oops:
Bodzip Ja bym się nie kajał. Swoje lata masz i jeszcze możesz dojść...
To raczej powód do dumy :)