Zobacz pełną wersję : PopRAWka 3/2021 Głosowanie i wyniki
popRAWka 3/2021 - Głosowanie i wyniki
Witam i zapraszam do głosowania w Edycji 3/2021 popRAWki.
Mamy 14 prac więc...
Jako że ilość prac obrodziła tak sobie, można głosować maksymalnie na 3 prace.
Nie jest to oczywiście obowiązkiem, można głosować
tylko na jedną. Prosiłbym tylko o nie głosowanie na więcej niż trzy prace.
Oczywiście, nie głosujemy na swoją pracę bo będzie bubu :(
Termin głosowania 3 dni, czyli do 27.02.21r. (sobota)
Wyniki postaram się ogłosić w sobotę
Po zakończonym głosowaniu zostaną ujawnieni autorzy prac.
Jeśli ktoś sobie nie życzy ujawnienia proszę o informację na priv
Numer danej pracy znajduje się nad zdjęciem.
Autorem pliku RAW jest helmuth.
Po zakończeniu zabawy proszę zwycięzce o przesłanie swojego pliku RAW !!!
Dla chętnych do pobrania paczka z pracami
230908
Zdjęcie poglądowe
230892
PRACE KONKURSOWE
1. a123
230893
2. Bodzip
230894
3. Cru
230895
4. fret
230896
5. gulasz
230897
6. helmuth
230898
7. jck
230899
8. jkr
230900
9. Mirek63
230901
10. PaweK
230902
11. rabbit
230903
12. schuttenbach
230904
13. sikor
230905
14. Wiejo
230906
Tabelka z wynikami:
230998
Ed. coś mi się niedowidziało.
No i nie wiem, które moje, serio.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Chyba już wiem :) Spodziewałem się ataku klonów, a wcale nie jest źle pod tym względem. Dziwi mnie trochę widoczna na niektórych zdjęciach chęć przerobienia foty wieczornej na dzienną ;)
Ed. coś mi się niedowidziało.
No i nie wiem, które moje, serio.
Klony ?? :mrgreen:
Aaaa, widzę że nie. Szkoda że Krakman nie wziął udziału.
Co myślicie o takim pomyśle:
fret - nie głosuj na 7
a123 - nie głosuj na 15
apz - nie głosuj na 3
???
Oczywiście w poczcie np. przy potwierdzaniu, a nie na forum :)
Co myślicie o takim pomyśle:
fret - nie głosuj na 7
a123 - nie głosuj na 15
apz - nie głosuj na 3
???
Oczywiście w poczcie np. przy potwierdzaniu, a nie na forum :)
Myślisz, że zagłosowałbym na siebie lub innego wytwórcę obrazka z powodu sympatii osobistej lub innego poza fotograficznego powodu?
Poza tym głosowanie na poczcie doda Ci dodatkowej roboty, sprawdzania, zliczania. Jestem przeciw.
Myślisz, że zagłosowałbym na siebie lub innego wytwórcę obrazka z powodu sympatii osobistej lub innego poza fotograficznego powodu?
Poza tym głosowanie na poczcie doda Ci dodatkowej roboty, sprawdzania, zliczania. Jestem przeciw.
Nie zrozumiałeś :)
Chodzi mi o to:
przesyłasz do mnie zdjęcie na konkurs. Ja mu nadaję numerek np. 11 i potwierdzając, że otrzymałem zdjęcie do konkursu, od razu mówię Ci jaki Twoje zdjęcie będzie mialo numer w ankiecie. Wtedy nie będziesz głosował na swoje.
Fakt, trochę więcej roboty, ale opracowałem sobie algorytm nadawania numerków, więc ... :)
Jestem na nie. Nie należy ułatwiać życia producentom klonów, niech każdy stara się czymś wyróżnić :)
Chciałem zagłosować na 2 prace, ale kurczaki nie ma jak :/
Jest błąd w edycji ankiety.
Widzę, ale nie wiem jak i gdzie to zrobić ??? Ankieta robiona jak poprzednie.
===edit===
Dzwoniłem do Jacka, pewnie jako admin ma możliwość poprawienia. Moja wina przy edycji ankiety. Poczekajcie z głosowaniem. Sorry.
Chwileczkę, dodaję nową ankietę
Oddanych było 6 głosów.
Proszę w imieniu prowadzacego o ponowne oddanie głosów.
No to Bodzip narozrabiał... :mrgreen:
Ano, tych parametrów nie da się zmienić po wystartowaniu. Co najwyżej widoczność postów ew dodanie pola.
Sorki za wprowadzenie zamieszania, aż dziwne, że nikt nie zauważył [emoji846]
Zagłosowałem, tylko nie wiem czy już na poprawionej ankiecie.
No to Bodzip narozrabiał... :mrgreen:
Nie da się ukryć. A Ulka gulasz mnie ostrzegała :oops:
Ano, tych parametrów nie da się zmienić po wystartowaniu. Co najwyżej widoczność postów ew dodanie pola.
Sorki za wprowadzenie zamieszania, aż dziwne, że nikt nie zauważył [emoji846]
Cóż, dzięki Tobie wyszedł błąd, i chwała Ci za to. Dzięki :)
Zagłosowałem, tylko nie wiem czy już na poprawionej ankiecie.
Tak, na dobrą.
I proszę tych co już zagłosowali aby zrobili to jeszcze raz.
...
Dzięki Andrzejowi apz za wyręczenie w przenosinach. Mam gości i udajemy że pijemy wódkę :mrgreen: Wpadłem na chwilę gdy goście poszli palić :roll:
...
Dzięki Andrzejowi apz za wyręczenie w przenosinach...
Nie ma za co. Żadna sprawa.
Niby dziewięć głosowań, ale ze starymi to już 15, jakiś przeciek? ;)
Jest dziesięć i nic... Pewnie Jagna na spacerze :twisted:
Niby dziewięć głosowań, ale ze starymi to już 15, jakiś przeciek? ;)
Jest dziesięć i nic... Pewnie Jagna na spacerze :twisted:Dooobra, zaraz [emoji38]
Ok,
Na pierwszym miejscu jedna praca
Na drugim miejscu dwie prace
W kolejności trzy prace
Wszystkie powyższe o różnicy jednego oczka, tak więc dalej nic nie wiadomo :roll:
...
Bez głosu trzy prace :mrgreen: Ale jaja - może by ktoś na nas zagłosował ? :mrgreen:
Nie lubią nas, jakoś trzeba z tym żyć... :mrgreen:
Oddałem głos ponownie .... Nuda panie, nuda.
Oddałem głos ponownie .... Nuda panie, nuda.
No co mamrzesz. Można wygrać pietruszkę, więc walka zacięta. Prawdziwą pietruszkę, nie jakiś oszukiwany pasternak.
taki cytacik z http://www.enjoycooking.pl/pasternak-kontra-pietruszka/
Pasternak jest nieco słodszy od pietruszki. Zanim do Europy dotarła trzcina cukrowa, pasternak używano także do słodzenia. Warzywo jest cennym źródłem olejków eterycznych, tłuszczów roślinnych, błonnika, magnezu, witaminy C oraz witamin z grupy B. Jeżeli będziemy spożywać go regularnie, wówczas poprawimy procesy związane z dobrą pamięcią oraz koncentracją. Korzeń rośliny jest niskokaloryczny i potrafi znacznie poprawić przemianę materii. Ponadto pasternak obniża ciśnienie krwi oraz zmniejsza ryzyko nadwagi, a także miażdżycy.
Jakby co, to biorę pasternak i nie marudzę, głosujcie na moje dzieło :cool:
A ja właśnie kupiłem zestaw do pietruszki naciowej naokienny...
Mogę jeszcze jeden wysłać dla zwycięzcy, stać mnie...
A ja wysiałem pietruszkę naciową naokienną ze trzy tygodnie temu, coś tam wschodzi, ale nie wygląda jak pietruszka...
Głosy oddane. Pietruszka już przeszła obecnie akcja kiełki rzodkiewki.
No, dzieciątka kochane - tylko jeden głos od drugiego przecieku. Oj warto przecieknąć :mrgreen:
Przygotowałeś worek pietruszki??? :mrgreen:
No, dzieciątka kochane - tylko jeden głos od drugiego przecieku. Oj warto przecieknąć :mrgreen:
poszło! Dawaj przeciek :grin:
poszło! Dawaj przeciek :grin:
Trzeba poczekać, poleciał po pietruszkę :mrgreen:
Trzeba poczekać, poleciał po pietruszkę :mrgreen:
Jeśli już, to po pasternak, pietruszka droga :-P
...
Dobra, ciekniemy,
Ci co mieli zero, nadal mają zero, ale jaja - tak się starałem :mrgreen:
pierwsze miejsce - jeden synek, a dłuuugo był remis
drugie miejsce ma ten co remisował
poniżej dwóch delikwentów,
jeszcze niżej znów dwóch delikwentów
No dobra, wystarczy :)
Dziwną suchość na sobie czuję po tym przecieku a przecież za oknem dość rzęsiście pada.
Dziwną suchość na sobie czuję po tym przecieku ...Bo to były suche fakty. :wink:
Czysty konkret, brak lania wody w przecieku :!::mrgreen:
Może lepiej żeby się przedmuch nazywało:-P.
Czysty konkret, brak lania wody w przecieku :!::mrgreen:
Ty się nie śmiej, bo to straszne jest. Te zera :shock: masakra. gulasz, Ty jako animator masz podgląd, jak na mnie zagłosujesz to Ci jaja .... eeee znaczy się tego no :-P
Ten pasternak, to nie jest jakaś specjalnie ciekawa nagroda, nie ma o co płakać ;)
Ty się nie śmiej, bo to straszne jest. Te zera :shock: masakra. gulasz, Ty jako animator masz podgląd, jak na mnie zagłosujesz to Ci jaja .... eeee znaczy się tego no :-P
Nie mam podglądu ;)jedynie do swojego subforum, które leży i kwiczy - ale się poprawię i wrzucę ankietke
Poza tym już glosowalam
Bodzip, następnym razem spuść się na automat, jak przytrafi się zero, to chociaż będzie mniej bolało ;)
@gulasz (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=6540), Ty jako animator masz podgląd ...Chyba jednak nie.
Chyba, że ma inne uprawnienia niż ja. :wink:
Bodzip, następnym razem spuść się na automat ...Boszsz...! Do czego Ty go namawiasz? :shock:?
Fuj!
Chyba jednak nie.
Chyba, że ma inne uprawnienia niż ja. :wink:
Widocznie źle zrozumiałem, pisze że podgląd mają animatorzy, moderatorzy i autor wątku.
---edit---
Błąd... za szybko czytam: Administratorów, Moderatorów i Autora wątku.
Widocznie źle zrozumiałem, pisze że podgląd mają animatorzy, moderatorzy i autor wątku.Może chodzi o to, że w wątku "animowanym", autorem ankiety może być tylko animator tego wątku a w innych wątkach autorem ankiety może być autor wątku. :roll:
Chyba jednak nie.
... Ma ale u siebie
Że tak powiem - dzięki @Rysiek_O (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=13975) za głosik. Przynajmniej się nie zapłaczę :mrgreen:
Gratulacje dla zwycięzców :)
Gratki i dziękuję za głosy :mrgreen:
Ogromne gratulacje dla zwycięzców !!! i dzięki za głosy, prawdę powiedziawszy spodziewałem się, że mnie zmasakrujecie :)
Gratuluję zwycięzcom i dziękuję jkr Muminek oraz sikor za głosy [emoji846] Pozdrówka [emoji846]
Gratuluję i dzięki za głosy.
Gratulacje dla zwycięzcy :grin:
Jako autor zdjęcia zauważyłem, że kilka osób uprościło sobie zadanie redukując ilość kolorów świateł. :-P
Wyraźnie widać światło zielone (w jednym miejscu na ścianie frontowej), różowe (lampa poza kadrem z lewej strony) i światło białe (latarnia z lewej stronie i większość oświetlenia frontu budynku). Chciałbym zapytać co sprawiło wam największą trudność. Dla mnie to był kolor śniegu w lewym dolnym rogu kadru, gdzie padała resztka mieszaniny świateł białych i żółtych od latarni ulicznych.
Ano widzisz, ja uwzględniłem wszystkie kolory, łącznie z różowym po lewej. A zainteresowanie moją wersją takie że haha :mrgreen:
I cały czas twierdzę, że moje i freta jest najlepsze :mrgreen: a123 przypominam o zdjęciu do poprawki - dziękuję :)
...
Za chwilę będzie tabelka.
Ok, tabelka z wynikami w pierwszym poście pod zdjęciami, ale wstawię i tu:
230999
...
I cały czas twierdzę, że moje i freta jest najlepsze :mrgreen: ...
Trudno się nie zgodzić :mrgreen:
Gratulacje dla zwycięzcy - upomnij się o pietruszkę/pasternak (Bodzip ma zapasy :mrgreen:)
Jako autor zdjęcia zauważyłem, że kilka osób uprościło sobie zadanie redukując ilość kolorów świateł. :-P
Wyraźnie widać światło zielone (w jednym miejscu na ścianie frontowej), różowe (lampa poza kadrem z lewej strony) i światło białe (latarnia z lewej stronie i większość oświetlenia frontu budynku). Chciałbym zapytać co sprawiło wam największą trudność. Dla mnie to był kolor śniegu w lewym dolnym rogu kadru, gdzie padała resztka mieszaniny świateł białych i żółtych od latarni ulicznych.
WB ustawiałem na biały samochód. Zmniejszyłem niebieskie światło od galerii, różową poświatę z lewej zlikwidowałem - nie pasowała do całości, powalczyłem ze światłami przy wejściu i lamkami nad wejściem. Prawego dolnego rogu chyba nie ruszałem. Dodałem trochę światła do latarni w parku. A najbardziej się bujałem z prostowaniem :lol:.
zielone jest i różowe od lamp na szczytowej ścianie, ten poza kadrowy róż lekko na śniegu ale męczyłem tę lekko różową poświatę nad budynkiem, za drzewami, więcej wyciągnąć jej nie umiałem
Że tak powiem - dzięki @Rysiek_O (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=13975) za głosik. Przynajmniej się nie zapłaczę :mrgreen:
Gratulacje dla zwycięzców :)
Bodzip , Bodzip, ach to Ty :wink:
Gratuluję zwycięzcom!
Poziom nie zbliżał się do pionu, tylko był poziomy, czyli prace wyrównane bardzo. Jak to fret napisał - konkurs klonów.
Kilka dni się nie logowałem a tu taka niespodzianka :shock:
Dzięki za głosy :) i gratki dla pozostałych na pudle :)
Zdjęcie obrobione w Lr, ja walczyłem z prostowaniem i kolorem śniegu.
Z kolorem śniegu (lewy dolny) poradziłem sobie filtrem gradientowym, od dołu zdjęcia do linii drzew i nasycenie kolorów na minus.
Kilka dni się nie logowałem a tu taka niespodzianka :shock:
Dzięki za głosy :) i gratki dla pozostałych na pudle :)
Zdjęcie obrobione w Lr, ja walczyłem z prostowaniem i kolorem śniegu.
Z kolorem śniegu (lewy dolny) poradziłem sobie filtrem gradientowym, od dołu zdjęcia do linii drzew i nasycenie kolorów na minus.Zdjęcie ślij [emoji39][emoji16]
Dziękuję, za głosy na moją pracę i prawdę mówiąc nie spodziewałem się więcej niż jednego. Z drugiej strony cieszę się, że głosy oddałem na pierwszą trójkę i zwycięzcom gratuluję.
POBUDKA! :mrgreen:
No właśnie...
Spoko, spoko - człek ma swoje życie. Jutro.
Albo i nie :mrgreen:
Bawimy się !!!!
https://forum.olympusclub.pl/threads/122075-Poprawka-4-2021?p=1401407#post1401407